kwasniak 12.04.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Może mi ktoś powiedzieć jak podłączyć nadajnik Solidu do centrali Ropam neo Ps. Musiałem go zdemontować i gdzieś zgubiłem zdjęcia jak to było podłączone do Ropamu. Mam mK zdjęcia nadajnika Solidu orginalne podłączenie nic nie zmieniałem. Tak wiem jest serwis Solidu ale za przykręcenie pięciu drucików chcą 130 netto. Będę wdzięczny za podpowiedź i opis. Tak wygląda podłączenie w nadajnik Solidu http://i.imgur.com/fvuE4WV.jpg http://i.imgur.com/0SMTERa.jpg http://i.imgur.com/3Kp3GeG.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 12.04.2016 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Może mi ktoś powiedzieć jak podłączyć nadajnik Solidu do centrali Ropam neo Ps. Musiałem go zdemontować i gdzieś zgubiłem zdjęcia jak to było podłączone do Ropamu. Mam mK zdjęcia nadajnika Solidu orginalne podłączenie nic nie zmieniałem. Tak wiem jest serwis Solidu ale za przykręcenie pięciu drucików chcą 130 netto. Będę wdzięczny za podpowiedź i opis. Nie chcą 130 zł za przykręcenie pięciu drucików tylko za wiedzę której jak widzisz nie posiadasz, przyjazd i poświęcony czas. W zależności od odległości dojazdu jakieś godzina do dwóch. Ściągnij sobie dokumentację ze strony producenta jak chcesz to samemu zrobić. Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez iF-Jimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 13.04.2016 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Taki mają wiedzę że po ich techniku i montażu musiałem wezwać drugiego i zapłacić ponownie za konfigurację i podłączenie alarmu. Dodatkowo monter Solidu spalił mi w centralce wejście GND czy jakoś tak i tylko dzięki serwisowi Ropam nie byłem zmuszony do kupna drugiej centrali.Solid oczywiście nie uznał reklamacji i wypowiedziałem im umowę tyle że okres wypowiedzenia trwa trzy miesiące i skoro mam płacić trzy miesiące za coś co nie działa to chciałem spróbować to podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 16.04.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Na partaczy nic nie paradzisz, to oczywiste że w firmach instalacyjnych też się zdarzają i to niestety dosyć często. Błędy w sztuce oczywiście zdarzają się najlepszym, chodzi tylko o to żeby się przyznać do błędu i jak najszybciej na własny koszt usterkę usunąć. Co do modułu Solidu to podłączenie jest dosyć proste, wejścia są wyzwalane zwarciem do masy. Natomiast są one programowalne, musiałbyś wiedzieć jak zostały zaprogramowane. Obawiam się że tylko oni mogą ci to podłączyć, w przeciwnym razie będzie to loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 16.04.2016 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Ok dzięki za informację. W takim razie muszę przełknąć te trzy miesiące płacąc za brak monitoringu. Jutro dementuje ich nadajnik i przechodzę do Juventusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 17.04.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Ok dzięki za informację. W takim razie muszę przełknąć te trzy miesiące płacąc za brak monitoringu. Jutro dementuje ich nadajnik i przechodzę do Juventusu. Nadajnik ma 8 wejść NC zwierane do masy. Jak nie wiesz co na stacji mają wpisane pod wejścia to nic nie zrobisz. -- ksysju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts