marlowe 16.04.2016 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Niestety dopiero po wybudowaniu ścian parteru i nadproży pojawił się u mnie temat rolet. Chciałbym mieć rolety podtynkowe, na wszystkich oknach, tak zamontowane żeby nie było widać skrzynki. Dziś z ciekawości przed zadaniem pytania pojechałem na budowę okna żeby je pomierzyć. Mierzyłem salon ma 270 długości i 166 cm wysokości. W projekcie było chyba wysokości 150cm, ale zdecydowałem się je zwiększyć. Proszę o porady, jak w moim układzie zamontować rolety, żeby nie było widać tych skrzynek. Jeździłem trochę po okolicznych budowach i wszędzie widziałem rolety z mechanizmem na elewacji albo na równo z elewacja ale skrzynki były widoczne w tym drugim wypadku, nie były przykryte tynkiem, mimo że równo z elewacja to było je widać. Ja chciałbym je całkowicie ukryć. Czytałem o systemie BeClever i i to jest to co bym widział u siebie. Tylko pytanie czy długość okna (u mnie salonowe 270cm) nie przeszkadza we wdrożeniu tego systemu u mnie? i te wysokości skrzynek, są: 165 mm, 205 mm, 245 mm. Naturalnie wybrałbym ta najmniejszą żeby jak najmniej pomniejszyc moje okno. Tylko gdzie tu haczyk? Mała skrzynka na małe okno? Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez marlowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts