adis375 17.04.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich pisze do was bo mam problem z murkiem oporowym który popękał i puki co trochę się przechylił . Po moich oględzinach został on od samego początku żle wykonany gdyż nie ma on ani wykonanego fundamentu oraz nie został on w żaden sposób fachowo połączony z budynkiem . Czy jest ktoś z was mi doradzić czy mogę sam to w jakiś sposób naprawić i jak powinno to być wykonane z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez adis375 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 18.04.2016 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Z tym murem jak z rdzą na samochodzie, co byś nie robił, rdza lub w Twoim przypadku rysa/pęknięcie i tak wyjdzie. Jak nie ma fundamentu, jest za płytki, albo dostawka do muru to normalka co sie dzieje, i nic z tym nie zrobisz. U sąsiada drutowali jakos z chałpą ganek a i tak pęka, znam też przypadek co na rogi domu spawali specjalnie wzmosnienia, ale to ttylko może wzmocnic, nie zapobiegnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 18.04.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Witam wszystkich pisze do was bo mam problem z murkiem oporowym który popękał i puki co trochę się przechylił . Po moich oględzinach został on od samego początku żle wykonany gdyż nie ma on ani wykonanego fundamentu oraz nie został on w żaden sposób fachowo połączony z budynkiem .Patrząc na to zdjęcie to nawet dobrze że nie został połączony. Czy jest ktoś z was mi doradzić czy mogę sam to w jakiś sposób naprawić i jak powinno to być wykonane z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.Rozebrać i zrobić od nowa tym razem porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 21.04.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Można zamiast tradycyjnego muru, zamówić gotowy w postaci literki L.Bardzo drogie takie rozwiązanie, jednak ma pewne plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 21.04.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Drogie a i dźwig do tego jeszcze droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adis375 22.04.2016 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Witam czemu ? Patrząc na to zdjęcie to nawet dobrze że nie został połączony.Słyszałem że robiąc taki murek oporowy to powinno się ponawiercać otwory w budynku i pustakach dać między tym zbrojenie aby połączyć to trwale czy to nie takie proste jak się myśli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 22.04.2016 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Ale w jakim celu kotwić to do ściany? Jak ktoś nie umie zrobić murku oporowego, który się nie połamie to łączenie z domem może narobić jedynie więcej szkody w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adis375 22.04.2016 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Dobra to inaczej ten murek też robiła firma z 5 lat temu czyli słabo się znali teraz bym poszukał innej firmy która to wykona na nowo proszę tylko o propozycje jak by to mieli wykonać dobrze bo za bardzo nie chciałbym wydać kasy na marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 22.04.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Może nie tyle że słabo się znali co polecieli po kosztach Ale tego nie wiemy. A jak zrobić nowy murek? Na podstawie zdjęcia (zwłaszcza tego) ciężko stwierdzić jakie tam są warunki terenowe itd... Można zrobić pancerny mur, który będzie "niezniszczalny" ale będzie drożej. Może w tym przypadku było za płytko albo zbrojenie nie po tej stronie co powinno i taki jest efekt, można gdybać ale bez odkopania/odkucia nie da się tego jednoznacznie określić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts