kozubek1 17.04.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Mam przyklejony styropian 12 cm i chcę położyć na niego kamień ozdobny.Jednak chciałbym się upewnić jak poprawnie przygotować ścianę czy najpierw zakołkować styropian 4 szt kołków na jedną płytę,następnie wkleić 2 warstwy siatki 165 g i dopiero przyklejać kamień.Lub druga metoda o której czytałem tzn.położenie jednej warstwy siatki następnie kołkowanie i druga warstwa siatki.Nie wiem tylko czy stosując kołkowanie po położeniu siatki, jak grzybek z kołka wpłynie na ułożenie samej siatki.Czy nie powstaną wybrzuszenia które pózniej utrudnia przyklejanie kamienia.Proszę o poradę która metodę wybrać .Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 17.04.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Moja uwaga: miłoby by było aby była to cienka okładzina, siatka powinna sprawić że będzie pracowało to jako całość, ale okładzina mam na myśli taką na 2 cm, duży kamień, ciężki, to na fundamencie będących integralną częścią ściany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozubek1 19.04.2016 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Nadal nie wiem czy kolkowac przed położeniem 1 warstwy siatki czy lepiej po położeniu 1 warstwy siatki.Kamień ma ok 2,5 cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 19.04.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Kolek porządny z długą strefa rozporu, trzpień metalowy. Kolkowac przez siatkę. 1 warstwa siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.04.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) A u mnie taka sytuacja - cokół z płyty XPS10cm i EPS 8cm. Płyty postawione na chudziaku i przyklejone do ściany pianką. Na tym siatka w kleju. Planuje okładzinę ceramiczną 9mm (Cerrad Kallio Tar) na wysokość cokołu (30 cm). Kołkować ten cokół ? EDIT: na warstwę kleju na cokole pójdzie jeszcze lekka hydroizolacja - Mapei Mapelastic, Atlas Woder, czy coś w tym rodzaju. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.04.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Zakołkuj . Zawsze jak na styropian kładzie się płytki , powinno się zakołkować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts