Lusia191 18.09.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Drzewka już sobie rosną i dobrze my też od tego zaczęliśmy i już różnica jest kolosalna- rosną super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 14.10.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 No i zaczęło się najgorzej wyjść z ziemi powiadają a później raduje każda warstwa pustaków, każdy etap... Do jakiego momentu planujecie roboty na budowie w tym roku? Pozdrawiamy:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 15.10.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 no to pewnie my też się od razu w kredyt nie bawimy... mamy gdzie mieszkać, a wiadomo czasy są jakie są i można pochopnie żadnej decyzji podejmować planujemy wziąć na wykończenie ale już o 180tyś mniejszy niż bralibyśmy na początku... damy radę oby nam wszystkim zdrówko dopisywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 27.11.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Ja liczyłem na dom i garaż i wyszło mi jak się nie mylę 19,5 palety solbetu 24cm i chyba 7 palet 12cm na działówki. Między Świętami a Nowym Rokiem będę miał więcej czasu to jeszcze raz to policzę żeby później się w to nie bawić. Z tym, że ja mam garaż "przyklejony" do domu więc odpada nam jedna ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 04.04.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam, chyba też do nich napiszę, żeby zrobili mi wycenę. Na razie dostałem dwie chociaż zapytań wysłałem kilka, jedna Inter Lers na ok 23 000zł i jedną z firmy Filar z Inowrocławia na ok 20 000zł ale chyba bez transportu bo nic nie jest napisane o transporcie w ofercie. Tym z Inter Lers chyba strasznie zależy bo wycenę robiłem w zeszłym roku w sierpniu i już chyba z 3 razy dzwonili, czy już wybrałem jakąś ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 25.04.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam się u Was:) masakrycznie dużo pieniążków pakuje się w fundamenty a gdzie reszta ??? jeśli chodzi o ściany stawiacie na jaki materiał? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 26.04.2014 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Będzie Solbet 24, działówki 12 , nadproża gotowe solbet , wieniec z U-kształtek. Dobre ocieplenie fundamentu kosztuje ale na przyszłość się opłaca. Dobra izolacja to mniejsze koszty ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 26.04.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Masz racje od gruntu dużo zależy by go dobrze wykonać dlatego tak pieniądze uciekają do ziemi. Super czekamy na dalsze rezultaty i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viorelka 18.05.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Gust budujemy się niedaleko Lublina Z racji tego ,że w lubelskim leje ,prace niestety stanęły Czekamy na dachowców...... i jeszcze słupki panowie muszą dokończyć Ale chałupka stoi już i patrzy się tymi swoimi wielkimi oczętami Nie wydaje Wam się ,że okno w salonie jest za duże?Zastanawiam się czy by go nie zmniejszyć ....... A tu kilka foteczek jak to wyglądało na tym etapie..... [ATTACH=CONFIG]260810[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]260811[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]260812[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]260813[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]260814[/ATTACH] to by było tyle na dzisiaj......... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 19.05.2014 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 My zmieniliśmy układ drzwi tarasowych i okna także nie mamy problemu z dużym oknem. Na miejscu drzwi tarasowych będzie otwór na okno 150x150 a na miejscu tego dużego okna w salonie, drzwi na taras 240 szer x 210 wys. Czym będą wam pokrywać dach? Deska papa blacha? Czy od razu blacha? A może jeszcze jakoś inaczej?? Pozdrawiam i proszę o aktualne zdjęcia. Ps. Nam panowie z okolic Lublina stawiają ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viorelka 20.05.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 U nas niestety już nie da się nic zmienić ,ale zawsze zamurować cos można Na dachu będziemy mieć blachodachówkę ... a tu mam kilka starych fotek ... [ATTACH=CONFIG]261182[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261183[/ATTACH] Zadowolona jestem z naszej ekipy i polecam A tak wygląda nasza chałupka na dzień dzisiejszy [ATTACH=CONFIG]261184[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261185[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261186[/ATTACH] Nie mam jeszcze uwiecznionych słupków ,ale w najbliższym czasie postaram się wrzucić.Słupki mamy z klinkieru, a Wy jakie wybraliście? Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 20.05.2014 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Super ten Wasz szpaczek wygląda. My w piątek będziemy mieć już taki stan jak Wy. Podpory pod daszek nad drzwiami wejściowymi będą z drewna. Pod taras narazie nie robimy nic. Dopiero zaczniemy po oddaniu budynku. Bardzo ładnie macie podsypane naokoło i czyściutko. Czyli pod blachę nie dajecie deskowania ani płyt osb? My na dniach będziemy zamawiać więźbę. Z pokryciem dachu wstrzymamy się pewnie do końca lata jak kaskę uzbieramy Jeśli te duże okno macie od południa to może Wam trochę w lato przygrzewać za mocno. Mąż zabrał aparat więc nawet nie mam jak się pochwalić naszymi postępami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viorelka 20.05.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Tak,tak czekam na zdjęcia Podsypane pięknie,bo mamy super pomocnika którym jest mój tato Ekipa też wzorowa,wiec i czysto Co do dachu to wiem tyle ,ze będą to wiązary i nic więcej .....wiem dziwne ale prawdziwe My w tym momencie jesteśmy w trakcie zbierania kasy ,żeby móc( mamy nadzieje) jeszcze w tym roku doprowadzić Szpaka do SSZ....... i tak naprawde naszej budowy od początku nie widzieliśmy na żywo .Ciężko,ale dobrze,ze wymyślił ktoś coś takiego jak internet Informacje docierają na bieżąco Tak,duże okno mamy od południa ,ale jest w tym chyba jakiś plus ...doświetlone wnętrze,a w zimie ciepło przebijające się przez to WIELKIE okno eeeech jak to poetycko zabrzmiało. Czekam na Wasze zdjęcia (niech mąz szybko odda aparat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 24.05.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Pięknie domek sobie rośnie . Wiazary za 12 tysiaków to naprawdę super cena i dodatkowo z montażem. W mojej okolicy cena niestety nie do osiagnięcia. Oglądałem sobie projekcik wiązarów i tak sie zastanawiam nad okapami (brzegi dachu). Są bardzo szerokie, czy będą podpierane na ścianach szczytowych? Ścianki będą murowane czy drewniane? U mnie zaraz za szczytówką jest już pierwszy wiazar. Płatwie (belki podtrzymujące krokwie)wystaja tylko 60cm poza ścianę. Po ociepleniu dach wystaje docelowo tylko 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 31.05.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 viorelka jak możesz to wrzuć zdjęcia tych twoich słupów z klinkieru. Cały czas się zastanawiam jak je ugryźć. Chciałbym z klinkieru ale nie chciałbym żeby były za potężne w stosunku do daszku. Najłatwiej chyba było by zamówić drewniane razem z dachem ale jednak trochę by mi to zmieniło koncepcji wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 09.06.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Przyszłam z rewizytą, żebyś nie pomyślała, że nie zauważyłam Twojego postu u mnie. Miło patrzeć, jak domek rośnie. Wyznam szczerze, że o ile super sie ogląda rosnące ściany, to dla mnie najbardziej znaczącym i wzruszającym momentem był pierwszy dzień budowy, czyli kopanie i lanie fundamentów. Teraz to pewnie przeprowadzka tak mnie ucieszy. A może pokażesz jakieś swoje inspiracje co do wyposażenia wnętrz, ale skoro mamy podobny gust, to chyba wiem czego się spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 20.06.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Jak ładnie wyszły te belki na ganek, choć pomalowane samym impregnatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 04.07.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Ojejuniu, ale robota Wam poszła Jak jest dach to już tak fajnie dom wygląda , przynajmniej widać, że to dom. A co to stanowisko archeologiczne macie koło swojej działki? Co do zmian łazienki, to dobrze, że w porę podjęliście decyzję i udało Wam się ją poszerzyć. Nigdy zbyt wiele miejsca w łazience, czyż nie? My też podejmowaliśmy decyzje w ostatniej chwili dosłownie, np. odnośnie stropu teriva. A i teraz zmieniamy zdanie, ale to już drobniejsze sprawy, typu kontakt w prawo, czy w lewo. I podziwiam Cię za kierowanie budową na tak szeroką skalę, no ale niejako jesteś zmuszona, tak jak pisałaś u mnie. Ja to marzę, aby być już na etapie podłogówki i mieć za sobą te tynki, elewacje, dach. Człowiek musi podejmować ważne decyzje, ale nie widać tego i tak, nie to co meble, kolor farb, rodzaj piekarnika itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 07.07.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Dom elegancko teraz wygląda. Jak jest dach to już nie budowa a dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 18.07.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Gratuluję nadania numeru domu! Super sprawa, wygodniej zamawiać przesyłki no i w ogóle dom nie jest taki bezpański Belki w salonie wspaniały pomysł. Będzie tak przytulnie. Ja chcę belki w kuchni, pomalowane na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts