Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Napęd do Bramy garażowej

Recommended Posts

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy zamontować bramę garażową od razu z napędem do stanu surowego zamkniętego czy zamontować napęd na koniec budowy. Będę wprowadzał się do domu za około 2 lata. Napiszcie czy od razu zakładaliście bramę z napędem czy dopiero na koniec.

• 2 weeks później...
Zastanów się najpierw dobrze z wymiarami, żeby potem poprawek nie robić. No i montuj sam segment lub roletkę jak wszystkko wymalujesz, ewentualnie dobrze zabezpiecz, żeby nie paprać się z czyszczeniem. Ja miałem sam segment bez napędu jak miałem dom w trakcie wykończenia, później kupiłem sobie napęd i jest git. :) Edytowane przez Janko1314

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Dlatego oddzielnie, bo miałem wcześniej dobre doświadczenia przy bramie wjazdowej. Ten napęd to BFT. A chciałem ogólnie kupić napęd dobry i korzystny cenowo, zależało mi również na dobrych warunkach gwarancyjnych, bo w napędach często zdarzają się egzemplarze, które nadają się tylko na wymianę.

Mozna by odnieść wrażenie, że tylko ten napęd ma dobrą gwarancję.. a reszta jest "be";)?

Mam "serwisowe" doświadczenia z Somfy czy Nice - w obu przypadkach zgłoszenie reklamacji polega praktycznie na podaniu adresu (no i przyczyny). Firmy wysyłają od ręki nowy napęd.

Edytowane przez finlandia
literówka

Dlatego oddzielnie, bo miałem wcześniej dobre doświadczenia przy bramie wjazdowej. Ten napęd to BFT. A chciałem ogólnie kupić napęd dobry i korzystny cenowo, zależało mi również na dobrych warunkach gwarancyjnych, bo w napędach często zdarzają się egzemplarze, które nadają się tylko na wymianę.

Moim daniem jest kilka firm po prostu, które mają dobre siłowniki, BFT jest jedną z nich. Akurat kilku znajomych ma siłowniki też, o których mówił Finlandia i też jakość niespecjalnie narzekaj. Grunt, aby nie kupować badziewia.

• 3 weeks później...
  • 2 months później...