finlandia 04.05.2016 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 (edytowane) Ns, Tobie to forum nie jest do niczego potrzebne. Sam sobie doskonale odpowiadasz. Tylko że na blogu nie miałbyś tylu "czytelników" - tu przymusowo skazanych na przebrnięcie przez Twoje seryjnie produkowane posty. Jak masz do mnie sprawę - pisz PW. Nie zaistniejesz wtedy publicznie, ale uzyskasz moją odpowiedź wystukaną nawet na smartfonie. To tak trochę żartem. Greengaz - faktycznie było kiedyś zgłoszenie do postu reklamowego. Szczerze nie pamiętam kto zgłaszał, bo raport po sprawdzeniu wylądował w koszu. Wskazany post /wątek/ znajduje się w dziale ogłoszenia a tam jest to tolerowane. Pozostałych postów tego użytkownika nie śledzę. Być może zawodowy moderator mający premię z każdego skreślenia prześledziłby takie zgłoszenie dogłębniej.. także w tym zakresie Waszych sugestii się zgadzam. Tu sobie ktoś znalazła słownik poprawnej polszczyzny.Chyba nie tu te pierdoły.Deliberujemy o poważniejszych sprawach jak ta wyżej.T rolling i tu przez tą personę.Fin wykaż się to pomaga. Tu mamy problem w interpretacji zachowań. Ja widzę trolowanie, ale zupełnie z odwrotnego kierunku. Inna sprawa: jeśli pod adresem jakiegokolwiek użytkownika padną takie określenia jakie jest mi dane zbierać w tym wątku to wiedzcie, że nie będę miał żadnych obiekcji przed odpowiednią reakcją. Zostałem "ofiarą" głosu mędrca. Cięcia szabelką po przeciwnikach zostały w podobnym wątku skrytykowane, więc cierpliwie stoję czekając aż polecą kolejne kamienie. Zgłaszanie postów też nie jest wśród niektórych z Was mile widziane - więc ja nie wciskam raportu. Wy też nie i "dzięki" temu mamy poziom taki jaki mamy. Nie każdy moderator ma obowiązek tu zaglądać a tym bardziej odpowiadać. Jeśli taki poziom rozmowy jest akceptowany szerzej a nie tylko w stosunku do mnie (mam za swoje?) to mi się takie forum nie podoba. Co do wątku z forscherem - tu nie chodzi o jakieś literówki. Początek spięcia to jego pojawienie się na forum w jednym momencie z kilkoma spamerami reklamującymi "okna schueco". To hasło marketingowe i ja też takiego świadomie używam na swojej stronie internetowej. Pokazuje część mojej oferty a do tego dobrze się pozycjonuje. Ale to są materiały handlowe, reklama! W praktycznym podejściu forumowicza zainteresowanego oknami niewiele znaczy. Jeden webmaster to wyjaśni w dalszych materiałach, ale większość poprzestanie na suchych komunikatach. A forum jest po to by pogadać o pewnych rzeczach szerzej, bez konieczności owijania w bawełnę - chociaż to też robi się coraz trudniejsze bo internet jest coraz bardziej śledzony przez Producentów i wiele osób powstrzymuje się nawet przed uzasadnioną krytyką. Traci na tym rzetelność rozmowy a zaczynają dominować właśnie takie slogany pisane pod google. ... A weź takiemu PP wykaż,że pieprzy głupoty i sciemnia to się poskarży że mu nie pozwalam się reklamować bo om za takie pieprzenie glupot zaplacil i to ja dostanę banana za to a on w dalszym ciągu może dalej pieprzyć głupoty. I to nie wymysł a realia...(boguslaw i sprzedawcy kotłów na węgiel)... Małe pytanie rozmowy z Bogusławem się uspokoiły? Bo dawno nie miałem okazji trafić na rozmowy z jego udziałem. Arturo - po raz kolejny powtórzę - tu nie chodzi o krytykę a STYL wypowiedzi. W Twoich często odczytywałem obraźliwy ton ( może to kwestia braku sympatii między nami, ale pocieszające jest dla mnie że zgłaszany od dawna nie jesteś i nie muszę Cię czytać - sorry, to znowu rodzaj czarnego humoru z mojej strony). I jeszcze raz - NIGDY nie wypierałem się swoich sympatii, własnych wyborów. Mówię o tym otwarcie, nawet we własnym "wątku w dziale ogłoszenia". Już samo moje pokazanie się w określonym temacie można traktować jako formę promocji. Można, ale przy takim nastawieniu jedyną skuteczną formą walki z tym będzie wydanie dla mnie zakazu wstępu na forum. Chyba że są na moim koncie posty reklamowe (mogą się trafić te sprzed lat) - jeszcze raz mówię: raportujcie je. Ps. Jeden z linków umieszczony parę postów wyżej prowadzi (może już zedytowany?) do obrazka z zaszyfrowanym tekstem "k***e". Czyż to nie jest właśnie obłudne by nie mieć odwagi tego napisać normalnie, wprost a zasłaniać się pozornie grzecznymi ikonkami z sieci? Sorry, to nie moja bajka. Ps.2. W końcu do meritum: jeszcze przed długim weekendem wyjaśniłem z administratorem swoje wątpliwości ustaliłem zasady ingerencji w posty PP. Jest pełna zgoda (by nie powiedzieć nakaz) cięcia wszystkiego co jest reklamą. Tylko pojawił się inny problem. Idzie ciepło a ja wybieram świeże powietrze. Może zaproponujecie kandydatury nowych moderatorów, którzy spełnią Wasze oczekiwania? Jak dobrze widzę to NS ma od dawna ochotę.. Edytowane 6 Maja 2016 przez finlandia "Automoderacja" niecenzuralnych zwrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.05.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Ns, Tobie to forum nie jest do niczego potrzebne. Sam sobie doskonale odpowiadasz. Tylko że na blogu nie miałbyś tylu "czytelników" - tu przymusowo skazanych na przebrnięcie przez Twoje seryjnie produkowane posty. Jak masz do mnie sprawę - pisz PW. Nie zaistniejesz wtedy publicznie, ale uzyskasz moją odpowiedź wystukaną nawet na smartfonie. To tak trochę żartem. ..........................Jak dobrze widzę to NS ma od dawna ochotę.. Nutka ironii o którą absolutnie nie mam pretensji wkradła się to jak mnie traktujesz na FM.Nie mam o to pretensji,przywykłem.Powtórzę to jeszcze raz i ostatni raz.Prowokacja i jej źródło= ban.Stronniczość która cię gubi to dwa ale dlaczego twoja nadinterpretacja dotyczy tylko tej materii ,która zawsze ma na tym ucierpieć.Najpierw bo czas nagli o samym PP do ,którego się odniosłeś.Nachalna-chamska reklama do odstrzału tyle ,że w każdym przypadku ,bez wyjątku.Jak najbardziej słusznie.Czy zdajesz sobie sprawę co by było gdyby twój zapęd słowny stał się rzeczywistością? .O PW już się wyżej wypowiedziałem i w mojej subiektywnej ocenie i tu w tych relacjach skazany jestem na klęskę.Więc ten wers o PW uważam za wielce awaryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.05.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Cieszy mnie w tym wszystkim jedno: że czasem się rozumiemy. Dobrze zrozumiałeś zart. Może dla pośrednich odbiorców to nawet ironia. Cóż, przepraszam - nie aspiruję do bycia idealnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 05.05.2016 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 No tak, cięcie reklam w Płatnych Profilach a zostawienie w spokoju asolta i jemu podobnych.Ktoś tu chyba upadł na głowę i to mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.05.2016 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 No tak, cięcie reklam w Płatnych Profilach a zostawienie w spokoju asolta i jemu podobnych. Ktoś tu chyba upadł na głowę i to mocno Czytaj ze zrozumieniem przecież do jednego wora wsypałem i tych z nieodpowiedzialnym PP i tych bez niego sugerując to finowi i przytakując pomysł jego.Zanim powiesz ,że ktoś upadł na głowę zapodaj swój pomysł , a i może i ja powiem z którego piętra będzie ci lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.05.2016 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Forscher,Reklam "okien schueco" nie widzisz, bo są usunięte jako spam. Ale bez obaw - ktoś z poziomu minimum moderatora może je odnaleźć i ocenić. Wydaje mi się że w PW napisałem Ci, że właśnie tak odbierałem Twoje linki w sygnaturkach zatytułowane "nasza naturystyczna Chorwacja" (bez wskazywania na jakiekolwiek konsekwencje), ale skoro chcesz to rozgłosić i się wyreklamować - Twoja sprawa. Inna rzecz - gdy zapytałem o te linki parę stron temu nikt z czytelników tematu nie zamieścił swojego komentarza. Uznałem, że to pewnie jest wg Waszych gustów dozwolone lub na tyle mało interesujące, że nie warte rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 05.05.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Czytaj ze zrozumieniem przecież do jednego wora wsypałem i tych z nieodpowiedzialnym PP i tych bez niego sugerując to finowi i przytakując pomysł jego.Zanim powiesz ,że ktoś upadł na głowę zapodaj swój pomysł , a i może i ja powiem z którego piętra będzie ci lepiej. Czytam, że zrozumieniem w przeciwieństwie do Ciebie:lol2: Odniosłem się do postu Finlandii o rozmowie z administratorem. Przeczytaj jeszcze raz, powoli to może zrozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.05.2016 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Czy ktoś oczekuje ode mnie komentarza? Dyskusji z forscherem nie myślę kontynuować bo jest bezcelowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.05.2016 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Czytam, że zrozumieniem w przeciwieństwie do Ciebie:lol2: Odniosłem się do postu Finlandii o rozmowie z administratorem. Przeczytaj jeszcze raz, powoli to może zrozumiesz To napisz by można było to zrozumieć.Jeśli się odnosisz to albo cytujesz tekst albo wymieniasz do kogo coś w nim kierujesz, a tak pomyślałem ,że do mnie stąd ta pomyłka.Przeczytałem powoli i nie kumam o co ci chodzi.Masz pretensje do finla o złą interpretacje tych z PP , a pozostawienie w samopas tych bez niego czyli tych pokrętnie udających ,że się nie reklamują ,a to robią???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.05.2016 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Czy ktoś oczekuje ode mnie komentarza? Dyskusji z forscherem nie myślę kontynuować bo jest bezcelowa. To może ja jeśli pozwolisz.Czy on sobie ten truizm wymyślił.Twierdzi wszak ,że to jest oczywiste ,a ty go obchodzisz szerokim łukiem.Pisze nieprawdę?Co postanowiłeś przedsięwziąć? Powiem ci szczerze ,że bardzo ciekawi mnie jak to zakończysz nie odpowiadając na wyżej postawione pytania tym bardziej ,że zaczynasz być(choćby po tekście) modem bardzo kontrowersyjnym , a uwierz mi, wiem coś o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 06.05.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Musimy włączyć się do dyskusji i poprosić o ostudzenie emocji. Dobry moderator ma tę cechę, że moderując forum wie, że nie jest ważne jego ego, osobisty punkt widzenia, ambicje, zawodowe cele dla których może kiedyś był na forum, lecz regulamin forum, kompromis, dobro forum. Poprosiliśmy o moderowanie Finlandię, bo jest człowiekiem, który ma te cechy. Nie wyróżnia go - jak wielu - poczucie nieomylności, lecz silne poczucie odpowiedzialności za podejmowane decyzje. To bardzo cenimy. Dlatego te ataki - niesprawiedliwie - są po prostu przykre. Moderator nie ma patentu na nieomylność, ale służy dobrej sprawie. O decyzjach można dyskutować - kulturalnie. A zwykle niestety moderatorzy dostają taką nagrodę, jak sobie tu poczytaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 06.05.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Pff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.05.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Dobry moderator ma tę cechę, że moderując forum wie, że nie jest ważne jego ego, osobisty punkt widzenia, ambicje, zawodowe cele dla których może kiedyś był na forum, lecz regulamin forum.... Co z nickiem Elfir, który ewidentnie jest niezgodny z regulaminem? Paragraf 5 punkt 2,5/c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 06.05.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Co z nickiem Elfir, który ewidentnie jest niezgodny z regulaminem? Paragraf 5 punkt 2,5/c Kiedyś nie było wiadome, że to nick, który jest nazwą firmy. Nie było sygnałów, że Elfir reklamuje się na forum. Dlaczego więc chciałby Pan radykalizmu działań redakcji i moderatorów? Nie tędy droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.05.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Korzystając z okazji aktywności Redakcji chciałbym zapytać o zasady reklamowania się w stopce i gwiazdkowania nicków. Czy są jakieś ogólne, jednoznaczne reguły o tym stanowiące? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.05.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Kiedyś nie było wiadome, że to nick, który jest nazwą firmy. Nie było sygnałów, że Elfir reklamuje się na forum. Dlaczego więc chciałby Pan radykalizmu działań redakcji i moderatorów? Z prostej przyczyny, zakazuje tego regulamin!!! Dlaczego ja mam się do niego stosować, skoro moderator go olewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 06.05.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Korzystając z okazji aktywności Redakcji chciałbym zapytać o zasady reklamowania się w stopce i gwiazdkowania nicków. Czy są jakieś ogólne, jednoznaczne reguły o tym stanowiące? Pozdrawiam. Zasady są bardzo proste: Płatny Profil ma prawo do stopki reklamowej, nicku, ramki z danymi. Płatny Profil nie daje uprawnień do reklamowania się. Jest prawem do udziału w dyskusjach z podawaniem i emisją danych firmy i nazw produktów - w związku z tematem dyskusji. Nicki reklamowe są gwiazdkowane lub usuwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 06.05.2016 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Z prostej przyczyny, zakazuje tego regulamin!!! Dlaczego ja mam się do niego stosować, skoro moderator go olewa? Ile razy Pana banowaliśmy, bo łamał Pan regulamin, po czym przywracaliśmy w prawach forumowicza? Nie zawsze są podstawy do radykalnych działań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 06.05.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Ile razy Pana banowaliśmy, bo łamał Pan regulamin, po czym przywracaliśmy w prawach forumowicza? Nie zawsze są podstawy do radykalnych działań. Mam nadzieje, że to powyższe to żart... Liwko złamał regulamin - dostał kare, odcierpiał swoje i go "przywróciliście". Elfir łamie regulamin i nic z tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.05.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Ile razy Pana banowaliśmy, bo łamał Pan regulamin, po czym przywracaliśmy w prawach forumowicza? Nie zawsze są podstawy do radykalnych działań. A tu ich nie ma???? Banowany byłem nie zawsze słusznie i dobrze o tym wiesz. W dodatku niesłusznie usunęliście moją stopkę i nawet nie padło słowo przepraszam. Nikt nawet się nie pofatygował, żeby ją przywrócić. Elfir łamie regulamin notorycznie od czasu założenia firmy o tej samej nazwie co jej nick. Wielokrotnie prosiłem o reakcję na to redakcję i moderatorów. Zresztą nie tylko ja. I co? I macie to w tyłku! A skoro macie to w tyłku, to nie wymagajcie od innych poszanowania regulaminu w tych samych sprawach! Poproszę o przywrócenie wszystkich wygwiazdkowanych nicków, albo o wygwiazdkowanie Elfir. Tak będzie po prostu sprawiedliwie i fer wobec innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts