Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odpływ pralki - uszczelka w rurze

waldus86

Recommended Posts

Witam,

Z upływem czasu zniszczyła mi się (pękła, a to co zostało sam usunąłem wkrętakiem) uszczelka w rurze kanalizacyjnej odpływu pralki. Nie zwróciłem jednak uwagi, że kielich rury (jest to fi=32, zachowałem nawet korek od niej, gdy odpływ był jeszcze nieużywany i na korku jest napisane DIN32) jest inny niż najczęściej spotykany. Dołączam fotkę, na której widać, że wcięcie na uszczelkę jest dość cienkie i standardowa uszczelka od 32 nie pasuje. Czy ktoś może zetknął się z taką rurą (załącznik) i wie, gdzie znaleźć pasującą uszczelkę?? Próbowałem pocienić standardową 32-kę (uszczelkę) i jakoś wpasowałem to do rury ze zdjęcia, następnie włożyłem syfon pralkowy, ale niestety nie jest to szczelne. Może jeszcze sylikonem dookoła polecieć, ale też mam mieszane uczucia, czy to będzie ok. Może coś doradzicie. Pzdr, dzięki z góry. 1 Rura odpływowa pralki.jpg

Waldek

1 Rura odpływowa pralki.jpg

Idż do sklepu TYPOWO hydraulicznego, lub sanitarnego, i opisz co i jak, moze będzie potrzebna wizyta w dwóch sklepach, bo np. jedni nie beda miec pojecia bo taki towar to glownie w miastach maja bo np. na blokach nimi robia, a gdzie indziej moze sie zetkneli, to mi wyglada na cięki oring, może coś dobierzesz w sklepie bo maja uszcelek na pewno.