purflux 12.04.2016 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Witam.Kamienica parter podpiwniczony.Ociepliłem podłogę na legarach 15cm wełny.Dodatkowo ścianę szczytową płytami do izolacji od wewnątrz Eurothane G ( płyty 3 warstwowe - 2cm PUR , paroizolacja , regips ).mam ok 8-10 stopni więcej w pokoju w zimie nie grzejąc - wcześniej przed ociepleniem podłogi i ściany szczytowej ten pokój to była lodówka o ile nie zamrażaka ! ) Myślę o położeniu kasetonów na sufit - żeby trochę więcej ciepła zostawało w pokoju ( żeby nie uciekało do sąsiada na górze - sam powiedział że jak grzeje to on ma ciepło ). Czy ktoś może coś poradzić/wypowiedzieć się ? Czy to dobry pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 12.04.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 1cm grubości kasetony ze styropianu mają być jakąś znaczącą izolacją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
purflux 12.04.2016 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 1cm grubości kasetony ze styropianu mają być jakąś znaczącą izolacją ? Bardziej chodzi mi o ograniczene ucieczki ciepla do góry do sąsiada niż "znaczną izolację"... ewentyalnie płyty Climapor 7mm zamiast kasetonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts