Rex_Kos 12.04.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Witam, Mam pytanie odnośnie zaworów napowietrzających (ZNP). W projekcie, oprócz pionu kanalizacyjnego wychodzącego na dach, mam w dwóch miejscach ZNP. Wykonawca układając rury pod chudziakiem zamontował w tych miejscach trójnik ok 0,5 m przed końcem nitek i wyprowadził rurę do góry kończąc ją zaworem. Instalatorzy robiący podejścia przed tynkami zaproponowali likwidację tych zaworów i zaślepienie trójników. Argumentują, że sam pion wystarczy. Natomiast jeśli pojawiłby się problem to zamontują ZNP już pod samą umywalką. Czy to dobra propozycja? Odległość od pionu (na górze projektu) do zlewozmywaka (na dole) to ok 15 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 12.04.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Czy to dobra propozycja?Dobrze chłopy radzą W tym układzie nie powinno być żadnego problemu bez tych zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 13.04.2016 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Dobrze chłopy radzą. Dzięki. Tak zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 14.04.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Ja u siebie robiłem tak, że napowietrzak dawałem na trójniku przed samym podłączeniem zlewu / umywalki. Zamiast ostatniego kolanka dawałem trójnik.Ale można też dać te napowietrzaki bezpośrednio na rurce syfonu, np takie: http://instalreporter.pl/wp-content/uploads/2013/06/jak-napowietrzy%C4%87-kanalizacj%C4%99_fot_1.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts