Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Mój sąsiad wynajął działkę firmie budowlanej która zrobiła tam sobie zwałkę gruzu i ziemi z wykopów. Przez cały dzień podjeżdżają ciężarówki i przywożą lub wywożą hałdy gruzu i ziemi. Mam więc za oknem widok na wysypisko plus ciągły hałas i tumany kurzu. Ostatnio w sobotę zaczęli od 6 rano.

Czasem hałas jest taki że nie da się rozmawiać. Działka jest na terenie otuliny Mazowieckiego Parku Krajobrazowego i wg. planu zagospodarowania jest przeznaczona pod zabudowę jednorodzinną i nieuciążliwą działalność gospodarczą (tak było wpisane na mapie kiedy budowałem dom).

Działka sąsiada jest nieogrodzona, wcześniej była porośnięta drzewami i krzewami. Część została powyrywana z korzeniami, nawet stare dęby a część po prostu zasypana ziemią (z spod piachu wystają tylko wierzchołki drzew.

Co można z tym zrobić ? Dzwoniłem do gminy i do ochrony środowiska ale mnie olali. Mówią że niby nie ma prawa tak robić ale nie wiadomo kto miałby się tym zająć.

https://forum.murator.pl/topic/210182-wysypisko-u-s%C4%85siada/

Witam

Tylko pismo - telefonuje się do znajomych z życzeniami

w dwóch egzemplarzach z potwierdzeniem odbioru w sekretariacie/biurze podawczym a później telefonować ! kiedy otrzymasz odpowiedz bo inaczej........TV, prasa itp.

Inaczej....też bym olał bo to natura ludzka " lepiej leżeć niż siedzieć....lepiej siedzieć niż stać "

Powodzenia

https://forum.murator.pl/topic/210182-wysypisko-u-s%C4%85siada/#findComment-7082901