Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Potrzebna pomoc w wyborze okien i drzwi

Recommended Posts

Witam w koncu buduje swoj domek i szukam jak najlepszych okien ale po przeczytaniu forum moje typy okazaly sie niezbyt trafne i potrzebuje opinii uzytkownikow i znawcow.Teraz moimi faworytami sa Oknoplast i Adams.mam kilka duzych okien wiec zalezy mi na dzwiekoszczelnosci i cieple.link do projektu http://archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-werbenach-n-ver-2-m9fc1f7cbe958e za wszelkie rady i porady z gory dziekuje.pozdrawiam Edytowane przez kondzio2009

Cześć,

jeżeli chodzi o okna PCV to jak najbardziej okna na profilach VEKI - niemieckie, ciepłe, wielokomorowe o grubej ściance i z dobrymi - pełnymi wzmocnieniami (przy dużych konstrukcjach to bardzo ważne !). Oczywiście Oknoplast w swojej ofercie ma wszystkie okna zbudowane na tych profilach, ale da się znaleźć tańszych wykonawców. Co do wyboru konkretnego profilu jeżeli chodzi o ciepło i dźwiękoszczelność, na uwagę zasługują Softline 82 i Alphaline. Polecam zaglądnąć na stronę [moderowano], mamy tam pełną ofertę okien Veki, tańszego Gelana i KBE. Droższym rozwiązaniem będzie na pewno zakup okien aluminiowych, ale akustycznie i termoizolacyjnie da się uzyskać nawet lepsze efekty.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum

Cześć,

jeżeli chodzi o okna PCV to jak najbardziej okna na profilach VEKI - niemieckie, ciepłe, wielokomorowe o grubej ściance i z dobrymi - pełnymi wzmocnieniami (przy dużych konstrukcjach to bardzo ważne !). Oczywiście Oknoplast w swojej ofercie ma wszystkie okna zbudowane na tych profilach, ale da się znaleźć tańszych wykonawców. Co do wyboru konkretnego profilu jeżeli chodzi o ciepło i dźwiękoszczelność, na uwagę zasługują Softline 82 i Alphaline. Polecam zaglądnąć na stronę [moderowano], mamy tam pełną ofertę okien Veki, tańszego Gelana i KBE. Droższym rozwiązaniem będzie na pewno zakup okien aluminiowych, ale akustycznie i termoizolacyjnie da się uzyskać nawet lepsze efekty.

Pozdrawiam :)

Bla bla bla kolejny durny tekst reklamowy.

Fin jak widze czuwasz tylko moderowanie samej firmy to troche za malo. Takze glupoty w tresci tez trzebaby usunac.

Witam w koncu buduje swoj domek i szukam jak najlepszych okien ale po przeczytaniu forum moje typy okazaly sie niezbyt trafne i potrzebuje opinii uzytkownikow i znawcow.Teraz moimi faworytami sa Oknoplast i Adams.mam kilka duzych okien wiec zalezy mi na dzwiekoszczelnosci i cieple.link do projektu http://archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-werbenach-n-ver-2-m9fc1f7cbe958e za wszelkie rady i porady z gory dziekuje.pozdrawiam

Od lutego użytkuję (choć jeszcze nie mieszkam) oknoplast winergetic premium, 3 szyby. Polecam. Pozdrowienia.