alex175tv 11.03.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Witam,Właśnie kupiłem projekt domu Klarysa z pracowni Archipelag, chciałbym porozmawiać na temat tego projektu z kimś kto go już budował lub buduje chętnie obejżałbym budowę, lokalizacja nie gra roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex175tv 11.03.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 witam, nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale właśnie kupiłem projekt klarysy i przymierzam sie do budowy, chetnie wymienie swoje spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 24.03.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 zamierzam kupic taki projektuważam ze jest super żona uparla sie ze ten i zaden inny mam prosbe o przeslanie swoich doswiadczen z budową moze jakies zdjęcia a wdziecznosc moja nie bedzie miala konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 24.03.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 dobre pytanieprosze o doswiadczenia a moze zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syl.sob 17.08.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 http://www.archipelag.pl/dom ek.php?KatID=3990500&ProjID=437# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_k 17.08.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 TUTAJ poprawna linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syl.sob 17.08.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Wielkie dzięki peter_k, zupełnie się na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syl.sob 24.09.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 PROSZĘ O KONTAKT OSOBY KTÓRE ZBUDOWAŁ LUB BUDUJĄ KLARYSĘ Z ARCHIPELAGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syl.sob 25.09.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 SZUKAM BUDUJĄCYCH KLARYSĘ Z ARCHIPELAGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syl.sob 26.09.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Naprawdę nikt jej nie buduje czy może ja z tych niecierpliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miro27 21.10.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Czesc ja bede budowal KLARYSE juz kupilem projekt jestem z Krakowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 28.11.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Naprawdę nikt jej nie buduje czy może ja z tych niecierpliwych My chyba się zdecydujemy - gdybyś kogoś znalazł to daj znać - wygląda na to że dosłownie parę osoób będzie budowaćto cudo i warto wymienić doświadcznia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syl.sob 28.11.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 My jednak po kilku przemyśleniach doszliśmy do wniosku, że KLARYSA nie będzie pasować na naszą działkę bo salon byłby od północy, a jest pięknie przeszklony i szkodaby było tego niewykorzystać.Ostatecznie zdecydowaliśmy się na JASPISA 2 i taki zakupiliśmy, ale jest kilka osób które też budują lub już zbudowały Klarysę wystarczy w wyszukiwarkę wpisać jej nazwę i kilka postów się wyświetli.Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syl.sob 28.11.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Wiem napewno, że hanka&maciek już ją zbudowali chyba są ze śląska ale nie jestem pewna. Poszukajcie w wyszukiwarce, swego czasu dużo pisali na temat Klarysy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 29.11.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 29.11.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 a prosze klaryske http://www.budujemydom.pl/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=282 kurcze SUPER!!!!- bardzo ładnie wygląda! My właśnie przygotowujemy sie do budowy tego domu Panujecie nad kosztami? Wypowiedzi na forum są czasem sprzeczne. Będziemy wdzięczni za wszelkie sugestie i pomoc, a później wymienę doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 30.11.2006 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 a prosze klaryske http://www.budujemydom.pl/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=282 Aaaa i jeszcze jedno Czy możecie zdradzić - czy robiliście jakieś zmiany w projekcie? - czy budujecie w systemie gospodarczym czy macie jednego wykonawcę na wszystko? - ile będzie was kosztować stan surowy zamknięty (krążą plotki na forum że ten dach to skarbonka) PS Ludzie piszą że ten dom jest baaaaaaardzo drogi w budowie, a inni zaraz piszą że owszem jest kosztowny ale nie aż tak. Hanka&Maciek podobno wybudowali ten dom za ok 220 tys (stan surowy zamknięty z dachem Brass) Ile w tym wszystkim prawdy, niestety nie wiem, wiem natomiast, że wyceny bywają rozmaite... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 30.11.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 30.11.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Wielkie podziękowania za informacje Dach robicie z karpiówki? Super będzie wyglądał - już Wam zazdroszczę Cena 20 tys za robociznę to chyba faktcznie nie zdzierstwo tylko ta cena samej dachówki.... ufff. Liczy się, żę łącznie dach kosztował Was ok 80 tys - a to chyba dobra cena za taki efekt - czy w cenę wliczone są wole oczka? aaaa widziałem na zdjęciu że tak Widziałem że dach robicie w teku... muszę przyznać, że sam mam trudności z dobraniem koloru dachu dla tego projektu - ogólnie rzecz biorąc to podoba mi się tradycyjna ceglana barwa ale zupełnie jej nie widzę na tym dachu. Zawarta w projekcie / wizualizacji na stronie www jest OK ale to chyba będzie wymuszać określoną kolorystykę elewacji. Wielka szkoda, że nie jest dostępny kolornik dla tego projektu. Trochę orientowałem się w cenach ale raczej korzystałem z doświadczenia osób które budowały inne domy niż z kosztorysu i wychodzi mi ze za samą robociznę zapłacę od stan zero.... i aż do ułożenia więźby dachowej + dachówka - ok 60 tys Materiały liczyłem około 140 tys (materiały raczej standard bez szaleństw - moze wymienię cementową dachówkę na karpiówkę więc + 20 tys) Okna, dzwi i brama to około 25-30 tys Razem około 250 tys stan surowy zamknięty. Może uda się ciut taniej, ale wolę mieć jakiś margines na błąd niż niedoszacować? Instalacje wew to około 80 tys z materiałem. Razem: 330-350 tys czy ten mój szacunek jest w miarę realny? W jakich wartościach planujecie tę budowę? Będę wdzięczny za pomoc pozdrawiamy serdecznie edit: wkradł się bład ort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 30.11.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts