SGS2013 17.04.2016 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Witam, Mam problem jak poprawnie zrobić wjazd do garażu. Poziom garażu jest wyżej o ok. 40-50 cm od aktualnego poziomu gruntu. Ścianę poniżej wjazdu chcę ocieplić dodatkowo styrodurem. Poziom wylewki mam ok 3cm wyższy od poziomu ściany zewnętrznej we wjeździe dlatego chcę tam zrobić dodatkową wylewkę z niewielkim spadkiem (między innymi dla wody z zacinającego deszczu). Mam pytanie czy można (jest sens przy niewielkiej grubości) tą wylewkę wylać też na górną warstwę styroduru. Druga sprawa jak wykonać wierzchnią warstwę wjazdu aby nie uszkodzić styroduru podczas eksploatacji garażu. Może macie jakieś doświadczenia z tym tematem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.04.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Styrodur w tym miejscu do nieczego ci nie jest potrzebny, przecież i tak od góry wjazd marznie. A na ścianie zamiast wylewki ułóż kostke jako kontynuacje podjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 17.04.2016 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Witam. Też się nad tym głowiłem jak budowałem dom. Projektanci celowo pomijają ten szczegół, bo tu nie ma dobrego rozwiązania. Ja zastosowałem styrodur (bo sztywniejszy od styropianu), na to wylana betonowa płyta przejściowa (grubość ok 10cm). Na wierzch kostka która dochodzi do samych płytek w garażu.Identyczny problem jest przy każdym wyjściu, tyle, że tam wystarczy mostek z terakoty. Tu chyba nie można ominąć mostka cieplnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts