Ifarrg 11.04.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Pytanie do tych, co robią takim materiałem najlepiej.... Używam do podłogi rurek kan-thermu niebieskich. Góra budynku już zrobiona, a teraz odkryłem jedną rzecz. Przesyłam 4 zdjęcia, jak do tej pory zakładałem złączki na rurkę. Wpychałem ją tylko tyle, ile mogłem wepchnąć ręką, na siłę, ale nie dochodziły do końca. Dziś odkryłem (robię podłogówkę na dole) że da się je dopchnąć do końca. I teraz pytanie Czy niedopchnięte rurki do końca złączki to błąd , który wyjdzie w praniu, będzie ciekło, zapowietrzało sie lub coś z tych rzeczy? Na górze mam zalane już, żeby wyjąć rurki, musiałbym rozebrać rozdzielacz (zdjąć dolną belkę) a ona już jest zrobiona tak, jak powinna być (pakuły, pasta). Dodatkowo złączki są już dociągnięte o 360 stopni do rozdzielacza. Co radzisz - zostawić tak jak jest, czy jest na tyle źle, ze trzeba to rozebrać i poprawić? Ale czy mogę jeszcze raz użyc pierścieni i czy jeszcze raz zaciśniećie pierścienia na rurze (już w innym miejscu) jest możliwe? Poradź... Dzięki Poniżej 4 zdjęcia, jak wyglądało do tej pory moje wkładanie złączek w rury... Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez Ifarrg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 12.04.2016 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Teraz są zdjęcia, nie wiem czemu wcześniej na podglądzie były, a po zapisaniu wiadomości już nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts