zaś tam ktosik 22.04.2016 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Drugim moim kandydatem był wtedy nijaki Arturo72 Ja swojej dokonałem już dawno, a to co robicie obaj z Arturkiem tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu. Tyle ....... Urlop mam do jutra ale pierd....jak potluczony. Na FM jestem od 2009r jako inwestor budujący nowy dom,którego zacząłem budować w 2011r od A do Z pokazujac to w swoim dzienniku i w żaden sposób nie związany z jakąkolwiek branżą handlową. W goowno wszedłem w sierpniu 2012r na zaledwie kilka miesięcy bo do grudnia 2012r i o tym wszyscy wiedzą bo o tym pisałem i był osobny PP ArturWi z tego względu. Więcej i dosadniej jutro chory człowieku. A jestem tu nadal i nadal będę tepil bezmyślność i ciemnote inwestorów uwazajacych kretynsko że węgiel w nowym domu jest tani bo to goowno prawda i ty im dalej ta ciemnotę wciskasz bo jak widać masz z tego kasę.Pokazywanie/ukazanie, że całkowity koszt (inwestycyjny) kotłowni opartej na pompie ciepła jest co najmniej porównywalny (bo tak jest) z całkowitym kosztem (inwestycyjnym) kotłowni pędzonej węglem, zawsze wywołuje nerwowe reakcje ze strony "żyjących" z wungla, Z braku argumentów "kotlarze" łżą i oczerniają - co widać także w tej dyskusji. Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez zaś tam ktosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.04.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 A może płaci za to swoimi postami? Dostarcza wiedzy, informacji, generuje ruch? Nie no super! Pozwolisz że kopiuj-wklej innym płatnym profilom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 22.04.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Liwko, ja tam innym do biznesów nosa nie wtykam. Kogo i co obsługują - ich sprawa. Byleby robili to w sposób uczciwy, bo inaczej nie będę miał dla ich działania szacunku. To jaka jest dla ciebie definicja uczciwości? Zarabiać dzięki reklamie na forum bez płacenia. Nie mówić drugiej osobie wprost że się jest firmą i to ukrywać. Udawać bezstronnego w prawach, gdzie na tej bezstronności jest oparty Twój biznes. Łamać regulamin i mieć to w poważaniu. Pisać jakie ma się kwoty za usługi pod nickiem prywatnym. Ach.. - pomaga, więc właściwie niezależnie co i jak łamie łamie uczciwie, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 22.04.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Ns, nie wiem o czym mówisz. Dużo "produkujesz" postów i nie wszystkie pamiętam. Wiesz jak się używa PW, więc pisz. Skoro już jesteśmy w tym temacie to mam do Was dwie sprawy: - sygnaturka użytkownika forscher (dwa linki do innego forum) - czy Wg Was jest dopuszczalna? - i posty: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?242043-Schucco-Corona-Si-82-Classic-jakie-macie-opinie-o-tych-oknach&p=7129884#post7129884 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?248200-okna-dachowe-i-ogrzewanie-pod%C5%82ogowe&p=7129887#post7129887 Pomińmy fakt że one są po to by mnie podrażnić. Czy takie pisanie wymaga wg Was PP? Ocenzurował bym nazwę producenta i tyle. Wiele już takich akcji miały tu miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 22.04.2016 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 A może płaci za to swoimi postami? 1. Kto ustalił taką regułę? 2. Czy znają ją wszyscy? 3. Gdzie jest cennik? Ile postów pomocnych w jakim czasie? 4. Czy posty mogą naganiać klientów? 5. Z czego wynika takie płacenie? Są równi i równiejsi i ci ponad regulaminami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.04.2016 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie no super! Pozwolisz że kopiuj-wklej innym płatnym profilom? Inteligentny jesteś. Rozróżniasz posty pozytywne od spamu. I na reklamę też się nie nabierasz. Wytykać ją można (nawet trzeba) ale żeby aż tak po chamsku? Na szczęście odbieram Twoje posty z małym przymrużeniem oka, ale nowi użytkownicy mogą czuć się zniesmaczeni. Nigdy nie było zgody na kopij wklej. Nawet akcja w słusznej sprawie (jakaś nasza, forumowa zbiórka charytatywna była w ub r. mocno wycięta po takiej spontanicznej akcji. Nie czepiam się słówek (poza paroma wyjątkami) i prywatnie tego samego oczekuję od innych. Arturo też się tu pojawił ze złamaniem regulaminu. Mam go zbanować? Nie kontynuuje swojej akcji "namawiania na pompy", dzień do końca kary więc chyba można potraktować go łagodniej? Edit: 1. Kto ustalił taką regułę? Wyżej napisałem odpowiedź (czepianie się) - ale nie widziałem wcześniej Twojego postu. Nie ma takiej reguły. Ty chciałeś (?) mieć płatny profil - to masz. Tak widzisz uczciwy biznes i chwała Ci za to. Ja w jego wypowiedziach widzę jakąś dozę autopromocji jako dobrego fachowca który wielu użytkownikom pomógł. Ale sam nie czuję się bez winy, więc kamieniem rzucał nie będę. Każdym swoim postem (np. obłudnie wg niektórych udając kogoś innego, próbuję budować wokół siebie dobrą aurę, a to ma przełożenie na biznes i niesie mi korzyści). Czy to wg Was wymaga Płatnego Profilu? Bo właśnie o takie przypadki pytam. Czy biorąc udział w takiej dyskusji mogę mieć inny nick ? (bo te posty nie są kompletnie związane z moją działalnością - a nawet więcej - przynoszą jej szkodę) Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez finlandia uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.04.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 zaś tam ktosik.według jego(finlandii) świętej teorii i równości,sprawiedliwości ,którą P.fin szasta jak mu się żywnie podoba ten tam ktosik nie jest według regulaminu arturem72.Co zadedykuje fin tej osobie będzie tylko świadczyć o jego nielojalności , a zapewniam ,że się nie mylę.Według jednego regulaminu finlandia to finlandia a arturo72 to arturo.Jak szkodzi fin takimi swoimi wpisami przestało mnie śmieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 22.04.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Ocenzurował bym nazwę producenta i tyle. Wiele już takich akcji miały tu miejsce. Skoro chcesz cenzurowac nazwe prodilu okiennego... Czy jestes tez za tym by cenzurować nazwy wszystkich pojawiajacych sie na tym forum nazw producenów kominków, piecy kondensacyjnych, klei do płutek i samych płytek, producentów dchówek, juz nie mowiac o nazwach firm wykonawczych czy tez banków udzielajacych kredytów na budowe domu? Jeżeli nie - dlaczego? Co jest reklamą ? Podanie nazwy profilu ktory moga wykorzystac dziesiatki firm do produkcji swoich cudeniek czy podanie nazwy konkrentej firmy produkujacej takowe lub podobne cudeńka typu Jezierski, Dako czy tez ukochany i "wcale nie reklamowany" przez Pawełka Vetrex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 22.04.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Skoro chcesz cenzurowac nazwe prodilu okiennego... Czy jestes tez za tym by cenzurować nazwy wszystkich pojawiajacych sie na tym forum nazw producenów kominków, piecy kondensacyjnych, klei do płutek i samych płytek, producentów dchówek, juz nie mowiac o nazwach firm wykonawczych czy tez banków udzielajacych kredytów na budowe domu? Jeżeli nie - dlaczego? Co jest reklamą ? Podanie nazwy profilu ktory moga wykorzystac dziesiatki firm do produkcji swoich cudeniek czy podanie nazwy konkrentej firmy produkujacej takowe lub podobne cudeńka typu Jezierski, Dako czy tez ukochany i "wcale nie reklamowany" przez Pawełka Vetrex? Wątek wydał mi się poważny do momentu pojawienia się Twojego postu. Zadam Ci pytanie, co wniosłeś do owego wątku bo według mnie to wpadłeś na chwilę by nalaptać jak ptak na samochód by po chwili śmiać się z góry. Tyle ode mnie nie obrażę się za brak odpowiedzi:) Pozdrawiam, śpij spokojnie bo widzę, że nie za bardzo możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.04.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Finlandia, wytlumacz mi jedną rzecz.Jest takie coś na FM jak wątek w ogloszeniach drobnych. Ja to rozumiałem w ten sposób, że tam można ogłaszać jak komuś po budowie zostaje worek cementu, albo chce sprzedać szczeniaka. Tymczasem niektórzy prowadzą w tym wątku działalność, podają dane adresowe firmy, itp. Z kolei inni wykupują PP. Jaka jest różnica? Jedna firma musi mieć PP, druga firma może korzystać z wątku ogłoszeń drobnych - co jest kryterium? Obrót firmy, sympatia właścicieli, ilość postów per dzień, czy jeszcze jakieś inne kryterium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 22.04.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Finlandia, wytlumacz mi jedną rzecz. Jest takie coś na FM jak wątek w ogloszeniach drobnych. Ja to rozumiałem w ten sposób, że tam można ogłaszać jak komuś po budowie zostaje worek cementu, albo chce sprzedać szczeniaka. Tymczasem niektórzy prowadzą w tym wątku działalność, podają dane adresowe firmy, itp. Z kolei inni wykupują PP. Jaka jest różnica? Jedna firma musi mieć PP, druga firma może korzystać z wątku ogłoszeń drobnych - co jest kryterium? Obrót firmy, sympatia właścicieli, ilość postów per dzień, czy jeszcze jakieś inne kryterium? Uważam, że pytanie powinno być skierowane do innej osoby - Redakcji;) Czy dostaniesz na nie odpowiedź, to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.04.2016 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Uważam, że pytanie powinno być skierowane do innej osoby - Redakcji;) Czy dostaniesz na nie odpowiedź, to inna sprawa. Pytam moda, bo On się zajmuje interpretowaniem zapisów regulaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.04.2016 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Interpretowaniem na własne potrzeby. Jest prawo, ale też jest orzecznictwo. Jeśli pytasz mnie, użytkownika, to tak, widzę że bardzo szeroko przyjął się taki zwyczaj. Mi się nie podoba, bo jest to obchodzenie zakazu reklamy (jeśli miałbym patrzeć surowo.)Ale gdybym miał być aż tak rygorystyczny, to usunąłbym też większą część postów z tego wątku jako niezgodnych z tematem. Miałem nadzieję na dyskusję, ale poza wspomnianymi wcześniej kłótniami widzę tylko przebijajacą zazdrość i chęć podkopania innych. Wybaczie, ja nie będe brał udziału w takich przepychankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 23.04.2016 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 obserwacja: im wiecej ktoś ma postów - tym trudniej u danego delikwenta o prostą odpowiedż na proste pytania. PS Tomaszs131 odpowiadając na twoje pytanie - nic. no i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.04.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Finlandia, wytlumacz mi jedną rzecz. Jest takie coś na FM jak wątek w ogloszeniach drobnych. Ja to rozumiałem w ten sposób, że tam można ogłaszać jak komuś po budowie zostaje worek cementu, albo chce sprzedać szczeniaka. Tymczasem niektórzy prowadzą w tym wątku działalność, podają dane adresowe firmy, itp. Z kolei inni wykupują PP. Jaka jest różnica? Jedna firma musi mieć PP, druga firma może korzystać z wątku ogłoszeń drobnych - co jest kryterium? Obrót firmy, sympatia właścicieli, ilość postów per dzień, czy jeszcze jakieś inne kryterium? Witam. Zastanawiam się dlaczego pytasz o to finlandię???.Zapytaj np. Elfiir.greengaza itp.Pani moderator ma w stopce zapis zresztą bardzo legalny i już tu wałkowany :"Mam wątek w dziale "Ogłoszenia drobne" " Pan obok bez PP ma wszystko co jest odnośnikiem do jego strony łącznie z telefonem i na dodatek jest mianowanym VIPEM o czym fin. doskonale wie.Takich VIP jest tu ogrom ale oni mają specjalne przywileje u modów , a to jest dla mnie karygodne.Finlandia znowu po indiańsku znika.Jego watek ale nie po jego myśli woli karać zaocznie albo z ukrycia taki tu reprezentuje styl.Jest jeszcze PW ale i tu nie ma sobie równych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.04.2016 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 ...Finlandia znowu po indiańsku znika.Jego watek ale nie po jego myśli woli karać zaocznie albo z ukrycia taki tu reprezentuje styl.Jest jeszcze PW ale i tu nie ma sobie równych. Korzystając z okazji, że bywa tu paru starszych użytkowników forum to przy świadkach oświadczam Ci: - nie ma wątków Twoich, moich. Możesz sobie taki zakładać, prosić o określone zasady itp. Ale to tylko prośba. Kiedyś myślałem że forum jest nasze. My je tworzymy. Już dawno jeden z właścicieli innego forum mi uświadomił, że forum jest jego. On udostępnia nam miejsce, ale to on jest gospodarzem i ma prawo określać zasady. Jeszcze raz to powtórzę: kiedy "skarżyłem się" mu że nie odpowiada mi m.in spam na jego forum powiedział "załóż sobie bloga", to będziesz tam mógł kasować co chcesz. I co ? dalej jestem na jego przestrzeni, szanując zasady gospodarza nawet na SWOIM blogu nie mogę wojować bez uzasadnienia ze wszystkimi na oślep, bo część to jego reklamodawcy. Ja w takich miejscach jestem tylko gościem. W tym temacie chciałem poznać Wasze spojrzenie na temat tego, kto i dlaczego powinien mieć PP. Jaki zakres wypowiedzi płatnych profili jest akceptowany a jaki już nie. Trochę spaliłem sprawę, bo w innym, całkiem świeżym wątku stanowisko Administratora zostało określone: Płatny Profil pozwala tylko na to, by każdy post miał metryczkę z danymi firmy, a także nickiem, avatarem, sygnaturą o treści reklamowej. Wpisy muszą być na temat dyskutowany lub dotyczyć informacji, które wymieniają forumowicze. Wpisy, które nie są udziałem w dyskusji czy wymianie informacji zgodnej z tematem, są spamem. Każde zgłoszenie do moderacji kończy się usunięciem takich wpisów. Tu jest rozmowa: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?247599-PP-P%C5%82atny-Profil-stanie-sie-quot-czarna-lista-quot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.04.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Arturo też się tu pojawił ze złamaniem regulaminu. Mam go zbanować? Nie kontynuuje swojej akcji "namawiania na pompy", dzień do końca kary więc chyba można potraktować go łagodniej? Wielkie sprostowanie bo jako Moderator podobnie coś mi zarzucasz,sadzę,że nie wczytując się w moje posty. Nie "namawiam na pompy",namawiam na domy bez syfu węgielnego w środku i syfu węgielnego z komina. Pokazuje,liczę i tłumaczę,że węgiel jest bardzo drogim jak nie najdroższym rozwiązaniem ogrzewania w nowych domach. I obojętne dla mnie czym taki dom będzie grzany,syfu w domu i syfu z komina nie będzie gdy ogrzewanie będzie gazowe czy na prąd. I przyjmij sobie to raz na zawsze do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 23.04.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 W tym temacie chciałem poznać Wasze spojrzenie na temat tego, kto i dlaczego powinien mieć PP. Jaki zakres wypowiedzi płatnych profili jest akceptowany a jaki już nie. Trochę spaliłem sprawę, bo w innym, całkiem świeżym wątku stanowisko Administratora zostało określone... No to znając regulamin (przytoczyłem w poście #25) i znając stanowisko redakcji: "Płatny Profil pozwala tylko na to, by każdy post miał metryczkę z danymi firmy, a także nickiem, avatarem, sygnaturą o treści reklamowej. Wpisy muszą być na temat dyskutowany lub dotyczyć informacji, które wymieniają forumowicze. Wpisy, które nie są udziałem w dyskusji czy wymianie informacji zgodnej z tematem, są spamem. Każde zgłoszenie do moderacji kończy się usunięciem takich wpisów." ... jakim cudem pytasz co usuwać i kto powinien mieć profil płatny. Skoro reklama własnej działalności PP ma się kończyć na nicku, avatarze i sygnaturze, to chyba jasne jest że nie PP ma się nie reklamować w treści. Jeżeli tak robi, upomnienia lub usuwanie postów, bany itp... Czyli PP pozwala tylko na taką reklamę. Profil zwykły nie pozwala na reklamę własnej działalności ani w treści, ani poprzez nick, avatar i stopkę. Co tu jeszcze może być niejasne lub inaczej interpretowane? Jakie to może być jak to nazwałeś orzecznictwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 23.04.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Miałem nadzieję na dyskusję, ale poza wspomnianymi wcześniej kłótniami widzę tylko przebijajacą zazdrość i chęć podkopania innych. Problemy wynikają z tego że ustanawiacie równych i równiejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 23.04.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Pawełku - dziecino - znowu masz gorszy dzień ? No jasne ze nie wiesz o czym niktspecjalny pisał. Jakże mogłbyś potrafic dostrzec coś co dla ciebie jest normalnoiścią. Coś co rygujesz innych samemmu postepując w sposób niemalże identyczny tylko nieco bardziej owijając to w szystko w przysłowiową bawełnę. niktspecjalny poruszył temat twojej osoby... finlandia - przeczytaj to jeszcze kilka razy to na pewno zrozumiesz. Skąd wie jak masz na imię? Co ma na myśli pisząc o nieco bardziej owijaniu? A może źle byś się czuł banując i usuwając posty, bo w końcu musiałbyś siebie czasem banować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts