Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przełącznik pomiędzy deszczownicą a słuchawką prysznicową

Recommended Posts

Witam, posiadam deszczownice z słuchawką prysznicową mam pytanie o przełącznik między deszczownicą a słuchawką prysznicową jak prawidłowo powinien działać ?? jak mam wciśnięty to leci z słuchawki ale też troszeczkę z deszczownicy jak wyciągnę przełącznik to leci z deszczownicy ale muszę go trzymać żeby został w tej pozycji albo sam się przełączy z powrotem na słuchawkę lub skacze pomiędzy słuchawką i deszczownicą i leci trochę z tego i tego. Można ten przełącznik jakoś regulować ?? zestaw jest nowy więc nie ma mowy o kamieniu czy coś podobnego. Jak to działa u Was ??

A ciśnienie w instalacji jest dobre? Może przepływ wody zbyt mały?

Ja obecnie takie problemy mam w mieszkaniu gdzie woda jest podgrzewana przez piecyk gazowy- np jak biorę prysznic a Żona w kuchni odkręci wodę- ciśnienie spada i przycisk wyskakuje...

Może u Ciebie też dławi jakiś podgrzewacz przepływ, na zimnej wodzie ten sam problem?

ciśnienie mam dobre koło 4 pokazuje ciśnieniomierz, instalacja cała nowa płukana, sprawdzana i płukana, zestaw cały jest z Kludi więc raczej takich objawów nie powinno być. Myślałem że jak przełączę żeby leciało z słuchawki to będzie lecieć z słuchawki a nie trochę z deszczownicy, może ten przełącznik jakoś się reguluje ?? a jak macie ustawione na deszczownice i zmniejszycie strumień wody to samo się przełączy na słuchawkę? tak powinno działać ??

ciśnienie mam dobre koło 4 pokazuje ciśnieniomierz, instalacja cała nowa płukana, sprawdzana i płukana, zestaw cały jest z Kludi więc raczej takich objawów nie powinno być. Myślałem że jak przełączę żeby leciało z słuchawki to będzie lecieć z słuchawki a nie trochę z deszczownicy, może ten przełącznik jakoś się reguluje ?? a jak macie ustawione na deszczownice i zmniejszycie strumień wody to samo się przełączy na słuchawkę? tak powinno działać ??

Kludi to nie jest castoramowy badziew takze powinno dobrze dzialac. Ja mam dwie deszczownie i w kazdej dziala to inaczej, w jednej mam przelocznik ktory jest sztywno, dam na deszczownie to ciagle leci deszczownia, nawet jak zakrece wode, to samo ze sluchawka. W drugiej lazience mam taki sam zestaw ale dziala tak ze odkrecam wode leci sluchawka, wyciagam przelacznik leci deszczownia, jak spadnie cisnienie to pstryk i przekakuje na sluchawke. Ale nie ma tak ze troche z tego troche z tego. Takze albo cos masz zle podlaczone, chociaz tam chyba nie ma co zle podlaczyc :) albo jednak cisnienie za male, albo jakas wadliwa sztuka sie trafifa i musiakbys reklamowac

• 9 months później...
mam podobny problem - zamontowaliśmy zestaw podtynkowy prysznic + deszczownica, deszczownica wychodzi z sufitu i jest oddalona od ściany o ok. 70 cm bo przy ścianie mam siedzisko, wysokość to ok. 2,15m, długość ramienia sufitowego 20cm. zestaw jest od firmy TRES. i przycisk przełączający deszczownicę nie działa, tzn. nie blokuje się i muszę go trzymać wciśniętego żeby woda leciała z deszczownicy, inaczej odskakuje :-( czy to wina ciśnienia, czy macie jakieś inne pomysły? jestem załamany:-(

mam podobny problem - zamontowaliśmy zestaw podtynkowy prysznic + deszczownica, deszczownica wychodzi z sufitu i jest oddalona od ściany o ok. 70 cm bo przy ścianie mam siedzisko, wysokość to ok. 2,15m, długość ramienia sufitowego 20cm. zestaw jest od firmy TRES. i przycisk przełączający deszczownicę nie działa, tzn. nie blokuje się i muszę go trzymać wciśniętego żeby woda leciała z deszczownicy, inaczej odskakuje :-( czy to wina ciśnienia, czy macie jakieś inne pomysły? jestem załamany:-(

Też mam tres. działa dobrze.

• 1 year później...

Mam obecnie podobny problem z zestawem podtynkowym GROHE EUROCUBE 23409000. Włącznik deszczownicy po włączeniu z czasem sam mi odskakuje i nie wiem czy za słabo go dokręciłem, czy też to wina ciśnienia (nie wydaje mi się) czy coś innego... Ktoś ma jakiś pomysł?

• 2 years później...