Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka fototapeta do salonu a jaka do sypialni?

Joasia Jasia

Recommended Posts

W takim razie ja dorzucę również coś od siebie. Do salonu warto jest sprawić sobie coś bardziej nowoczesnego . Fototapeta potrafi praktycznie całkowicie odmienić wnętrze jeśli na przykład będzie stanowiła jeden dominujący element. Razem z żoną mamy meble i dodatki w spokojnych kolorach. Smaku dodaje właśnie fototapeta. Do sypialni proponuję natomiast coś w kojących spokojnych kolorach tak aby nie męczyło oczu i aby wygodnie się wypoczywało.Oczy powinny odpoczywać.

http://pixers.net/static/arrangements/c96a77d874.jpg

http://pixers.net/static/arrangements/9445357704.jpg

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Oko fajne, ale zastanawiam się, kiedy miałbym go dość. Jak dla mnie fototapety mają tę wadę, że zwykle rzucają się mocno w oczy (:)), zatem po pierwsze mogą się szybko opatrzyć i znudzić, a po drugie bardzo dominują we wnętrzu, więc trzeba uważać z meblami i dodatkami. Ryzykowny ten interes.

Ja też uważam, że fototapety za bardzo rzucają się w oczy i szybko mogą się opatrzeć, a jak się opatrzą, to potem już tylko denerwują ;-) Jeśli tapeta, to delikatna, niezobowiązująca, która nie narzuca konkretnego wystroju wnętrza bez żadnej alternatywy. Ja lubię zmieniać wystrój, wiec tło musi być dobrą podstawą do różnego rodzaju dodatków i kolorystyki :)

• 2 weeks później...

Fototapeta, jak już tu wielu zauważyło, rzeczywiście potrafi zdominować wnętrze. Trzeba mieć na to jakiś plan, wówczas ani się wzór nie znudzi, ani nie będzie punktem centralnym w mieszkaniu - chyba, że plan jest, by zdominować wnętrze ;)

Do sypialni np. często sprzedajemy górskie widoki - może również dlatego, że są świetnej jakości i nie pochodzą z baz stockowych, tylko bezpośrednio od artysty - Karola Nienartowicza.

Opcjonalnie warto rozważyć naklejki ścienne i realizację w mniejszym rozmiarze. Palmy można też zadrukować i wyciąć np. z PCV. Zachęcam do kontaktu w przypadku nietypowych pomysłów na wykończenie ścian. A nuż będziemy umieli coś doradzić - [sPAM]

Pozdrawiam,

Darek Giers

Edytowane przez Elfir

• 4 weeks później...
  • 3 months później...
  • 2 months później...

ja nie byłem fanem fototapet ale żona sie uparła i powiem wam że efekt jest

wygląda super nowocześnie, trzyma sie dobrze, świetna jakość bo z daleka jak się przypatrzec to jak naturalne by to było

bo kupila papryki chilli do kuchni

ale wybierała długo, chciała jkeszcze takie owoce cytrusowe ( zobaczcie sobie na bimago.pl ) ale ja sie bałem że za jaskrawe

te papryki bardziej stonowane a ze meble czarne to wygląda