d7d 23.11.2022 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2022 Wyznacz ostateczny termin załatwienia kompletnej projektowej i poinformuj swojego architekta, że złożysz zażalenie na jego działalność do Izby Architektów.Domagaj się też faktury za usługi projektowe. Oryginał faktury Ty musisz otrzymać. Na fakturze powinna być informacja o otrzymanej zapłacie.Nie ma takiej sytuacji że księgowa ma fakturę i dlatego Ty nie możesz jej otrzymać - architekt albo nie zna się albo kłamie.Księgowa otrzymuje drugi egzemplarz faktury od tego architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.11.2022 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2022 Niedokończona " piosenka " też jest " utworem " i podlega ochronie autorskiej. Rysunek dziecka w przedszkolu również podlega ochronie, bez względu na to, czy się komuś podoba czy nie, czy też jest skończony, czy nie. Ogólnie : Architekt powinien dokończyć to, do czego się zobowiązał - to nie ulega wątpliwości. Co ta piosenka i rysunek dziecka w przedszkolu ma wspólnego z niekompletną dokumentacją projektową? Architekt nie dokończył dokumentacji mimo, że otrzymał ustalone wynagrodzenie. Czy to od Ciebie otrzymałem "Podziękuj" z 19-11-2022 11:23 w temacie Niekompetentny architekt ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisss81 23.11.2022 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2022 Czy to od Ciebie otrzymałem "Podziękuj" z 19-11-2022 11:23 w temacie Niekompetentny architekt ? Nie nie odemnie było podziękuj , ale podziękowania się bezsprzecznie należą , co też niezwłocznie czynię . Póki co jesteś jedyną osobą która faktycznie podjęła próbę pomocy w temacie . Podziękuj poszło poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.11.2022 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2022 Dziękuję Pytanie było skierowane do ŁUKASZ ŁADZIŃSKI .... może odpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisss81 30.11.2022 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 No i może się coś ruszy . Napisałem e-mail do swojego architekta ( bo telefon milczał ) poprosiłem grzecznie o dokończenie projektu w przeciwnym razie będę zmuszony zgłosić sprawę odpowiednim organom. No i chyba podziałało , bo stwierdził ,że pojedzie do kogoś kto mu tą ekspertyzę wykona . Ale jeszcze się nie cieszę gdyż jak pisałem już wcześniej to jest dziwny człowiek. Przykład - zrobił mi awanturę , że korzystam z jego emaila (wysłałem mu wiadomość )Przecież jest RODO . A z kąd w ogóle ja mam jego maila ? Więc mu mówię , z internetu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisss81 30.11.2022 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 No i może się coś ruszy . Napisałem e-mail do swojego architekta ( bo telefon milczał ) poprosiłem grzecznie o dokończenie projektu w przeciwnym razie będę zmuszony zgłosić sprawę odpowiednim organom. No i chyba podziałało , bo stwierdził ,że pojedzie do kogoś kto mu tą ekspertyzę wykona . Ale jeszcze się nie cieszę gdyż jak pisałem już wcześniej to jest dziwny człowiek. Przykład - zrobił mi awanturę , że korzystam z jego emaila (wysłałem mu wiadomość )Przecież jest RODO . A z kąd w ogóle ja mam jego maila ? Więc mu mówię , z internetu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 30.11.2022 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Czy to od Ciebie otrzymałem "Podziękuj" z 19-11-2022 11:23 w temacie Niekompetentny architekt ? ??? - - nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts