Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To fakt, tak jak pisze Magi, dom na pewno nie będzie tani.

Ja mam tylko taką uwagę: metraż sypialni podany jest chyba jako powierzchnia użytkowa a nie po podłodze, bo w takim układzie nie byłyby za wielkie. No i ja osobiście wolę sypialnię rodziców na parterze, ale to moje osobiste upodobanie :roll:

Dom śliczny, mnie osobiście takie się bardzo podobają. Piękne okno od góry do dołu, no i wspaniały, zadaszony taras. Na pewno, jeżeli wybudujecie ten dom, to będzie on robił ogromne wrażenie. Powodzenia! :D

Największy urok w domach tego typu, to bawole oko!- czad istny, no i cała konstrukcja dachu, jakby ją kreską namalował, tak półkolem - rewelacja,

uwielbiam takie domy!

Fakt, że nie będzie tani, ale szybko się nie znudzi i za każdym razem wprawisz przejeżdżających w zachwyt!

Projekty Archetonu są odważne, odbiegające od typówek i gdyby takich domów było więcej, czułabym się jak w krainie zaczarowanej, bajkowej......eh.......

Projekty Archetonu są odważne, odbiegające od typówek i gdyby takich domów było więcej, czułabym się jak w krainie zaczarowanej, bajkowej......eh.......

Jolly, to maleństwo jest dzieckiem Archipelagu, ale pewnie tylko nazwa Ci się "pomerdała" i podpisuję się pod tym co piszesz. Ja też uwielbiam projekty Archipelagu (chociaż go nie buduję... :( ) i uważam, że takie osiedle Archipelagu byłoby bajkowe.

No to sam się prosiłeś.

Plusy jak powyżej, a teraz minusy:

1) 8+9=21 m2 i prawie nic nie można z tym zrobić. Chyba żeby uzyczyc trochę rerytorium dla garażu.

2) drzwi w 9 a po co?

3) w 3 można by zrobić wnęke pod szafe kosztem 1.

4) nieustawny kąt przy brodziku w 4.

Góra prawie w porządku za wyjątkiem tej wanny dla garbatych (przepraszam inwalidów), której prawie nie ma gdzie przestawić, o dziwo kibelki OK facet może stać wyprostowany, a nie musi siadać.

No i clue (czy tak to się pisze :oops: ) programu. Pewne ryzyko niesie za sobą komin od kominków. Umieszczenie go w koszu dachowym to chyba nadzbyt radosna twórczość? Nie uważacie?

Na resztę uwag można znaleźć mijanki, ale ten komin. Może warto się zapytać, czy ktoś ma podobne rozwiązanie. Komin dokładnie w 1/2 długosci kosza, którym spłuwać będzie woda z jakichś 8-10 m2.

kroyena, dzięki za uwagi.

Odpowiadam:

- ta 8 - pom. gosp. bardzo sięnam przyda

- drzwi w 9 nie będzie

- 3 i 1 pozostawiamy bez zmian

- co do wanny - mój chlop i tak zawsze bierze prysznic, a ja sie zmieszcze bez problemu

- z tym kominem to musimy się dokładnie dowiedzieć.

Dzięki za konkrety.

Wg mnie super i prawdopodobnie dołączę do budujących klarysę, jeżeli Jurajski Park Krajobrazowy nie będzie miał mi tego za złe.

Jeżeli chodzi o uwagi, to drzwi w 9 u mnie nie będzie i nie będzie okna w 6 (muszę zwęzić projekt, bo mam działke 22,5 metra szeroką.

8+9 mozna inaczej podzielić i włożyć tam pralnie + mały warsztacik + narzędzia ogrodowe (działka 2400m2), na poddaszu w 7 stryszek na graty zamiast pralni -> Nie bardzo wyobrażam sobie latanie z praniem do ogrodu przez pomieszczeniea 6,1 schody 2,1,9,8

Co do komina w koszu, to rzecz do zbadania u fachowców - narazie patrze na projekt jako potencjalny użytkownik, nie jako projektant

No własnie, przyłączam się do prośby - to jest sytuacja, gdzie łatwo spaprać dach, czy sytuacja, gdzie nie da się zrobić tego dobrze?

To jest sytuacja gdy bardzo trudno zrobic dobrze. Kosz to taki troche rodzaj rynny, woda z połaci spływa tutaj jak do rynny i wyobraź sobie, ze w środku tej rynny masz przeszkodę. Robi się jeziorko ze stojąca wodą w dodatku tej wody napływa coraz więcej a odpłynąc nie ma którędy. Łatwo ci sie uda tak zabezpieczyc to miejsce, by woda nie przeciekala ???

• 2 months później...
  • 4 months później...
  • 2 weeks później...