varon 14.04.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Witam, Zastanawiam się nad zakupem działki ktora jest w trakcie podziałku na 5 mniejszych w tym jedna dzialka jako droga wewnętrzna.Wlaścicielka działki posiada zezwolenie na lokalizację zjazdu indywidualnego (wydane w grudniu 2015 - wazne na 3 lata) z działki na ktorej przebiega fizycznie droga miejska (działka należy rownież do UM) na działkę bezpośrednio przylegającą do tej drogi czyli działkę obecnej właścicielki. W MPZP jest zapis ze zabrania się włączania bezpośrednio do drogi miejskiej. Moje pytania są takie:1. Czy zezwolenie wydane przez UM co do możliwości wybudiowania wjazdu bezpośrednio do drogi miejskiej jakby uchyla postanowienia MPZP i jest wiążace?2. Czy zezwolenie na lokalizacje zjazdu indywidualnego które zostalo wydane dla jednej konkretnej działki przed podziałem i dla obecnego właściciela będzie również ważne jeśli działka zostanie podzielona i sprzedana 4 nowym włąscicielom?3. Czy powinienem w jakiś inny sposób postąpić zeby w przyszlosci nie bylo problemu z wjazdem z drogi miejskiej do mojej dzialki? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts