Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dofinansowanie do energooszczędnego domu

Recommended Posts

Cześć wszystkim, czytałam, że można wnioskować o dofinansowanie do domu energooszczędnego i tu pojawia się moje pytanie, bo w artykule, który czytałam: [moderowono] napisali, że to jest dofinansowanie do kredytu, ktoś pod spodem nawet w komentarzach pytał czy to dotyczy tylko kredytów, no i zastanawia mnie czy to się da jakoś obejść, bo budujemy z mężem dom za gotówkę i bez sensu byłoby zaciągać kredyt kiedy nie jest potrzebny dla samego dofinansowania. Czy ktoś z Was starał się o coś takiego i może mi przybliżyć szczegóły? Jeszcze druga sprawa, bo w artykule napisali o rekuperacji i ogrzewaniu centralnym, a czy można starać się o dofinansowanie na przykład na kolektory słoneczne? To też energooszczędność w końcu. Edytowane przez finlandia

Cześć wszystkim, czytałam, że można wnioskować o dofinansowanie do domu energooszczędnego i tu pojawia się moje pytanie, bo w artykule, który czytałam: http://www.ekspertbudowlany.pl/artykul/id3961,jak-otrzymac-dofinansowanie-do-budowy-domu-energooszczednego?p=1 napisali, że to jest dofinansowanie do kredytu, ktoś pod spodem nawet w komentarzach pytał czy to dotyczy tylko kredytów, no i zastanawia mnie czy to się da jakoś obejść, bo budujemy z mężem dom za gotówkę i bez sensu byłoby zaciągać kredyt kiedy nie jest potrzebny dla samego dofinansowania. Czy ktoś z Was starał się o coś takiego i może mi przybliżyć szczegóły? Jeszcze druga sprawa, bo w artykule napisali o rekuperacji i ogrzewaniu centralnym, a czy można starać się o dofinansowanie na przykład na kolektory słoneczne? To też energooszczędność w końcu.

Witam, nie znalazłem daty kiedy materiał by napisany, ale warto sprawdzić, co NFOŚiGW mówi w tym temacie - bezpośrednio u nich.

Z moich ostatnich informacji wynika, że NFOŚiGW analizuje wszystkie programy dotacyjne, a obecnie trwają dopiero konsultacje w sprawie wszystkich programów.

Oni powinni być najbardziej zorientowani :)

Pozdrawiam!

• 1 month później...

witam serdecznie.

Dofinansowanie można otrzymać w kwocie do 30 tys. zł na dom energooszczędny i do 50 tys. na dom pasywny jednak tylko i wyłacznie w momencie zaciągniecia kredytu na inwestycje. jednak jeżeli myślicie o zainstalowaniu kolektorów słonecznych lub małej elektrowni fotowoltaicznej to można na nią uzyskać dofinansowane nawet do 40%. mówimy również o kredycie na zainstalowanie. ale kredyt ten ma bardzo korzystne warunki. wystarczy wziaść kredyt w BOŚ banku otrzymać dofinansowanie i na następny dzień spłacić całość bo istnieje taka możliwość. Nasza firma zajmuje sie montażem takiego sprzętu oraz fachowym doradztwem. Jeżeli mają Państwo jakieś pytania zapraszamy do kontaktu. zupełnie nie zobowiązującego. :]

[email protected]

Beata 577206992

witam serdecznie.

Dofinansowanie można otrzymać w kwocie do 30 tys. zł na dom energooszczędny i do 50 tys. na dom pasywny jednak tylko i wyłacznie w momencie zaciągniecia kredytu na inwestycje. jednak jeżeli myślicie o zainstalowaniu kolektorów słonecznych lub małej elektrowni fotowoltaicznej to można na nią uzyskać dofinansowane nawet do 40%. mówimy również o kredycie na zainstalowanie. ale kredyt ten ma bardzo korzystne warunki. wystarczy wziaść kredyt w BOŚ banku otrzymać dofinansowanie i na następny dzień spłacić całość bo istnieje taka możliwość. Nasza firma zajmuje sie montażem takiego sprzętu oraz fachowym doradztwem. Jeżeli mają Państwo jakieś pytania zapraszamy do kontaktu. zupełnie nie zobowiązującego. :]

[email protected]

Beata 577206992

Ja mam pytanie!

W jaki sposób realizujecie takie dofinansowania skoro program prosument z BOŚ Banku nie działa, ponieważ nie jest prowadzony nabór wniosków? (narazie są to nabory dla gmin i to tylko w kilku województwach) - podejrzewam, że to o tych 40% mówicie.

Jeśli chodzi o BOŚ bank to można tam wziąć rzeczywiście kredyt na takie instalacje - mają dedykowane oferty własnie pod fotowoltaikę, ale bez dotacji.