dropsec 16.04.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Witam, Mamy pilny dylemat, ponieważ pod płytą fundamentową była warstwa szkła piankowego owiniętego geowłókniną, a na to była 2 x folia czarna. Wszystko wysunięte około 50 cm poza obrys płyty. Teraz nie wiem, czy folie zawijać na cokół płyty i na tą folię dawać XPS, czy może folii nie zawijać tylko zostawić jak na zdjęciu poniżej. Dylemat tymbardziej mnie morduje, bo jak zostawie folie tak jak teraz, to wydaje mi się że woda opadowa będzie ciąle tam siedzieć w rogu płyty (nawet jeśli będzie XPS i warstwa izolacji na cokole). Jeśli jednak zawinę folię na cokół, to woda bezpośrednio będzie filtrować się pod płytę do szkła piankowego. Proszę o poradę które zło wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 16.04.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Isoglass robił ci płytę? Folie zostawiasz jak leży (chybs że szkło spienione w geo jest wyżej od dołu płyty wtedy folię poprostu wytnij.Na brzeg płyty i pierwszy bloczek z BK kładziesz elastyczną izolację z wtopioną siatką (ja używam cp1 cetesitu) . Potem przyklejasz na cp1 styropian hydro (czy tam styrodur) niekiedy jak cokół robię wysoki to kołkuję powyżej izolacji. Jak chcesz to dam ci fotki jak to jest robione. (Chyba gdzieś mam jakąś). Folii tej czarnej nie wywijaj nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dropsec 17.04.2016 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Płytę mi robił eco-inwest z Oświęcimia. A dlaczego pytasz ? Co do folii, martwi mnie tylko czy woda która będzie na tą folię w tej pozycji przeciekać, nie będzie miała jak odparować ani jak z tamtąd się wydostać. Czy nie będzie próbowała się ciągle opierać o bok (naroże) płyty i narażać to miejsce. Ale skoro tak mówisz... aby zostawić ją to tak zrobie, bo taki miałem też pierwotny zamysł. Zamówiłem już wcześniej: Bitumiczna powłoka izolacyjna BD1K - quick-mix , może być ? Jak masz jakieś foty to bardzo proszę wrzuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 17.04.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 http://imgur.com/3PM6Bog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 17.04.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Nie znam tej izolacji. Studnia to nie jest to pewnie bedzie ok.Jak definitywnie widzisz że folia stworzy tam jakiś zakamarek to usuń ją.. Ta płyta ze zdjecia też na szkle jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts