Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płatne profile. Kto, dlaczego i na jakich zasadach powinien je mieć?

finlandia

Recommended Posts

Widzę jedno: internet się bardzo komercjalizuje. Nawet na portal społecznościowy nie zaglądam już chętnie, bo zamiast wiadomości od znajomych widzę same reklamy.

Nie przywiązuję uwagi do swoich postów, ale wydaje mi się że wylatywały. Pewnie były zgłaszane jako reklamy. Nie wiem. Nie interesowało mnie to. Podlegam takiej samej ocenie jak pozostali użytkownicy. Widzicie reklamę - zgłaszajcie. Przykład NS czy forszera pokazuje, że za krytykę nie odwdzięczam się szabelką którą jest mi dane nosić. Może raporty uświadomią mi że mam belkę we własnym oku?

Wracając do sieci -na wiele pytań użytkownicy mojego domowego działu kiedyś mialo dużo więcej do powiedzenia. Oszczędzają teraz słowa, bo gdy zechcą odesłać do swojej strony gdzie temat jest zgłębiny szerzej będzie zgłoszony przez konkurencję. Tracą na tym użytkowicy szukąjący pomocy.

• Odpowiedzi 221
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tomasz. Widzialem. Raporty czytam, ale przez ostatnie 7 dni jestem zarobiony. Odpowiadam tylko w palących sprawach. Raporty - o ile nie zareagują inni moderatorzy - "rozpatruję" w wolniejszym dniu biurowym. Raporty lądujęąu mnie w koszu dopiero, gdy sprawę uważam za zakończoną.

Nie każdy głos oznacza, że coś musi być usuwane. Ja też bym chciał wypowiedzieć parę życzeń i mieć jutro zupełnie inne forum, z samymi uśmiechniętymi i przyjaznymi ludźmi. Ale bądźmy realistami!

http://www.dcs.ed.ac.uk/home/mkonecny/krtek-kolobezka.png

Czy widzisz .... bym był lubiany?

Krzyczą tu najgłośniej Ci, którzy dostawali ode mnie bana. Nie każdy ma ochotę kopać się z koniem, więc nie ma obowiązku by się tu udzielać. W drugą stronę to także do niczego dobrego nie prowadzi.

Przyznaję - kilkakrotnie łamałem regulamin chcąc brać udział w dyskusji w przypadku, gdy mój główny login był zbanowany - mam w d. przez kogo. Czy przez Pawełka czy na jego prośbę, czy też zupełnie bez jego udziału. Teraz jenak regulamin mam w małym paluszku.. a ze zawodowo "Szukam dziury w całym" to i w regulaminie znalażłem kilak luk które postaram sie wykorzystać obnażając spóśb byc Paweła zwanego finalndią.

Przez spory czas mojego życia sądziłem też iż to ludzie spod znaku PiS są mistrzami obłudy.. Sądziłem tak dopóty dopóki nie poznałem się na funkcjonowaniu Pawłeka.

Zanim nastąpi ciąg dalszy musicie wiedzieć iż Pawełek lubi zbierać haki i haczki w postaci kolekcjonowania wypowiedzi niektórych forumowiczów.. Sam mi o tym napisał w kwestii moich wypowiedzi więc trzeba być nieco naiwnym by sądzić że nie robi tak z wypowiedziami innych użytkowników. Czy czegoś wam takie działanie nie przypomina, zbieranie wypowiedzi, dowodów haków i haczków w jedynie sobie znanym celu? To tylko jedna z wielu cech naszego wcale nie obłudnego moderatora Pawełka.

Pawełek pisze o byciu (nie)lubianym przez innych użytkowników… Zadziwiające.. Dlaczego??

......................................................................................................................................................................

Trochę retrospekcji z moich relacji z tym kr......

http://www.praha12.cz/VismoOnline_ActionScripts/Image.ashx?id_org=80112&id_obrazky=65535

Głównym polem moich dyskusji z Pawełkiem był ten wątek

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?242043-Schucco-Corona-Si-82-Classic-jakie-macie-opinie-o-tych-oknach

Przymierzając się, a nawet w pewnym czasie będąc niemal pewnym co do tego jakie okna chce mieć u siebie ośmieliłem się otworzyć nowy wątek odnośnie OKIEN SCHUEKO .

Główną odpowiedzią naszego „kochanego Pawełka” na postawione pytanie : czy ktoś z Was ma okna Schucco Corona Si 82 Classic - jakie macie opinie o tych oknach ?”

Było: „powiedzmy, że wierzę Twoim wpisom mówiącym o planowanym rozpoczęciu budowy wiosną 2016. Powiedzmy, że wierzę, iż tak wcześnie zaczynasz się rozglądać za stolarką,…”

Zadziwiające – nieprawdaż? Bo niby skąd i dlaczego jakiegoś kre…a ma interesować to kiedy zaczynam budowę. Niby dlaczego jakiegoś kre..a ma interesować czy kiedy i dlaczego rozglądam się za stolarką?

Swoją droga zdążyło się wam by jakiś uważający się za racjonalnie postępującego forumowicz wpieprzał wam się w kwestie tego kiedy planujecie zacząć budowę czy tez tego kiedy zaczynacie się rozglądać choćby za stolarka okienną? Ja z taką reakcją spotkałem się po raz pierwszy.

Może dlatego w jednej z wiadomości wysłanych do kr.... Pawełka trochę mnie poniosło i napisałem w niej „W imie czego dopierdalasz sie do tego kiedy mam czy miałem zamiar budowe domu? W imie czego dopierdoliłeś sie do tego kiedy zaczłem sie rozgladac za stolarką? Co cie to kur.. obchodzi? Kim ty kur.. jestes ze interesuja cie plany nieznanych tobie osób??? Co ty kur.. myslisz ze kupie od ciebie te wcale nie reklamowane okna Vetrex? „

Oczywiście jak na obłudnika przystało nie raczył odpowiedzieć na zadane pytania.

W dalszej części swojej wypowiedzi kr.... Pawełek pisał: „…nie dziw się, że my, będący tu od lat nie obserwujemy takiego "zachowania" innych Inwestorów i w połączeniu z Twoimi postami wygląda to na czysty spam, czym szkodzisz marce profili okiennych, jaką jest Schueco…”

Tymi oto słowami Pawełek stał się mecenasem jakiejś wyimaginowanej grupy „onych”. Oczywiście – ani później ani wcześniej nikt z góry tych „onych” w z podobnym tematem się do mnie nie zwrócił.. No ale to dowód na to ze Pawełek lubi być częścią grupy.. nawet gdyby ta grupa miała się składać z Pawełka cieni lub osobników rodem z jego snów.

Jednak hit jego kr…. miał dopiero nadejść.

Przejawił się on w poniższym tekście:

„To że "konsekwentnie" używasz określenia "okna Schueco" (mimo wyjaśnień wyżej) świadczy też o Twojej.. hmm.. niewielkiej wiedzy w temacie okien i uważam, że przed Tobą jeszcze dużo nauki.”

Oto nasz geniusz od siedmiu boleści Pawełek komuś, kto sam się przyznawał, że o oknach nie ma bladego pojęcie, – czyli mi. Wytyka fakt używania określenia "okna Schueco".

Wcześniej sam się przyznałem, iż o oknach PCV nie mam bladego pojęcia i że forum to – tka jak wielu użytkowników- traktuje, jako kompendium wiedzy. Jak widzicie kolejna cecha kre..a Pawełka jest fakt ze dziecina lubi się czasami dowartościować.

Istnieje uzasadnione moje domniemanie iż Pawełek w życiu codziennym widząc jakaś osobę na wózku inwalidzkim podchodzi do takich osób i powtarza im po kilak razy „jesteś niepełnosprawny, jesteś niepełnosprawny”. Pewnie do osób w okularach podchodzi i mówi „jesteś okularnikiem, jesteś okularnikiem” (lub jakiś tekst o podobnym wydźwięku). Nie ma co.. zachowanie godne człowieka postępującego racjonalnie.

Wracając do tematu w poście

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?242043-Schucco-Corona-Si-82-Classic-jakie-macie-opinie-o-tych-oknach&p=6990510&viewfull=1#post6990510

naszemu wszystko wiedziącemu Pawełkowi przypomniałem game różnych podmiotów ktrore uzywaja określenia które temu kre….wi tak bardzo się nie spodobało.

A wiecie, co jest najśmieszniejsze? Otóż to ze nasz „wcale nie obłudny” moderator Pawełek po moim wywodzie sam przyznał, iż „A co do "okien Schueco" - to potocznie taki skrót i ja też go użyłem…”

Wniosek: nasz specjalista od siedmiu boleści - Pawełek może używać tego określenia "okna Schueco" a jednocześnie wytykać innym użytkownikom forum używania tego określenia, ale gdy inni użytkownicy skorzystają z tego określenia to parafrazując słowa kre..a Pawełka „świadczy to o ich niewielkiej wiedzy w temacie okien”.

Jak to mówi przysłowie: „co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie”. I wszystko by było w porządku gdyby nie fakt ze z Pawełka taki „wojewoda” jak z koziej dupy trąba.

Gdyby ktoś z was szukał definicji obłudy to można, jako wzór przytoczyć zachowanie MODERATORA FORUM MURATORDOM.PL Pawełka w powyżej opisanej sytuacji.

http://kraken.pedf.cuni.cz/~cernape5/Prvni_stupen/krtecek2.png

I jak tu nie lubić naszego Pawłeka ?

Przynajmniej jest się z kogo pośmiać.

C D N

PS

a teraz tak poważnie i bardziej dosadnie. Po moich relacjach z finaldia moge napisac jedno. Jeżeli ktoś taki jak finalandia pilnuje tu porządku to nie ma się co dziwić ze jest tu burdel. I nie mam tu tylko o jego "wcale nie reklamowniau okien Vetrexu" i rugania wszystkich którzy otwarcie nie pochwalaja produktów przez niego zachwalanych.(bo jak inaczej nazwać jego reakcje na moje stosowanie okreslenia "okna Schueko"?)

To tak jakby qr..y pilnowały ślubów czystości w żeńskim zakonie.

No aie i w takim zakonie moze byc ciekawie :D

Edytowane przez forscher

No prawie wszystko się zgadza. Oczywiście zacytowałeś tylko części wg własnego uznania.. Nie widzę sensu dublować tego w tym wątku. A pomyśleć, że "nasza" aktualna odsłona sporu wynikła z tego postu:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-OKNA-szukam-dobrych-okien-jakie-okna-polecacie/page1468

gdy w jego następstwie nie potwierdziłem tego zarzutu.

ps. A PW? Owszem, takie soczyste wyznania zatrzymuję na dłużej.

Witam

Panowie te Wasze spory, wywody czy wywlekanie na forum publiczne tego co sobie pogadaliście na PW jest już dość żałosne, nie nie dość tylko bardzo !!!

Druga sprawa to jak forschel zwraca się to ludzi z forum to jest chamstwo w czystej postaci - ale dość o sporach jednostek.

Odnośnie tematu - bardzo ogólnie i szeroko - forum - to kawałek naszego życia i funkcjonują tutaj dokładnie takie same zasady, opowiadanie głupot, debilizmów pomieszane z reklamą produktów, samego siebie itd. itp. naprawdę wpisów wartościowych merytorycznie jest jak na lekarstwo, bynajmniej w dziale, który czytuję, i tak będzie i możecie sobie z tym walczyć - nic to nie da.

Moim zdaniem na forum nie powinno być ani płatnych profili ani moderatorów - wolna amerykanka - no może odrobina policji "językowej"

To właśnie dlatego zdecydowana większość ludzi, którzy COŚ w temacie wiedzą i mogli by pomóc pisuje bardzo rzadko lub wcale - wiem po sobie.

Użytkownicy FM powinni wiedzieć, że każdy z nas (o qrna wpisuję się w "owych" :D ) ma własne doświadczenia zdobyte na rynku pracując z KONKRETNYMI producentami, dostawcami itd. i to na tym opieramy nasze opinie - jest to normalne i nie powinno nikogo dziwić. Zamiast jednak tego często zarzuca się nam stronniczość czy wręcz reklamowanie takich a nie innych rozwiązań.

Ja nigdy nie kryłem się z tym co robię i dla kogo - tak znam najlepiej swoje systemy, wiem co dzięki nim można wykonać itp. itd. to jeżeli ktoś pyta , to odpowiadam na bazie swojej wiedzy, więc REKLAMUJĘ swoje rozwiązania - no SZOK, najlepiej trzeba by mnie spalić na stosie albo jeszcze lepiej zbanować, zablokować czy co tam jeszcze.

NIKT NA FORUM NIE JEST ALFĄ I OMEGĄ I KAŻDY BAZUJE NA WŁASNYCH DOŚWIADCZENIACH !!!

Coraz częściej jednak odpowiadam TYLKO na PW lub telefonicznie jak zresztą spora część - moim zdaniem - bardzo wartościowych doradców, którzy kiedyś publikowali sporo a teraz ....

pozdrawiam

Witam

Panowie te Wasze spory, wywody czy wywlekanie na forum publiczne tego co sobie pogadaliście na PW jest już dość żałosne, nie nie dość tylko bardzo !!!

..

Forscher upublicznił tu tylko własną twórczość z PW, także ja do tego nie roszczę sobie praw. Chociaż jako adresat takich listów mam je zachowane.

Przeczytałem to na spokojnie - moje słowa pochodzą z publicznych wypowiedzi i w dalszym ciągu je podtrzymuję i w odpowiednim wątku mogę je wyjaśniać. Oczywiście - nie w takim klimacie.

Co do moich "reklam" - ja nie widzę problemu by je raportować. Moje posty są tak samo edytowalne jak innych użytkowników,. jak będę widział co razi innych użytkowników, to mogę i sam skorygować a przede wszystkim w przyszłości pisać inaczej by takich sytuacji nie prowokować. Poproszę tylko przykłady.

Moderator na tym forum ma wyjątkowo niewdzięczną pracę. Nie dość, że to funkcja społeczna to jeszcze zbiera baty za swoje decyzje i narażony jest na nieprzyjemne komentarze ludzi, których poziom wypowiedzi ma wiele do życzenia. Sam nie wiem czy ataki foschera to urażona duma i brak dojrzałości czy też jednak metoda "atak jest najlepszą obroną" na zamaskowanie prawdziwych intencji? Sam odbieram jego komentarze jako reklamę ale to moje subiektywne zdanie nie poparte dowodami (teraz i mi się dostanie...).

Czytając przepychanki Liwko z Asoltem zniechęcam się do forum a obawa posądzenia o reklamę własnych usług działa jeszcze bardziej demotywująco stąd moja obecność na forum staje się coraz mniej widoczna.

Płatne profile to IMHO błąd bo w dużej mierze to spam w czystej postaci ale to nie decyzja moderatorów lecz pogoń za kasą ze strony Redakcji.

Z okazji zbliżającego się święta 1 Maja życzę wszystkim pracującym więcej spokoju, luzu i dystansu :)

Witam.

Kto mieczem itd to w końcu od tego miecza itd.Przeczytałem post#134 i zastanawiam się ile jest w nim prawdy.Wszyscy banowani przez biednego fina i nie tylko prowadzą z nim państwową wojnę na słowa w temacie który sam zapodał o PP.Jest w tym poście cenna uwaga z której się z lekuchna uśmiałem.

Reszta moderow, ma w głębokiej doopie piszących - swoje "sprawy" załatwiają po cichu, bez śladów, bez wyjaśnień.
Nazywając lwa jeleniem zapomniał ,że fin może także jest cichym wielbicielem jak pisiory....o północy.Pipną siobie ,że Józia lińciują to wpadł by oznajmić iż nie udzielający się modowie maja wszystkich w du...pie i nie wdają się w kąśliwe przepychanki z forowiczami.O czym więc to świadczy??? Ktoś może słusznie napisał o PP by nie istniał ale to jest kaska dla właściciela ma takie prawo jeszcze żyje we wolnym kraju i a adwersarze mając taka furtkę wykorzystują to ale jeśli łamią regulamin,bo o nim mowa i nie wiedzą co to właściwe PP to po łapkach i do kosza ale bez modów zachowujących się jak tych z opisu na zbity itd.A z tym huzia na Józia to lekka przesada.Kto ma cywilną odwagę by kąśliwie gadać z gawiedzią ??? Pytam kto???

p.s to mi się podoba

Ostatnio edytowane przez Elfir ; 26-04-2016 o 23:05

tylko nie podoba mi się: ponieważ gdyż.

Edytowane przez niktspecjalny

Moderator na tym forum ma wyjątkowo niewdzięczną pracę. Nie dość, że to funkcja społeczna to jeszcze zbiera baty za swoje decyzje i narażony jest na nieprzyjemne komentarze ludzi, których poziom wypowiedzi ma wiele do życzenia.

Na tym polega praca moderatora. Nie napisałeś nic nadzwyczajnego. Wyjątkowo niewdzięczny to jest co najwyżej czas. Admin i moderatorzy od długiego czasu pozwalają na coraz większą zarazę, coraz większy bajzel. Nowymi moderatorami zostają osoby które w tym bajzlu czytały, zbierały informacje i się do niego przyzwyczaiły. Jak się narobiło syfu przez lata, to ciężko podjąć drastyczną decyzję, że nagle przestrzegamy regulaminu. Łatwiej jest sprowadzić rozmowę na inne tematy i pokazać że PP są beee, że reklama i tak będzie itd. W każdym przypadku powinien być regulamin i w każdym przypadku należy go przestrzegać. Niezależnie od PP czy są czy ich nie ma. To nie ma żadnego znaczenia.

Sam nie wiem czy ataki foschera to urażona duma i brak dojrzałości czy też jednak metoda "atak jest najlepszą obroną" na zamaskowanie prawdziwych intencji? Sam odbieram jego komentarze jako reklamę ale to moje subiektywne zdanie nie poparte dowodami (teraz i mi się dostanie...).

Jeżeli foscher faktycznie nie reklamuje okien dla zysku, a trudno mi to ocenić, a finlandia to faktycznie Paweł - jedyny dystrybutor okien Vetrex w Siedlcach, to może być oburzony, a słownictwo widać jakie niestety.

Czytając przepychanki Liwko z Asoltem zniechęcam się do forum a obawa posądzenia o reklamę własnych usług działa jeszcze bardziej demotywująco stąd moja obecność na forum staje się coraz mniej widoczna.

Jeżeli na forum jesteś w celach zarobkowych, chcesz wypowiadać się pozytywnie o produktach, którymi się zajmujesz, to wypada się ujawnić a nie ukrywać. Jaką ścieżką chcesz podążać zależy od Ciebie. Jeżeli będziesz ściągał sobie klientów po kryjomu, nie dziw się potem że ktoś Cię opluje.

Płatne profile to IMHO błąd bo w dużej mierze to spam w czystej postaci ale to nie decyzja moderatorów lecz pogoń za kasą ze strony Redakcji.

Łatwo jest mówić że dane rozwiązanie jest do bani. Trudniej powiedzieć jaka jest recepta lub jak powinno być. Redakcja jasno określił to regulaminem, że może to być nick, avatar i podpis. Reszta jest identyczna dla każdego, czyli spam nie ma nic wspólnego z PP.

Kto ma cywilną odwagę by kąśliwie gadać z gawiedzią ??? Pytam kto???

Jak widać Finlandia ma. Wątek powstał. Zauważ że inni moderatorzy nic tu nie piszą, admin naczelny też, cichaczem naganiający, reklamujący na chama również. Ile osób nie łamie regulaminu? Większość tak się już do bagna przyzwyczaiła, że nie zauważa że kalosze, to niekoniecznie standardowe, codzienne obuwie...

Jak widać Finlandia ma. Wątek powstał. Zauważ że inni moderatorzy nic tu nie piszą, admin naczelny też, cichaczem naganiający, reklamujący na chama również. Ile osób nie łamie regulaminu? Większość tak się już do bagna przyzwyczaiła, że nie zauważa że kalosze, to niekoniecznie standardowe, codzienne obuwie...

Jeżeli foscher faktycznie nie reklamuje okien dla zysku, a trudno mi to ocenić, a finlandia to faktycznie Paweł - jedyny dystrybutor okien Vetrex w Siedlcach
bez PP

Zapytam wiec wprost P.fin czy to prawda co przedmówca pisze???

Jestem prawie pewny, że finlandia nie wystąpił z wnioskiem o zostanie moderatorem ale otrzymał taką propozycję od redakcji, która doceniła poziom jego wypowiedzi i posiadaną wiedzę. Każdy z nas zajmuje się czymś zawodowo i chyba nieuniknione jest, że "piastowane społecznie" stanowiska są powiązane z dziedziną pracy zawodowej?

Jestem prawie pewny, że finlandia nie wystąpił z wnioskiem o zostanie moderatorem ale otrzymał taką propozycję od redakcji, która doceniła poziom jego wypowiedzi i posiadaną wiedzę. Każdy z nas zajmuje się czymś zawodowo i chyba nieuniknione jest, że "piastowane społecznie" stanowiska są powiązane z dziedziną pracy zawodowej?

No to wiadomo już wszystko.

Moderator na tym forum ma wyjątkowo niewdzięczną pracę. Nie dość, że to funkcja społeczna to jeszcze zbiera baty za swoje decyzje i narażony jest na nieprzyjemne komentarze ludzi, których poziom wypowiedzi ma wiele do życzenia.

Moderator na każdym forum ma za zadanie pilnować przestrzegania regulaminu i samemu, dając przykład zwykłym użytkownikom, tego regulaminu przestrzegać. Niby proste, ale jednak nie dla każdego.

Jeśli redakcja obarczyła daną osobę takim zaszczytem, to albo ta osoba sumiennie wywiązuje się z obowiązków, albo powinna zrezygnować. Tłumaczenie, że to funkcja społeczna, to żadne tłumaczenie, wszak widziały gały co brały...

Gość Arturo72

Płatne profile to IMHO błąd bo w dużej mierze to spam w czystej postaci

Dokładnie tak i z tym się zgadzam.

A weź takiemu PP wykaż,że pieprzy głupoty i sciemnia to się poskarży że mu nie pozwalam się reklamować bo om za takie pieprzenie glupot zaplacil i to ja dostanę banana za to a on w dalszym ciągu może dalej pieprzyć głupoty.

I to nie wymysł a realia...(boguslaw i sprzedawcy kotłów na węgiel)

I to ma być forum budowlane z prawdziwego zdarzenia czy słup ogłoszeń ?

Co na to Moderatorzy ? Sądzę,że nic bo to red.Paplinski tworzy taki bezsens ale mogę se pogadać jedynie że FM jest na równi pochyłej w dół l

P.S.

Jako,że jestem czuły na kobiece wdzięki to do Moderatora Elfir nie mam żadnych pretensji,ale finlandia,autorus rzucam Wam rękawice :D

Edytowane przez Arturo72

Przeczytalem.

To po analizuj i odpowiedz jeśli tli się w tobie iskierka prawdy.Z brutalnością nie wygrasz jeśli sam poddałeś się temu zjawisku.Za nieuzasadnione krzywdy dla tych z prawdziwym PP i te bez niego ,za stronniczość wobec FM pozostaje ci tylko jedno.Wiesz o czym mówię ale lepiej by było gdybyś to sam wyartykułował.Będzie wznioślej.

Fin odszukał powtarzające się, porozrzucane wątki dotyczące PP, złożył je w jednym miejscu i oczekiwał dyskusji...

Osobiście jestem raczej przeciwnikiem PP, przynajmniej w obecnej formie.

Pytanie inne: co zrobić z tymi, którzy są od lat a których nick jest nazwą ich firmy lub bardzo podobną?

Tutaj proponuję PP automatycznie, przynajmniej do czasu lepszego sprecyzowanie jego funkcjonowania.

Drugim wyjściem jest oczywiście nakaz zmiany nicka, ale czy to lepsze wyjście?

Można było sądzić czytając po łebkach o północy, że - mimo niesmacznej sprzeczki Liwko, asolta i Reguta - z dyskusji dałoby się wysupłać jakieś pomysły i przynajmniej częściowo wdrożyć. Oczywiście znalazło się kilku zawodowych mieszaczy, z reguły tych banowanych, chcących przy okazji przejechać się po Finie, zwłaszcza, że z mod-ów został sam na placu.

Jednak forscher swoim atakiem na niego przekroczył wszelkie granice dobrego smaku i przymrużania oka, zasługuje tylko na bana, nic więcej.

Przytaczane, pojedyncze słówka, czy pisze się sziko czy schueco, że gdzieś tam pochwalił V...x nie są żadnym usprawiedliwieniem.

Jeżeli takie wyzwiska, nawet wykropkowane, będą tolerowane to nie ma się co dziwić, ze poziom FM będzie spadał.

Witam.

Cicho jak po burzy , a może przed.Tak czekając na odpowiedź od fina przeanalizowałem w/w list stającego w obronie tylko pytanie jest kogo??? Moderatora ,który poukładał wszystko o PP i chciał doświadczyć się jakich jeszcze narzędzi użyć by ukrócić zapędy co niektórych, czy moderatora chcącego przenieść dyskusję na inne tory by ta broń Boże nie sugerowała-kierowała czy utożsamiała z jego personą....................Wykropkuje zmianę .Piszący wyżej forowicz zapomniał ,że raz nadany nick jest dożywotni i zmienić może go tylko admin jeśli już.Dla Redakcji i regulaminu nie ma czegoś takiego jak PP z automatu.Jest przecież umowa o dobrowolności a nie przymus.

Przytaczane, pojedyncze słówka, czy pisze się sziko czy schueco, że gdzieś tam pochwalił V...x nie są żadnym usprawiedliwieniem.
Napisane zostało o oknach przez w/w autora.Więc zapytam czy fin to obalił???, a jest to bardzo ważne ponieważ sam pozbierał to wszystko i między innymi o tym jest dyskurs.

p.s.

Pytanie inne: co zrobić z tymi, którzy są od lat a których nick jest nazwą ich firmy lub bardzo podobną?

Wyautować ,wyeliminować i zaocznie ukarać.Tak jak na ten przykład greengaz.Spamer w ukryciu ,bezkarny, reklamujący się nieuczciwy uczestnik dyskusji i podpowiedzi biznesowych.Dbający o swoje ja.Działający w firmie ale tu na FM bez PP.Kara.(cytuj)

Edytowane przez niktspecjalny
aut