Wkrawczyk1963 15.04.2016 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Witam na forum. Mam kilka pytań związanych z zakupem nowego mieszkania od developera. Przenosimy kuchnię z jednego pomieszczenia do drugiego. Musze zadbać o dobrą wentylacje. Jak długi (w poziome) może być kanał wentylacyjny (kanał PCV fi 125) w celu przeniesienia wentylacji? Czy standardowy okap wyspowy (np. http://akpo.pl/okapy-wyspowe/wk-8-isla-zefir) wystarczy do prawidłowej wentylacji na odległości do komina ok. 6 m w poziomie? Czy jest sens rozpatrywać użycie okapu z wkładem węglowym pracującym w trybie pochłaniacza? Kuchnia jest typu otwartego w salonie, wejście bez skrzydła drzwiowego, nawiewniki w oknach PCV, pow. ok 17 m2.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 15.04.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) A jaka jest wentylacja w budynku. Bo jeśli grawitacyjna, to nie powinieneś podłączać się z wyciągiem do komina. Łatwo sprawdzisz dlaczego. Choć są oczywiście setki tak podłączonych okapów Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez mturdus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wkrawczyk1963 15.04.2016 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Wentylacja jest grawitacyjna, na która narzeka wielu lokatorów. Żeby było jasne - pisząc komin miałem na myśli kanał wentylacyjny mojego mieszkania w budynku Jak sprawdzić dlaczego nie powinienem podłączać się do komina z wyciągiem? W takim razie, czy okap typu pochłaniacz zapewni odpowiedni sposób funkcjonowania kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts