marcinmichal 11.04.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam Proszę o pomoc bo nie wiem co mam zrobić . "fachowcy " skręcali mi kuchnie i spadł im młotek na płytkę płytki 60/60 fuga 1 mm i płytka pękła owe fachowce powiedzieli ze przyznają się do winy i podali mi nr ubezpieczenia i z ubezpieczenia mam ściągnąć se kaskę no i ok poproszony wykonawca wysłał mi następujący cennik za wykucie tej jednej płytki skuwanie płytki 90 złprzygotowanie podłoża pod nowa płytkę 40 złwklejenie płytki 30 złfugowanie 20 złimpregnowanie 50 złdojazd 2x130km 208 złnocleg 50 zł razem 480 zł netto to jakiś koszmar a ubezpieczalnia mi chce dać tylko 90 zł za tą płytkę czy fachowiec nie chce za dużo ? zakładając że fachowiec nie chce za dużo to czy waszym zdaniem ubezpieczalnia nie chce zapłacić za mało , ubezpieczalnia podobno wzięła ceny z katalogu norma a ja nie mam dostępu do takiego katalogu czy może ktoś z was ma ? mieliście podobne problemy proszę o porady Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez marcinmichal trafna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 11.04.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Weź gościa który nie będzie musiał dojeżdżać 130km to będzie dużo taniej. Kto Ci go kazał wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinmichal 11.04.2016 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 fachowiec owy dał mi gwarancje , jeżeli wezmę kogoś innego to ją utracę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinmichal 11.04.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Dodam iż nie mam nic by zapłacić za koszty przejazdu jak najbardziej to rozumiem samochody spalają paliwo . z Fachowca jestem bardzo zadowolony , martwi mnie koszt usługi czy trochę nie za duży waszym zdaniem , ceny podobno wzięte z katalogu norm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 11.04.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Nie chodzi o to żeby mu nie zapłacić tylko o Twoje zdziwienie, przecież wiadomo ze jak ktoś by był na miejscu to może i za 100zł by Ci to zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinmichal 11.04.2016 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 ok zakładając że fachowiec nie chce za dużo to czy waszym zdaniem ubezpieczalnia nie chce zapłacić za mało , ubezpieczalnia podobno wzięła ceny z katalogu norma a ja nie mam dostępu do takiego katalogu czy może ktoś z was ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 11.04.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Jeśli robili wycenę to na pewno nie z powietrza tylko z jakiegoś katalogu. Zreszą tu na forum możemy sobie pisać, najlepiej by było zadzwonić do nich i się dowiedzieć dokładnie ale na jakieś kosmiczne kwoty bym nie liczył, w końcu do skucia i położenia jest 0,36m2 płytek więc jakiej wyceny się spodziewasz? Według Twoich wyliczeń koszt takiej operacji dla metra kwadratowego wyniósłby ponad 1300zł netto a ich 250 brutto. Najlepiej byłoby wykonać to bezgotówkowo żeby nikt nie był stratny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 11.04.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Nie kwestionuję Twego fachowca . Jesteś w ciemnym zaułku gdyż jak weźmiesz kogoś innego to stracisz gwarancję gdyż fachowiec który Ci kładł płytki już o tym fakcie wie a i widzę , że sądząc po kosztach chce to usilnie wykorzystać.Trudna decyzja przed Tobą. Fakt, że tzw. poprawki i prace nietypowe są drogie ale moim zdaniem nie aż tak. Ja gdybym miał podejmować decyzję szukałbym kogoś bliżej i taniej, dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 11.04.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Wymiana jednej płytki ma rzutować na gwarancje montażu pozostałych ?Zwróć się do ubezpieczalni , aby wskazali fachowca z którym oni się rozliczą . Jak nie będą chcieli , to przekaż im wycenę Twojego glazurnika . Miałem podobny przypadek . Byłem wykonawcą prac w całym budynku . Zniszczeń narobił hydraulik . Ja dokonałem naprawy . Zapłacił mi hydraulik . Inwestor pośredniczył tylko między nami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinmichal 12.04.2016 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Dziękuje za informacje . Fakt jest taki co się dowiedziałem że mój fachowiec ma robote i specjalnie nie chce mu sie tyle kilosów robić dla jednej płytki z tad taka zaporowa cena lecz zgodziłem sie na nią i jutro mi ją wymieni . A wracając do sprawy w takim przypadku zadam jeszcze raz pytanie czy może ktoś z was ma dostep do cennika usług norma i czy mógł by mi podać koszty jakie w nim są zawarte odnośnie wymiany płytki podłogowej ? bo uważam że 90 zł które proponuje ubezpieczalnia to śmieszna kwota a przypuszczam że żaden z szanujących się tu fachowców nie przyjechał by za tyle wymienić płytke - dodam iż te 90 zł to koszt robocizny z materiałem gdzie 1m2 płytki kosztuje 140 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tofik482 13.04.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Słyszałem kiedyś opowieść zegarmistrza, do którego trafił zegarek firmy Patek. Okazało się, że trzeba było wymienić jakąś pierdółkę za kilka zł. Z tym, że było mu głupio żądać 20 zł za naprawę zegarka wartego kilkanaście tysięcy, więc dla przyzwoitości rzucił za kwotę 500 zł. Wydaje mi się że u Ciebie jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 13.04.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Nie mam dostępu do cennika usług norma, ale jestem pewien, że nie przewiduje on dojazdu, noclegu i zaporowej ceny, bo się fachowcowi jechać nie chciało. @Tofik, źle Ci się wydaje. Nie słuchaj głupot. Chyba, że dla Ciebie taka wyprawa i zmarnowany cały dzień dla 50zł to dobry biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinmichal 14.04.2016 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Witam Ok płytka wymieniona koszt 500 zł brutto fachowiec rzeźbił z nia kilka dobrych godzin by ją wykuć zaczoł prace o 11 rano wczoraj a o 17 już płytka była wklejona , dzisiaj rano zafugował i pojechał , nie sądziłem że z takim "bawieniem się" zchodzi tyle czasu - środek płytki poszedł w miarę szybko lecz obrzeża to była misterna robota z małym młoteczkiem i przecinakiem w ręku by nie uszkodzić pozostałych płytek . Teraz tylko chyba zostaje mi wypowiedzieć wojnę ubezpieczalni o zwrot kosztów . bo całość kosztów wyszła mnie 770 zł jako iż nikt nie chciał mi sprzedać jednej płytki tylko musiałem kupić cały karton . Dam znać jak się sprawa skończy w ubezpieczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts