Qba30 18.04.2016 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Viessmann Vitodens 200 czy Vaillant VSC 206/4-5?Łącznie do ogrzania 160 m2- ok 100 m2 w podłodze reszta pomieszczeń na grzejnikach + cwu. Co sądzicie o tych dwóch piecach? Który lepszy?Ja z początku nie oglądałem nic innego jak vaillant bo znam kilku posiadaczy tych kotłów i przez wieloletnią eksploatację nie mieli z nimi problemów.Poznałem ofertę chyba największego konkurenta no i mam mętlik w głowie...Jaka jest Wasza opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 18.04.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Viessmann Vitodens 200 czy Vaillant VSC 206/4-5? Łącznie do ogrzania 160 m2- ok 100 m2 w podłodze reszta pomieszczeń na grzejnikach + cwu. Co sądzicie o tych dwóch piecach? Który lepszy? Ja z początku nie oglądałem nic innego jak vaillant bo znam kilku posiadaczy tych kotłów i przez wieloletnią eksploatację nie mieli z nimi problemów. Poznałem ofertę chyba największego konkurenta no i mam mętlik w głowie... Jaka jest Wasza opinia? Nie wiem jak wychodza cenowo wzgledem siebie, ale ja jestem przekonany do viessmanna,mam bardzo duzo znajomych co maja viessmany i nigdy nie slyszalem zeby cos sie dzialo zlego. Zwroc uwage ze nie dawno wyszla dwusetka z modulacja juz od 1,9kw, zebys nie kupil poprzednika co ma prawie od 4kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 18.04.2016 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Cenowo praktycznie to samo. ofertę mam właśnie na ten kocioł z modulacją od 4 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 18.04.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Cenowo praktycznie to samo. ofertę mam właśnie na ten kocioł z modulacją od 4 kW Ja bym wzial vieska, ale to tylko kwestia przekonania. Dowiedz sie jaka bylaby cena tego od 1,9kw, ja sie nie znam ale ponoc ma to duze znaczenie. Ostatnio tu na forum ktos sie wsciekal bo kupil tego 4 a po paru dniach wyszedl ten od 1.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 18.04.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 a może http://www.immergas.com.pl/Produkty,6046/VICTRIX_SUPERIOR_ERP_32_PLUS_120 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacku6 18.04.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Ja bym wzial vieska, ale to tylko kwestia przekonania. Dowiedz sie jaka bylaby cena tego od 1,9kw, ja sie nie znam ale ponoc ma to duze znaczenie. Ostatnio tu na forum ktos sie wsciekal bo kupil tego 4 a po paru dniach wyszedl ten od 1.9 to bylem ja:) nie od 4 tylko 5,2 czyli jeszcze lepiej:) ale sprawy sie maja tak ze zadzwonilem do viesmanna a tam weseli panowie powiedzieli mi ze nawet go jeszcze nie wyprodukowano tego 1,9:) tzn nie ma go nawet jeszcze w fabrykach ale jest juz w materialach reklamowych i cennikach i na ich oko bedzie dostepny "za pare miesiecy"ale ciezko powiedziec kiedy, jak masz czas to sie wstrzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 19.04.2016 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 chyba skończy się na tym że wybór będzie dziełem przypadku albo cena zadecyduje jak któreś z urządzeń będzie w promocyjnej cenie.A propos ceny... Mi za 100 m2 podłogówki, pozostałe 7 pomieszczeń na grzejnikach + CWU z cyrkulacją + kanalizacja policzyli średnio 40 000- robocizna, materiały wraz z grzejnikami i termostatami.Jak oceniacie ten poziom cenowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 19.04.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) to bylem ja:) nie od 4 tylko 5,2 czyli jeszcze lepiej:) ale sprawy sie maja tak ze zadzwonilem do viesmanna a tam weseli panowie powiedzieli mi ze nawet go jeszcze nie wyprodukowano tego 1,9:) tzn nie ma go nawet jeszcze w fabrykach ale jest juz w materialach reklamowych i cennikach i na ich oko bedzie dostepny "za pare miesiecy"ale ciezko powiedziec kiedy, jak masz czas to sie wstrzymaj to są jakieś pomówienia niemające podstaw... kotły nie tylko są wyprodukowane ale nawet oczekują na naszych magazynach w Polsce na każdego chętnego jacku6 bardzo proszę o info na PW dokąd dzwoniłeś, byśmy mogli zweryfikować kto rozprowadza takie niesprawdzone informacje i podjąć odpowiednie kroki by taka sytuacja się nie powtórzyła. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez Konsultant Viessmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.04.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 chyba skończy się na tym że wybór będzie dziełem przypadku albo cena zadecyduje jak któreś z urządzeń będzie w promocyjnej cenie. A propos ceny... Mi za 100 m2 podłogówki, pozostałe 7 pomieszczeń na grzejnikach + CWU z cyrkulacją + kanalizacja policzyli średnio 40 000- robocizna, materiały wraz z grzejnikami i termostatami. Jak oceniacie ten poziom cenowy? Patrząc z punktu widzenia instalatora to bardzo dobra cena choć dokładnie nie znamy elementów składowych. Jakie grzejniki, jakie termostaty i po co, jakie rozdzielacze i ile, jaka rurka do OP i ile, czy z rozłożeniem styropianu i jakiego czy bez i.t.d. Wstępnie patrząc od strony inwestora przynajmniej ja dostałem wytrzeszczu oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacku6 19.04.2016 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 to są jakieś pomówienia niemające podstaw... kotły nie tylko są wyprodukowane ale nawet oczekują na naszych magazynach w Polsce na każdego chętnego jacku6 bardzo proszę o info na PW dokąd dzwoniłeś, byśmy mogli zweryfikować kto rozprowadza takie niesprawdzone informacje i podjąć odpowiednie kroki by taka sytuacja się nie powtórzyła. to nie sa pomówienia tylko tak mi powiedziano w sklepie firmowym a ktorym to napisze na prv, w sumie to nie wiem czemu nie dzwonilem na infolinie, coz panowie cos slyszeli w ktorym kosciele dzwoni bo jeden pytal drugiego czy to ten z klorowym wyswietlaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 19.04.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 chyba skończy się na tym że wybór będzie dziełem przypadku albo cena zadecyduje jak któreś z urządzeń będzie w promocyjnej cenie. A propos ceny... Mi za 100 m2 podłogówki, pozostałe 7 pomieszczeń na grzejnikach + CWU z cyrkulacją + kanalizacja policzyli średnio 40 000- robocizna, materiały wraz z grzejnikami i termostatami. Jak oceniacie ten poziom cenowy? Cena kosmiczna, sprawdź PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 19.04.2016 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Wyceniony mam:- kocioł VSC 206/4-5 z zasobnikiem150 l + colorMatric 470- moduł VR 61- wkład do komina- zawory i reszta zabawek do kotła- podłogówka na rurach TECE, styropian, taśmy brzegowe itp- grzejniki Kermi- reszta osprzętu z pol-strawa, Hertz, Afriso, grundfoss Sprzęt raczej dobrej klasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.04.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Wyceniony mam: - kocioł VSC 206/4-5 z zasobnikiem150 l + colorMatric 470 - moduł VR 61 - wkład do komina - zawory i reszta zabawek do kotła - podłogówka na rurach TECE, styropian, taśmy brzegowe itp - grzejniki Kermi - reszta osprzętu z pol-strawa, Hertz, Afriso, grundfoss Sprzęt raczej dobrej klasy No i po mału sprawa ceny zaczyna się wyjaśniać. Jak jeszcze się okaże że to styropian z rowkami i folią specjalnie pod CO to zacznie się robić norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts