d24 16.04.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Mam działkę narożnikową. Dostałem od gminy propozycję wykupu części działki na polepszenie warunków komunikacyjnych. Moja działka jest narożnikowa (skrzyżowanie drogi powiatowej z drogą gminną) stąd propozycja wykupienia narożnika i części gruntu wzdłuż granicy działki (ok. 30m2). Nie mam zielonego pojęcia jak wycenić taki oto kawałek ziemi. W zasadzie nie jest mi on potrzebny, dlatego chciałbym skorzystać z oferty. Proszę zatem o informację jak szacunkowo kształtują się ceny w takich przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 16.04.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Proszę zatem o informację jak szacunkowo kształtują się ceny w takich przypadkach.ok. 10-50tys. za m2 w Warszawie do ok 5-10zł w pcimiu dolnym. Gmina sama Ci wyceni, a jak będziesz uważał, ze za mało, to zatrudniasz swojego rzeczoznawcę i się dogadujesz z gminą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 17.04.2016 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Jakimi kryteriami kierują się rzeczoznawcy w przypadku takich wycen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.04.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Lokalizacja, uzbrojenie, średnie ceny w okolicach, przeznaczenie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts