makowa_panienka 01.03.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Gratuluję okien! To jakże ważny moment, dom już nie wygląda smutno z dziurami. Wiosna pewnie szybko przyjdzie, więc i u Was prace ruszą z kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 01.03.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Przyłączam się do gratulacji:). Jak zwykle wrodzona dociekliwość, nie pozwala mi się nie zapytać o ciepły montaż. Klasyczny ciepły jest w warstwie ocieplenia, Widzę, że ramy są zlicowane z murem i bedą oklejone taśmami paroszczelnymi z zewnątrz, wewnatrz też będą taśmy?. Sama pianka nie zapewni szczelności pomiędzy rama, a murem.Taśmy mocno poprawią termikę tych miejsc. Przy takim sposobie montażu. pamietajcie o przykryciu części ram ociepleniem ścian, żeby zminimalizować mostek cieplny. Szkoda zasłaniać ładniutkie okienka ale 2-3cm styro na ramach nie popsuje ich wygladu. Jeszcze zapytam sie o studnię, bardziej niz porządnie wykonana czyli nic nowego . W jakim miejscu na działce się znajduje? Planuje wiercenie w przyszłości i nie mam pojęcia gdzie ją umiejscowić. W okolicach domu czy gdzieś dalej przy planowanym ogródku? Nie mam żadnej koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam5891 15.03.2015 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Hej. Widzę, że robota idzie do przodu. Mam takie pytanie, a prąd i tynki nie powinny być przed posadzką?? No chyba, że będą płyty g-k i wtedy są pierw posadzki?? Jak to w końcu jest z tą kolejnością?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 04.04.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 życzą Iwona i Mariusz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 07.05.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Widzę, że prace posuwają się do przodu. Talerze bardzo ładne. Styropianu na podłodze zazdroszczę, ale u mnie też niebawem tak będzie Działeczki o takim metrażu też zazdraszczam I nawet już parapety wybieracie! Oby tak dalej szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viorelka 13.05.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Ciekawi mnie ,czy nadal planujecie założyc grzejnik podłogowy.Pozazdrosciłam Wam tegoż wynalazku i też mocno się zastanawiam czy nie wcisnąc go i u nas (zapoznałam się z ceną.... hmmm nie jest to tania inwestycja) Parapety.... materiał wybraliśmy ten sam ,tylko wzór inny .Wiemy co dobre i trwałe prawda Gust? Zobaczymy czy inne rozwiązania nam się pokryją Hydraulika ....Zazdroszczę porozciąganych rureczek.Mam pytanie jakie grzejniki wybraliście płytowe czy żeberkowe? Pozdrawiam i oczekuje dalszych postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 13.05.2015 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Witam! Nadal planujemy grzejnik kanałowy. Szczegółów nie znam gdyż zdaliśmy sie w tej kwestii na dobrego kolegę męża który robi za naszego hydraulika. Wiem tylko tyle że będzie miał długość 160 cm i będzie po środku drzwi tarasowych. Moc ok 2000 kw? Chyba dobrze podałam jednostki mocy... Będzie miał wentylator- 3 tryby nawiewu. Cena ok. 2600, podobno porządnej firmy. W salonie będą tylko 2 grzejniki -w tym kanałowy. Nie za bardzo mieliśmy gdzie upchnąć drugi wiszący a ten kanałowy spokojnie zastąpi go i nie zajmie w ogóle miejsca. Na przedpokoju i w kuchni nie będzie grzejników. Wszystkie grzejniki będą żeberkowe stalowe. Parapety marmurowe sprawdziły sie idealnie w mieszkaniu w którym obecnie mieszkamy . I prezentują się super! Pozdrawiam i zapraszam do podglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 30.05.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Po dzisiejszym dniu, nie będziecie się potykać o rurki i inne dobrodziejstwa wystające z podłogi . Teraz już z górki . Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 30.05.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 01.06.2015 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Dzięki ! Panowie uwinęli się w 6 h. Wykonane solidnie tak jak zapowiadali także zastrzeżeń nie mamy. Teraz pora na elektrykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 13.06.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Kolejny etap za Wami! Gratuluję! Na pewno bardzo się cieszycie My lejemy wylewki już za parę dni i nie mogę się wprost doczekać. Parapet bardzo ładnie wygląda, ale czy się nie zniszczy przy tynkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 15.06.2015 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Dzięki ! Mamy nadzieję że się nie poniszczą, pozabezpieczamy je Chcieliśmy żeby ładnie obrobili tynk przy parapetach jak beda go robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 04.07.2015 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 A o co chodzi z tymi drzwiami? Zostawili równo 2m? I brawo za osiągnięty imponujący wynik finansowy za SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 03.08.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Ooo, miło zobaczyć jak wygląda forumowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amarulla 03.09.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 podglądam od dawna, jak i pozostałe dzienniki parterówek jako że w końcu nadchodzi czas naszej, mam pytanie o wieniec - jaki mieliście w projekcie? nasz kierownik budowy nie chce się zgodzić na kształtki (też budujemy z sobletu) i szukam środków perswazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 06.09.2015 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 U nas był wieniec tradycyjny w projekcie. Kierownik nie miał nic do gadania. Takie wience sie stosuje powszechnie przy parterówkach także nie wiem w czym ma problem. Niektórzy mówili nam ze dom bez stropu to nie dom. Wiele osób mówiło że więźba prefabrykowana przy pierwszej wichurze nie wytrzyma a to że ocieplamy fundament od środka i od zew. to bezsens Trzeba mieć swój rozum i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 18.09.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Ostatnio wspomniani panowie od tynków nas wystawili także poszukiwania nowej ekipy trwały. Ja twierdzę, że w kraju nie ma bezrobocia, tylko się ludziskom we łbach poprzewracało. Na początku biorą ile się da robót, potem zaczynaja zawalać terminy, na koniec olewaja klientów z dalszych pozycji na listach oczekujacych. To samo miałem z zaklepanymi murarzami przed budową domu, nawet koleś nie odbierał telefonu, bo i po co, jakby skończył poprzednią budowę, to zacząłby przecież moją. Logiczne chyba? . Szkoda gadać. Może, to była opatrzność u Was, tynki będą lepszej jakości, zrobione w uzgodnionym terminie. Co do domu bez stropu, to jak na razie, też mam dach na swoim miejscu. Przechodził kiedyś orkan, różne burze i nic. U kolegi prawie po sąsiedzku, w tym czasie zrywało dachówki, kilka sztuk leżało wokół domu . Jedyne czego się obawiam to meteoryty, to to jak pierdyknie, to nie bedzie czego naprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 21.09.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 robiliście elektrykę w ścianach? my się właśnie zastanawiamy, teraz wszyscy robią w podłodze, ale jakoś wizja podłogówka + elektryka mnie nie przekonuje :/ ależ u Was postepy, zaraz będzie przeprowadzka dajecie karton gips na sufity miedzy belkami? u nas też bele odkryte będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 21.09.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Ja twierdzę, że w kraju nie ma bezrobocia, tylko się ludziskom we łbach poprzewracało. Przechodził kiedyś orkan, różne burze i nic. U kolegi prawie po sąsiedzku, w tym czasie zrywało dachówki, kilka sztuk leżało wokół domu . Jedyne czego się obawiam to meteoryty, to to jak pierdyknie, to nie bedzie czego naprawiać Z tym bezrobociem potwierdzam i zgadzam sie w całości. I to własnie był jeden z głównych powodów, dlaczego my nie mamy dachówek. Tak więc gratuluję sama sobie trafionej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 21.09.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 robiliście elektrykę w ścianach? My mamy w ścianach. Myślę, że w razie awarii łatwiej skuć ściany, niż podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts