Niuteczka 17.04.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Cześć wszystkim Może zacznę od małego wstępu. Niedawno stałam się posiadaczką pierwszego mieszkania. Pomału urządzam po kolei pomieszczenia. Aktualnie stanęłam przed wyzwaniem stworzenia kuchni swoich marzeń. Przed kupnem mieszkania myślałam o tym jakie cudowne i przyjemne będzie jego wyposażanie ale po obecnym zderzeniu z rzeczywistością wiem teraz jakie to trudne zadanie Nakreślę w czym tkwi mój problem. Pomieszczenie, które ma być kuchnią jest dosyć małe a może i nawet bardzo małe. Totalnie nie wiem co zrobić żeby oprócz samych szafek kuchennych było tam też miejsce do siedzenia. Kuchnia jest dla mnie nie tylko samym pomieszczeniem do gotowania ale też miejscem do siedzenia z kubkiem herbaty czy pracowania przy laptopie w czasie pilnowania gotującego się obiadu - więc chociaż jedno krzesło to konieczność. Nie potrzebuję dużego, efektywnego stolika (nawet by się nie zmieścił ). Mieszkamy tylko w dwójkę i tak w tym mieszkaniu pozostanie więc gdyby zmieścił się 2 krzesła byłoby wspaniale Załączam też moje propozycje zrobione w ikea planner (chodzi o sam układ, nie sugerujcie się proszę szafkami, kolorem ścian itp. dałam takie żeby było ładnie widać co jest co na zdjęciu). Może ktoś z Was ma jakieś pomysły jak to ładnie wszystko pomieścić lub co zrobić inaczej? Będę wdzięczna za każdą pomoc (tam gdzie nie ma płyty, zlewozmywaka - będą tylko coś podziubałam w tym plannerze i już nie szukałam). Nr 3 to zmywarka. Okno normalnie jest podwójne (nie jak na zdjęciu) więc bateria w tym miejscu uniemożliwi otwarcie tylko jednego okna (ale uchylić będzie można). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 18.04.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Nie za bardzo widać wymiary,na pewno radziłabym zrobić tak jak na ostatnim zdjęciu ale blat 40cm.Może da się kuchnie otworzyć na pokój tym samym ją powiększając.Zlew możesz ulokować tak że bateria wypadnie na środku ramy i wtedy swobodnie je otworzysz.http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/e62diGN8f3iO35pbqB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stper 18.04.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Ja zamontowałam stolik barowy i hokery do śniadania i kolacji jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blum Polska 19.04.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Cześć wszystkim Może zacznę od małego wstępu. Niedawno stałam się posiadaczką pierwszego mieszkania. Pomału urządzam po kolei pomieszczenia. Aktualnie stanęłam przed wyzwaniem stworzenia kuchni swoich marzeń. Przed kupnem mieszkania myślałam o tym jakie cudowne i przyjemne będzie jego wyposażanie ale po obecnym zderzeniu z rzeczywistością wiem teraz jakie to trudne zadanie Nakreślę w czym tkwi mój problem. Pomieszczenie, które ma być kuchnią jest dosyć małe a może i nawet bardzo małe. Totalnie nie wiem co zrobić żeby oprócz samych szafek kuchennych było tam też miejsce do siedzenia. Kuchnia jest dla mnie nie tylko samym pomieszczeniem do gotowania ale też miejscem do siedzenia z kubkiem herbaty czy pracowania przy laptopie w czasie pilnowania gotującego się obiadu - więc chociaż jedno krzesło to konieczność. Nie potrzebuję dużego, efektywnego stolika (nawet by się nie zmieścił ). Mieszkamy tylko w dwójkę i tak w tym mieszkaniu pozostanie więc gdyby zmieścił się 2 krzesła byłoby wspaniale Załączam też moje propozycje zrobione w ikea planner (chodzi o sam układ, nie sugerujcie się proszę szafkami, kolorem ścian itp. dałam takie żeby było ładnie widać co jest co na zdjęciu). Może ktoś z Was ma jakieś pomysły jak to ładnie wszystko pomieścić lub co zrobić inaczej? Będę wdzięczna za każdą pomoc (tam gdzie nie ma płyty, zlewozmywaka - będą tylko coś podziubałam w tym plannerze i już nie szukałam). Nr 3 to zmywarka. Okno normalnie jest podwójne (nie jak na zdjęciu) więc bateria w tym miejscu uniemożliwi otwarcie tylko jednego okna (ale uchylić będzie można). [ATTACH=CONFIG]353239[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]353240[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]353241[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]353242[/ATTACH] Witam, Faktycznie kuchnia mała ale w każdej można zrobić coś sensownego. Zapraszam na Jazdę Próbną Kuchni w siedzibie Blum w Jasinie/k Swarzędza. Usługa jest bezpłatna i niezobowiązująca. W naszym showroomie przy pomocy mobilnych szafek naturalnej wielkości możemy ustawić każdy projekt kuchni. Pomagamy podjąć decyzję i rozwiać wątpliwości. Więcej na ten temat wyjaśnia film pod linkiem http://www.blum.com/pl/pl/04/30/10/42/ Pozdrawiam Anna Nowak Doradca DYNAMIC SPACE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karta 22.04.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Mi udało się wygospodarować kawałek miejsca w kuchni i wystarczy nam chociaż na śniadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marko333 24.04.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Jest to możliwe ale trzeba dokładnie przemyśleć żeby było funkcjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts