Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niekompetentny architekt

Recommended Posts

Wyznacz ostateczny termin załatwienia kompletnej projektowej i poinformuj swojego architekta, że złożysz zażalenie na jego działalność do Izby Architektów.

Domagaj się też faktury za usługi projektowe.

Oryginał faktury Ty musisz otrzymać. Na fakturze powinna być informacja o otrzymanej zapłacie.

Nie ma takiej sytuacji że księgowa ma fakturę i dlatego Ty nie możesz jej otrzymać - architekt albo nie zna się albo kłamie.

Księgowa otrzymuje drugi egzemplarz faktury od tego architekta.

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niedokończona " piosenka " też jest " utworem " i podlega ochronie autorskiej.

Rysunek dziecka w przedszkolu również podlega ochronie, bez względu na to, czy się komuś podoba czy nie, czy też jest skończony, czy nie.

Ogólnie : Architekt powinien dokończyć to, do czego się zobowiązał - to nie ulega wątpliwości.

Co ta piosenka i rysunek dziecka w przedszkolu ma wspólnego z niekompletną dokumentacją projektową?

Architekt nie dokończył dokumentacji mimo, że otrzymał ustalone wynagrodzenie.

Czy to od Ciebie otrzymałem "Podziękuj" z 19-11-2022 11:23 w temacie Niekompetentny architekt ? :)

• Like 1

Czy to od Ciebie otrzymałem "Podziękuj" z 19-11-2022 11:23 w temacie Niekompetentny architekt ? :)

Nie nie odemnie było podziękuj , ale podziękowania się bezsprzecznie należą , co też niezwłocznie czynię . Póki co jesteś jedyną osobą która faktycznie podjęła próbę pomocy w temacie . Podziękuj poszło poszło.

No i może się coś ruszy . Napisałem e-mail do swojego architekta ( bo telefon milczał ) poprosiłem grzecznie o dokończenie projektu w przeciwnym razie będę zmuszony zgłosić sprawę odpowiednim organom. No i chyba podziałało , bo stwierdził ,że pojedzie do kogoś kto mu tą ekspertyzę wykona . Ale jeszcze się nie cieszę gdyż jak pisałem już wcześniej to jest dziwny człowiek. Przykład - zrobił mi awanturę , że korzystam z jego emaila (wysłałem mu wiadomość )

Przecież jest RODO . A z kąd w ogóle ja mam jego maila ? Więc mu mówię , z internetu .

No i może się coś ruszy . Napisałem e-mail do swojego architekta ( bo telefon milczał ) poprosiłem grzecznie o dokończenie projektu w przeciwnym razie będę zmuszony zgłosić sprawę odpowiednim organom. No i chyba podziałało , bo stwierdził ,że pojedzie do kogoś kto mu tą ekspertyzę wykona . Ale jeszcze się nie cieszę gdyż jak pisałem już wcześniej to jest dziwny człowiek. Przykład - zrobił mi awanturę , że korzystam z jego emaila (wysłałem mu wiadomość )

Przecież jest RODO . A z kąd w ogóle ja mam jego maila ? Więc mu mówię , z internetu .