ewenement22 19.04.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam Zbieram oferty różnych firm na okna wraz z montażem do mojego domu - Libra 2. http://www.dobredomy.pl/projekt/libraII/ Będę kupował okna w kolorze antracyt bez szprosów i prawdopodobnie bez wygięć. 3 szyby, kolor jednostronny, 6 - 7 komór, tak wygląda stolarka Libry 2 Byłem u 4 sprzedawców i każdy handluje czym innymi. OKNOPLAST, PETECKI, DAKO, DRUTEX. Która z tych firm pracuje na najlepszych maszynach? Ma najlepsze technologie? Robi okna najlepszej jakości? Po prostu co byście mogli polecić mi wybrać i dlaczego? Zawiasy w ramach czy na zewnątrz? Słyszałem od jednego ze sprzedawców, że te w ramie są mniej wytrzymałe i po 10 - 15 latach może nie być z nimi najlepiej. Drugi sprzedawca znów twierdził, że te w rami są mocniejsze... Proszę o pomoc. Dopiero poznaje temat okien. Może jeszcze innego producenta okien warto poszukać? Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez ewenement22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 19.04.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Witam Zbieram oferty różnych firm na okna wraz z montażem do mojego domu - Libra 2. http://www.dobredomy.pl/projekt/libraII/ Będę kupował okna w kolorze antracyt bez szprosów i prawdopodobnie bez wygięć. 3 szyby, kolor jednostronny, 6 - 7 komór, tak wygląda stolarka Libry 2 [ATTACH=CONFIG]353378[/ATTACH] Byłem u 4 sprzedawców i każdy handluje czym innymi. OKNOPLAST, PETECKI, DAKO, DRUTEX. Która z tych firm pracuje na najlepszych maszynach? Ma najlepsze technologie? Robi okna najlepszej jakości? Po prostu co byście mogli polecić mi wybrać i dlaczego? Zawiasy w ramach czy na zewnątrz? Słyszałem od jednego ze sprzedawców, że te w ramie są mniej wytrzymałe i po 10 - 15 latach może nie być z nimi najlepiej. Drugi sprzedawca znów twierdził, że te w rami są mocniejsze... Proszę o pomoc. Dopiero poznaje temat okien. W lutym montowano mi okna Oknoplast Winergetic Premium, okleina obustronna Siena PL, pakiet 3 szyby, serdecznie polecam. HS-a też mam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.04.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Zawsze już będziesz się tak chwalił na lewo i prawo jakie to masz okna?;pA coś więcej w temacie? Mała uwaga dot. zawiasów: te chowane na ogół mają większą nośność. Więc chyba sprzedawca będący "na nie" jest bez doświadczeń w tym temacie. Kiedyś podkreślałem że maja mniejszą regulację, ale po paru latach stwierdzam, że nie miałem okazji z niej korzystać (są tak jakby stabilniejsze). Mój subiektywny ranking: Drutex - lider, głównie w kategorii ilości i wśród tanich okien. Petecki - ambicje, jak ten wyżej dużo o sobie mówi i próbuje sporo o sobie napisać pochlebnych opiniiDako - uzasadnione ambicje na poziom premiumOknoplast - z tych najbardziej uznany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 19.04.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Zawsze już będziesz się tak chwalił na lewo i prawo jakie to masz okna?;p A coś więcej w temacie? Mała uwaga dot. zawiasów: te chowane na ogół mają większą nośność. Więc chyba sprzedawca będący "na nie" jest bez doświadczeń w tym temacie. Kiedyś podkreślałem że maja mniejszą regulację, ale po paru latach stwierdzam, że nie miałem okazji z niej korzystać (są tak jakby stabilniejsze). Mój subiektywny ranking: Drutex - lider, głównie w kategorii ilości i wśród tanich okien. Petecki - ambicje, jak ten wyżej dużo o sobie mówi i próbuje sporo o sobie napisać pochlebnych opinii Dako - uzasadnione ambicje na poziom premium Oknoplast - z tych najbardziej uznany. A cóż więcej można napisać o oknach. Ja się nie chwalę (chociaż jestem z nich zadowolony). Ktoś pyta i ktoś doradza, w moim przypadku z autopsji. A swoją drogą też pochwaliłeś oknoplast. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.04.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Szczególnie ta informacja o kolorze "Siena" była kluczowa "Polecanie" okien, które są zamontowane od kilku (nastu) tygodni to bezsens.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 19.04.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Szczególnie ta informacja o kolorze "Siena" była kluczowa "Polecanie" okien, które są zamontowane od kilku (nastu) tygodni to bezsens.... Teraz to juz się czepiasz. A co do koloru okleiny, to fajnie, że tylko oknoplast taki oferuje, będzie dość oryginalnie, bo na antracyty wokół już patrzeć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.04.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Nie czepiam się, tylko zwracam uwagę na fakt, że pytającemu zależało na informacji na temat parku maszyn, technologii, zawiasów, a Ty mu napisałeś, że masz okna Oknoplastu i to jeszcze w kolorze Siena, aaa.... i jeszcze masz HS-a. Dobrze choć, że napisałeś, że cieszą Twe oczy całe kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 19.04.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Zawsze już będziesz się tak chwalił na lewo i prawo jakie to masz okna?;p A coś więcej w temacie? Mała uwaga dot. zawiasów: te chowane na ogół mają większą nośność. Więc chyba sprzedawca będący "na nie" jest bez doświadczeń w tym temacie. Kiedyś podkreślałem że maja mniejszą regulację, ale po paru latach stwierdzam, że nie miałem okazji z niej korzystać (są tak jakby stabilniejsze). Mój subiektywny ranking: Drutex - lider, głównie w kategorii ilości i wśród tanich okien. Petecki - ambicje, jak ten wyżej dużo o sobie mówi i próbuje sporo o sobie napisać pochlebnych opinii Dako - uzasadnione ambicje na poziom premium Oknoplast - z tych najbardziej uznany. finlandia nie to,że się czepiam ale Ty piszesz,że chowane zawiasy mają "większą nośność" a autor napisał, że jeden ze sprzedawców mówił o " mniejszej wytrzymałości=trwałości" i to są zupełnie dwie różne sprawy. Ja sam rozważam zawiasy chowane i czy one są jakoś mniej trwalsze od "zewnętrznych" np. firmy Roto?? Czy jak zawias chowany za 10 lat się popsuje to można go łatwo zastąpić innym - bo oryginalnych mogą już nie produkować. Jeśli tak, to czy na coś konkretnie zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 19.04.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 A cóż więcej można napisać o oknach. Ja się nie chwalę (chociaż jestem z nich zadowolony). Ktoś pyta i ktoś doradza, w moim przypadku z autopsji. A swoją drogą też pochwaliłeś oknoplast. Pozdrawiam. Juz wygrzebałem się z bana? Jak zwykle twoje podpowiedzi w wątkach są trafne. Wstawiles okna miesiąc temu i już możesz je polecasz? Bo ale to taka twoja przypadłość. Co do wątku; po pierwsze sprawdź jak sprzedawcy montują okna. Byś za jakiś czas nie wklejal tu zdjęć z pytaniem czy jest ok. U mnie lokalni sprzedawcy zadawali pytania "po co mi poszerzenia"... Zatem ważniejszy od samych okien jest ich montaż. PS czy wszystkie wyceny są na tym samym poziomie cenowym? Zakladam że porównywalne porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 19.04.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Juz wygrzebałem się z bana? Jak zwykle twoje podpowiedzi w wątkach są trafne. Wstawiles okna miesiąc temu i już możesz je polecasz? Bo ale to taka twoja przypadłość. Co do wątku; po pierwsze sprawdź jak sprzedawcy montują okna. Byś za jakiś czas nie wklejal tu zdjęć z pytaniem czy jest ok. U mnie lokalni sprzedawcy zadawali pytania "po co mi poszerzenia"... Zatem ważniejszy od samych okien jest ich montaż. PS czy wszystkie wyceny są na tym samym poziomie cenowym? Zakladam że porównywalne porównywalne. Czyli to ty mnie zbanowałeś szpiclu! Ojczyzna ci tego nie zapomni! A poszerzenia mam i wiem do czego służą. Ekipa certyfikowana Oknoplast. Zdjęć z pytaniami nie będę wstawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.04.2016 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Teraz to juz się czepiasz. A co do koloru okleiny, to fajnie, że tylko oknoplast taki oferuje, będzie dość oryginalnie, bo na antracyty wokół już patrzeć nie mogę. Teraz to próbujesz sprzedać tu bajkę którą Ci ktoś wcisnął. Od blisko pięciu lat mam ten kolor w próbnikach przynajmniej dwóch różnych systemodawców. Do kupienia jest bez żadnego proszenia. Mówiąc "wyższa nośność" zawiasów mam na myśli to że są wytrzymałe (wytrzymalsze). TO subiektywne odczucie, bo zarówno zwykłyt zawias jak i ukryty ma podobne deklarowane wartości, przy czym kryty ma opcje większych. Wytrzymalsze dla mnie jest jednoznaczne z trwałością. Nie widzę na razie zagrożeń by miały zepsuć się szybciej niż zawiasy klasyczne. Z resztą - zawiasy to nie jest element który się w oknach psuje. Jedyne słaba wrażenia mam z okuć firmy W. Ale może to tylko kwestia braku większego doświadczenia z nimi i byćmoże zepsuliśmy je przy nieumijejętnym montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewenement22 26.04.2016 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Mój subiektywny ranking: Drutex - lider, głównie w kategorii ilości i wśród tanich okien. Petecki - ambicje, jak ten wyżej dużo o sobie mówi i próbuje sporo o sobie napisać pochlebnych opinii Dako - uzasadnione ambicje na poziom premium Oknoplast - z tych najbardziej uznany. Wszyscy uważacie podobnie? Jest to dla mnie ważne... Muszę wiedzieć którą firmę warto wybrać... Proszę o pomoc Peteckiego dostałem dosyć dobrą ofertę... w porównaniu do innych. DAKO o ponad 2000zł drożej od Peteckiego na cały dom a OKNOPLAST 5500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewenement22 29.04.2016 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Halo, żyje to forum??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 29.04.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Halo, żyje to forum??? Żyje, żyje. A co chcesz wiedzieć? Ja wybrałem Winergetic Premium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewenement22 29.04.2016 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Interesuje mnie opinia o petecki i to czy każdy zgadza się z tą hierarchią: Drutex - lider, głównie w kategorii ilości i wśród tanich okien. Petecki - ambicje, jak ten wyżej dużo o sobie mówi i próbuje sporo o sobie napisać pochlebnych opiniiDako - uzasadnione ambicje na poziom premiumOknoplast - z tych najbardziej uznany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 29.04.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Interesuje mnie opinia o petecki i to czy każdy zgadza się z tą hierarchią: Drutex - lider, głównie w kategorii ilości i wśród tanich okien. Petecki - ambicje, jak ten wyżej dużo o sobie mówi i próbuje sporo o sobie napisać pochlebnych opinii Dako - uzasadnione ambicje na poziom premium Oknoplast - z tych najbardziej uznany. Miałem wycenę okien Drutex, Budvar i Oknoplast. Oknoplast wyszły najdrożej, mimo to je wybrałem. Firma jest na rynku już sporo wiosen, obsługa i monterzy w autoryzowanych salonach prezentują profesjonalne podejście do sprawy. Opinie użytkowników też bardzo pochlebne. Czasem warto wydać więcej, choćby za długoletni spokój. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goffr 02.05.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 (edytowane) My okna montowaliśmy zimą. Z tym,ze w grudniu zeszłego roku.. Mielismy zamiar montować latem ale przez dobrą pogodę postanowiliśmy się z tym pospieszyć bo stare okna były w bardzo złej kondycji. Firmę wybraliśmy dużą, znaną, konkretnie B***r ( zamawialiśmy je w salonie na ***j w *** ale z tego co wiem to działają na terenie całej Polski). Zabudowa wielkomorowa, początkowo plany zakupu drewnianych ale ostatecznie zdecydowalismy się na pcv. Jestem zadowolony bo sa dobrze wykonane i tak naprawdę to jedynie z bliska można rozpoznać czy okna są drewniane czy plastikowe. Montaż również szybki i sprawny. Edytowane 5 Maja 2016 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 02.05.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 goffr no ja mam zupełnie odmienne uczucia co do tej firmy Mnie zrazili samymi informacjami na stronie internetowej - efektem była wycieczka ponad 100km żeby pocałować klamkę, telefonów również nie odbierały inne punkty w okolicy - mimo że były "czynne". Pierdoła ale wkurzająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 02.05.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 goffr no ja mam zupełnie odmienne uczucia co do tej firmy . I słusznie, bo goffr vel task 43 tyle ma wspólnego z nabywcą, co kompetencje marketingowe z Budvarem i jego partnerami handlowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.05.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 goffr no ja mam zupełnie odmienne uczucia co do tej firmy Mnie zrazili samymi informacjami na stronie internetowej - efektem była wycieczka ponad 100km żeby pocałować klamkę, telefonów również nie odbierały inne punkty w okolicy - mimo że były "czynne". Pierdoła ale wkurzająca. Mr A - jeśli o chęci odwiedzin tego miejsca wynikły z takich postów jak wyżej, to powinniście napisać do szefostwa wymienionej firmy. Niech wiedzą że ich spam (bo ja nie mam wątpliwości że to był tzw cichy marketing) naraża ludzi na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts