Mateuszr89 17.04.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Witam, planuje kupić działkę, na którą zostały wystawione warunki zabudowy. O warunki te wystąpił właściciel, gdzie jako projekt domu załączył szeregówki. Czy jeżeli ja planuje tam wybudować dom jednorodzinny (nie szeregówki tak jak to jest w tych warunkach zabudowy) to te warunki zabudowy będą ważne? Dodam, że w te warunki wpasowuje się mój projekt domu. Czy może przed budową muszę wystąpić o nowe warunki zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heteranthera 20.04.2016 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Podłączam się do pytania, działka z biura nieruchomości, WZ wystawione na domek jednorodzinny, chodzi o wysokość - do krawędzi dachu 3m a ja chce takiego "grzybka" z dwiema kondygnacjami, żeby nie mieć skosów na górze, i co teraz, wystąpić o WZ przed zakupem działki? To może trwać nawet 5 mieś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 21.04.2016 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Witam, planuje kupić działkę, na którą zostały wystawione warunki zabudowy. O warunki te wystąpił właściciel, gdzie jako projekt domu załączył szeregówki. Czy jeżeli ja planuje tam wybudować dom jednorodzinny (nie szeregówki tak jak to jest w tych warunkach zabudowy) to te warunki zabudowy będą ważne? Dodam, że w te warunki wpasowuje się mój projekt domu. Czy może przed budową muszę wystąpić o nowe warunki zabudowy? Jakie masz dokładnie obostrzenia w WZ? Ściana przy ścianie? Wystąpienie o nowe warunki zabudowy może nic nie dać bo prawdopodobnie dostaniesz takie same. Podłączam się do pytania, działka z biura nieruchomości, WZ wystawione na domek jednorodzinny, chodzi o wysokość - do krawędzi dachu 3m a ja chce takiego "grzybka" z dwiema kondygnacjami, żeby nie mieć skosów na górze, i co teraz, wystąpić o WZ przed zakupem działki? To może trwać nawet 5 mieś??A co stoi na sąsiednich działkach? Najlepiej byłoby zasięgnąć opinii w docelowym urzędzie miasta/gminy jak oni widzą możliwość zmiany, tak jak pisałem powyżej, wystąpienie o nowe WZ może zmienić tylko tyle że będziesz miał na nich swoje nazwisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts