KotKapiszon 13.04.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Cześć,chcę zrobić "ze szwagrem" murowanego grilla i myśleliśmy aby zrobić taki fundament 1m szerokość 1m długość, 50 cm głębokość i to zazbroić dwoma kawałkami siatki ogrodzeniowej o takich samych wymiarach jak fundament tzn. dwa płaskie kawałki 1m x 1m. Czy to ma sens? Grill będzie murowany z cegły kominowej, wysokość gdzieś 140 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banus1 13.04.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Ten fundament to pół kubika betonu czyli bedzie ważyć ponad tonę a cała reszta z cegieł pewnie drugie tyle. Siatke można wrzucić -nie zaszkodzi aczkolwiek ja bym powkłądał jakieś stare druty pręty itp ( żeby nie kupować) choć pewnie bez jakiegokolwiek zbrojenia bedzie stać i nic sie nie bedzie dzaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 14.04.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Jak siatka była wcześniej malowana to nic nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c32bud 18.04.2016 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Na Ukrainie zbrojenie wjazdu widziałem nawet ramą od łóżka takiego białego szpitalnego, sam zbroiłem już siatką i nic sie nie dzieje ale miałem inny z tym problem który tu nie wystąpi: przy małej grubości betonu siatka nie miała ochoty leżeć płasko i ciężko było ją wepchnąć do środka bo pojedyncze oczka wyłaziły i przeszkadzały zacierać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts