Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kuchnia + jadalnia + salon

aleks89

Recommended Posts

Witam,

proszę o pomoc w zaprojektowaniu salonu połączonego z jadalnią oraz kuchnią. Wrzucam zdjęcia projektu z wymiarami oraz moich dwóch propozycji... innych opcji nie widzę, ale może tutaj ktoś na forum wpadnie na jeszcze lepsze rozwiązanie? Zależy mi na tym, aby salon sprawiał wrażenie przestronnego, szczególnie ze względu na to, że nie jest ogromny nie chciałabym go zagracać na środku kanapą (którą zresztą będzie widać od razu na wejściu do domu). Dlatego bardziej przemawia do mnie wersja 1. Jeśli macie jakieś ciekawe sugestie to będę wdzięczna, jeszcze można wprowadzić wiele zmian typu dobudowanie ścianki itp :)

a3c2c218128358d9med.jpg

f177d40f150f2cd1med.jpg

c525a7190fdaf846med.jpg

Pozdrawiam

a3c2c218128358d9med.jpg

f177d40f150f2cd1med.jpg

c525a7190fdaf846med.jpg

Sa tam szafki a za szafkami jak narazie planujemy zrobic barek z krzeslami. Taka opcja tez wchodzi w gre jednak co to tak na prawde zmieni? Kanapy za stolem nie postawie, bo za daleko od tv. Plusem jest to ze mozna postawic jakas komode pod sciana i nie bedzie ciasno:) uhg zaluje ze zrobilismy drzwi balkonowe na srodku a nie po lewej.

Stper moze jakas podpowiedz?

• 3 weeks później...
masz gdzieś kominek? jak nie to zostaw ustawienie 1 tylko stół przekręć o 90stopni :) będzie szersze przejście między stołem a kanapą - więcej przestrzeni :)

tak najprawdopodobniej będzie albo nawet dosunę stół pod okno kusi mnie jeszcze dodatkowo fotel ale boję się ze moze on zagracic pokój i zabierze najwazniejsza przestrzen na srodku salonu