Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Szpaka ;)

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to pewnie :)

my też się od razu w kredyt nie bawimy... mamy gdzie mieszkać, a wiadomo czasy są jakie są i można pochopnie żadnej decyzji podejmować:hug:

planujemy wziąć na wykończenie ale już o 180tyś mniejszy niż bralibyśmy na początku...

damy radę oby nam wszystkim zdrówko dopisywało :D

• 1 month później...
Ja liczyłem na dom i garaż i wyszło mi jak się nie mylę 19,5 palety solbetu 24cm i chyba 7 palet 12cm na działówki. Między Świętami a Nowym Rokiem będę miał więcej czasu to jeszcze raz to policzę żeby później się w to nie bawić. Z tym, że ja mam garaż "przyklejony" do domu więc odpada nam jedna ściana.

• 4 months później...
Witam, chyba też do nich napiszę, żeby zrobili mi wycenę. Na razie dostałem dwie chociaż zapytań wysłałem kilka, jedna Inter Lers na ok 23 000zł i jedną z firmy Filar z Inowrocławia na ok 20 000zł ale chyba bez transportu bo nic nie jest napisane o transporcie w ofercie. Tym z Inter Lers chyba strasznie zależy bo wycenę robiłem w zeszłym roku w sierpniu i już chyba z 3 razy dzwonili, czy już wybrałem jakąś ofertę :p

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Gust

budujemy się niedaleko Lublina

Z racji tego ,że w lubelskim leje ,prace niestety stanęły

Czekamy na dachowców...... :yes:

i jeszcze słupki panowie muszą dokończyć

Ale chałupka stoi już i patrzy się tymi swoimi wielkimi oczętami :p Nie wydaje Wam się ,że okno w salonie jest za duże?Zastanawiam się czy by go nie zmniejszyć .......

A tu kilka foteczek jak to wyglądało na tym etapie.....

[ATTACH=CONFIG]260810[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]260811[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]260812[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]260813[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]260814[/ATTACH] to by było tyle na dzisiaj.........

Pozdrawiam

7.jpg

8.jpg

9.jpg

11.jpg

12.jpg

My zmieniliśmy układ drzwi tarasowych i okna także nie mamy problemu z dużym oknem. Na miejscu drzwi tarasowych będzie otwór na okno 150x150 a na miejscu tego dużego okna w salonie, drzwi na taras 240 szer x 210 wys. Czym będą wam pokrywać dach? Deska papa blacha? Czy od razu blacha? A może jeszcze jakoś inaczej??

Pozdrawiam i proszę o aktualne zdjęcia. :D

Ps. Nam panowie z okolic Lublina stawiają ściany ;)

U nas niestety już nie da się nic zmienić ,ale zawsze zamurować cos można :)

Na dachu będziemy mieć blachodachówkę ...

a tu mam kilka starych fotek ... [ATTACH=CONFIG]261182[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261183[/ATTACH]

Zadowolona jestem z naszej ekipy i polecam :)

A tak wygląda nasza chałupka na dzień dzisiejszy [ATTACH=CONFIG]261184[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261185[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261186[/ATTACH]

Nie mam jeszcze uwiecznionych słupków ,ale w najbliższym czasie postaram się wrzucić.Słupki mamy z klinkieru, a Wy jakie wybraliście? Pozdrawiam .

19.jpg

20.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

27.jpg

Super ten Wasz szpaczek wygląda. My w piątek będziemy mieć już taki stan jak Wy. Podpory pod daszek nad drzwiami wejściowymi będą z drewna. Pod taras narazie nie robimy nic. Dopiero zaczniemy po oddaniu budynku. :)

Bardzo ładnie macie podsypane naokoło i czyściutko. :)

Czyli pod blachę nie dajecie deskowania ani płyt osb?

My na dniach będziemy zamawiać więźbę. Z pokryciem dachu wstrzymamy się pewnie do końca lata jak kaskę uzbieramy ;)

Jeśli te duże okno macie od południa to może Wam trochę w lato przygrzewać za mocno. ;)

Mąż zabrał aparat więc nawet nie mam jak się pochwalić naszymi postępami :)

Tak,tak czekam na zdjęcia :D

Podsypane pięknie,bo mamy super pomocnika którym jest mój tato ;)

Ekipa też wzorowa,wiec i czysto :)

Co do dachu to wiem tyle ,ze będą to wiązary i nic więcej .....wiem dziwne ale prawdziwe

My w tym momencie jesteśmy w trakcie zbierania kasy ,żeby móc( mamy nadzieje) jeszcze w tym roku doprowadzić Szpaka do SSZ....... i tak naprawde naszej budowy od początku nie widzieliśmy na żywo .Ciężko,ale dobrze,ze wymyślił ktoś coś takiego jak internet :D

Informacje docierają na bieżąco :yes:

Tak,duże okno mamy od południa ,ale jest w tym chyba jakiś plus ...doświetlone wnętrze,a w zimie ciepło przebijające się przez to WIELKIE okno

eeeech jak to poetycko zabrzmiało.

Czekam na Wasze zdjęcia (niech mąz szybko odda aparat) ;)

Pięknie domek sobie rośnie :). Wiazary za 12 tysiaków to naprawdę super cena i dodatkowo z montażem. W mojej okolicy cena niestety nie do osiagnięcia. Oglądałem sobie projekcik wiązarów i tak sie zastanawiam nad okapami (brzegi dachu). Są bardzo szerokie, czy będą podpierane na ścianach szczytowych? Ścianki będą murowane czy drewniane? U mnie zaraz za szczytówką jest już pierwszy wiazar. Płatwie (belki podtrzymujące krokwie)wystaja tylko 60cm poza ścianę. Po ociepleniu dach wystaje docelowo tylko 40 cm.

viorelka jak możesz to wrzuć zdjęcia tych twoich słupów z klinkieru. Cały czas się zastanawiam jak je ugryźć. Chciałbym z klinkieru ale nie chciałbym żeby były za potężne w stosunku do daszku. Najłatwiej chyba było by zamówić drewniane razem z dachem ale jednak trochę by mi to zmieniło koncepcji wykończenia.

• 2 weeks później...

Przyszłam z rewizytą, żebyś nie pomyślała, że nie zauważyłam Twojego postu u mnie. Miło patrzeć, jak domek rośnie. Wyznam szczerze, że o ile super sie ogląda rosnące ściany, to dla mnie najbardziej znaczącym i wzruszającym momentem był pierwszy dzień budowy, czyli kopanie i lanie fundamentów. Teraz to pewnie przeprowadzka tak mnie ucieszy.

A może pokażesz jakieś swoje inspiracje co do wyposażenia wnętrz, ale skoro mamy podobny gust, to chyba wiem czego się spodziewać :yes:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ojejuniu, ale robota Wam poszła :eek: Jak jest dach to już tak fajnie dom wygląda , przynajmniej widać, że to dom. A co to stanowisko archeologiczne macie koło swojej działki?

Co do zmian łazienki, to dobrze, że w porę podjęliście decyzję i udało Wam się ją poszerzyć. Nigdy zbyt wiele miejsca w łazience, czyż nie? My też podejmowaliśmy decyzje w ostatniej chwili dosłownie, np. odnośnie stropu teriva. A i teraz zmieniamy zdanie, ale to już drobniejsze sprawy, typu kontakt w prawo, czy w lewo.

I podziwiam Cię za kierowanie budową na tak szeroką skalę, no ale niejako jesteś zmuszona, tak jak pisałaś u mnie. Ja to marzę, aby być już na etapie podłogówki i mieć za sobą te tynki, elewacje, dach. Człowiek musi podejmować ważne decyzje, ale nie widać tego i tak, nie to co meble, kolor farb, rodzaj piekarnika itd.

• 2 weeks później...