kapelusik 24.07.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Co myślicie o tym projekcie?http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=437Za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 24.07.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 ja nie widzę minusów oprócz kosztów oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 24.07.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 To fakt, tak jak pisze Magi, dom na pewno nie będzie tani. Ja mam tylko taką uwagę: metraż sypialni podany jest chyba jako powierzchnia użytkowa a nie po podłodze, bo w takim układzie nie byłyby za wielkie. No i ja osobiście wolę sypialnię rodziców na parterze, ale to moje osobiste upodobanie Dom śliczny, mnie osobiście takie się bardzo podobają. Piękne okno od góry do dołu, no i wspaniały, zadaszony taras. Na pewno, jeżeli wybudujecie ten dom, to będzie on robił ogromne wrażenie. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 25.07.2004 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Milutki, milutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 25.07.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Największy urok w domach tego typu, to bawole oko!- czad istny, no i cała konstrukcja dachu, jakby ją kreską namalował, tak półkolem - rewelacja, uwielbiam takie domy! Fakt, że nie będzie tani, ale szybko się nie znudzi i za każdym razem wprawisz przejeżdżających w zachwyt! Projekty Archetonu są odważne, odbiegające od typówek i gdyby takich domów było więcej, czułabym się jak w krainie zaczarowanej, bajkowej......eh....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 25.07.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Projekty Archetonu są odważne, odbiegające od typówek i gdyby takich domów było więcej, czułabym się jak w krainie zaczarowanej, bajkowej......eh....... Jolly, to maleństwo jest dzieckiem Archipelagu, ale pewnie tylko nazwa Ci się "pomerdała" i podpisuję się pod tym co piszesz. Ja też uwielbiam projekty Archipelagu (chociaż go nie buduję... ) i uważam, że takie osiedle Archipelagu byłoby bajkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 25.07.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Upsssssss! Sorki!! to błąd!Tyle jest tych pracowni na A, np:Archon, Archeton, Archipelag, A ........ Jeszcze raz sorki - O takim osiedlu można pomarzyć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 26.07.2004 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Nikt nie widzi już żadnych plusów ani minusów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.07.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 No to sam się prosiłeś. Plusy jak powyżej, a teraz minusy: 1) 8+9=21 m2 i prawie nic nie można z tym zrobić. Chyba żeby uzyczyc trochę rerytorium dla garażu. 2) drzwi w 9 a po co? 3) w 3 można by zrobić wnęke pod szafe kosztem 1. 4) nieustawny kąt przy brodziku w 4. Góra prawie w porządku za wyjątkiem tej wanny dla garbatych (przepraszam inwalidów), której prawie nie ma gdzie przestawić, o dziwo kibelki OK facet może stać wyprostowany, a nie musi siadać. No i clue (czy tak to się pisze ) programu. Pewne ryzyko niesie za sobą komin od kominków. Umieszczenie go w koszu dachowym to chyba nadzbyt radosna twórczość? Nie uważacie? Na resztę uwag można znaleźć mijanki, ale ten komin. Może warto się zapytać, czy ktoś ma podobne rozwiązanie. Komin dokładnie w 1/2 długosci kosza, którym spłuwać będzie woda z jakichś 8-10 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 27.07.2004 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 kroyena, dzięki za uwagi. Odpowiadam:- ta 8 - pom. gosp. bardzo sięnam przyda- drzwi w 9 nie będzie- 3 i 1 pozostawiamy bez zmian- co do wanny - mój chlop i tak zawsze bierze prysznic, a ja sie zmieszcze bez problemu- z tym kominem to musimy się dokładnie dowiedzieć. Dzięki za konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 28.07.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Wg mnie super i prawdopodobnie dołączę do budujących klarysę, jeżeli Jurajski Park Krajobrazowy nie będzie miał mi tego za złe. Jeżeli chodzi o uwagi, to drzwi w 9 u mnie nie będzie i nie będzie okna w 6 (muszę zwęzić projekt, bo mam działke 22,5 metra szeroką. 8+9 mozna inaczej podzielić i włożyć tam pralnie + mały warsztacik + narzędzia ogrodowe (działka 2400m2), na poddaszu w 7 stryszek na graty zamiast pralni -> Nie bardzo wyobrażam sobie latanie z praniem do ogrodu przez pomieszczeniea 6,1 schody 2,1,9,8 Co do komina w koszu, to rzecz do zbadania u fachowców - narazie patrze na projekt jako potencjalny użytkownik, nie jako projektant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 28.07.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Co do komina w koszu, to rzecz do zbadania u fachowców - narazie patrze na projekt jako potencjalny użytkownik, nie jako projektant I ty jako uzytkownik będziesz się zmagał z przeciekającym dachem w tym miejscu nie projektant... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 30.07.2004 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 To rzeczywiście taki duży problem z tym kominem??? Wyjaśnijcie, proszę. Jesteśmy jak na razie laikami. Pomoc bardzo się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 30.07.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 No własnie, przyłączam się do prośby - to jest sytuacja, gdzie łatwo spaprać dach, czy sytuacja, gdzie nie da się zrobić tego dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 30.07.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Dom wymyślnyCena w kosztorysie chyba nieaktualna-gdyż będzie dużooo drozszyWielkość wiatrołapu, korytarzyków, pom gospodarczych zbyt duza w proporcjach do uzytkowych pokoikówFajny kominek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 01.08.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 No własnie, przyłączam się do prośby - to jest sytuacja, gdzie łatwo spaprać dach, czy sytuacja, gdzie nie da się zrobić tego dobrze? To jest sytuacja gdy bardzo trudno zrobic dobrze. Kosz to taki troche rodzaj rynny, woda z połaci spływa tutaj jak do rynny i wyobraź sobie, ze w środku tej rynny masz przeszkodę. Robi się jeziorko ze stojąca wodą w dodatku tej wody napływa coraz więcej a odpłynąc nie ma którędy. Łatwo ci sie uda tak zabezpieczyc to miejsce, by woda nie przeciekala ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 08.10.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 cisza w projekcie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankamaciek 01.03.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Wlasnie kupilsmy ten projekt. Szukamy wszelkich informacji na temat tego domu:koszty budowy, mankamenty, na co uwazac, ile wynosi stan surowy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 01.03.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Wlasnie kupilsmy ten projekt. Szukamy wszelkich informacji na temat tego domu:koszty budowy, mankamenty, na co uwazac, ile wynosi stan surowy itp. A może rzucilibyście chociaż link do tego projektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankamaciek 09.03.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 [/img]http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=437[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts