irvino 15.04.2016 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Witam, zwracam się do Was z prośbą o rozwiązanie problemu, z którym mnie niedługo muszę się zmierzyć a mianowicie za tydzień zabieram sie do remontu 1 piętra w domu poniemieckim, w którym mieszkam już 3 lata (60 metrowy salon + 20 metrowa sypialna), remont będzie polegał na instalacji kuchni i łazienki na 1 piętrze, której do tej pory nie było (obecnie korzystałem z łazienki i kuchni na parterze), koncepcje i plany w/w remontu mam dość szczegółowo rozplanowane natomiast męczy mnie jedna kwestia tj. rury kanalizacyjnej do wc z 1 pietra do piwnicy. Problem polega na tym iż kondygnacja pierwszego pietra nie leży idealnie na kondygnacji poniżej lecz jest przesunięta o 45 cm (oczywiście wc w zabudowie miało by być przy samej ścianie a nie oddalone od ściany o w/w 45 cm) najlepiej było by puścić kanalizacje centralnie w dół ale na drodze stoi ściana nośna niższej kondygnacji, załączam jpg ze szkicem proszę o rade, pozdrawiam Patryk Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/210267-rozbudowa-1-pi%C4%99tra-dom-poniemiecki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts