shield22 20.04.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Witam, posiadam deszczownice z słuchawką prysznicową mam pytanie o przełącznik między deszczownicą a słuchawką prysznicową jak prawidłowo powinien działać ?? jak mam wciśnięty to leci z słuchawki ale też troszeczkę z deszczownicy jak wyciągnę przełącznik to leci z deszczownicy ale muszę go trzymać żeby został w tej pozycji albo sam się przełączy z powrotem na słuchawkę lub skacze pomiędzy słuchawką i deszczownicą i leci trochę z tego i tego. Można ten przełącznik jakoś regulować ?? zestaw jest nowy więc nie ma mowy o kamieniu czy coś podobnego. Jak to działa u Was ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 20.04.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 A ciśnienie w instalacji jest dobre? Może przepływ wody zbyt mały? Ja obecnie takie problemy mam w mieszkaniu gdzie woda jest podgrzewana przez piecyk gazowy- np jak biorę prysznic a Żona w kuchni odkręci wodę- ciśnienie spada i przycisk wyskakuje...Może u Ciebie też dławi jakiś podgrzewacz przepływ, na zimnej wodzie ten sam problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 21.04.2016 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Może być niskie ciśnienie wody ale obstawiał bym zanieczyszczenia . Montaż baterii rozpoczyna się od przelania wody z rur . Wypłukuje się brud z rur . Następnie montujemy baterię . Rozkręć przełącznik i go wyczyść . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shield22 21.04.2016 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 ciśnienie mam dobre koło 4 pokazuje ciśnieniomierz, instalacja cała nowa płukana, sprawdzana i płukana, zestaw cały jest z Kludi więc raczej takich objawów nie powinno być. Myślałem że jak przełączę żeby leciało z słuchawki to będzie lecieć z słuchawki a nie trochę z deszczownicy, może ten przełącznik jakoś się reguluje ?? a jak macie ustawione na deszczownice i zmniejszycie strumień wody to samo się przełączy na słuchawkę? tak powinno działać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 21.04.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 ciśnienie mam dobre koło 4 pokazuje ciśnieniomierz, instalacja cała nowa płukana, sprawdzana i płukana, zestaw cały jest z Kludi więc raczej takich objawów nie powinno być. Myślałem że jak przełączę żeby leciało z słuchawki to będzie lecieć z słuchawki a nie trochę z deszczownicy, może ten przełącznik jakoś się reguluje ?? a jak macie ustawione na deszczownice i zmniejszycie strumień wody to samo się przełączy na słuchawkę? tak powinno działać ?? Kludi to nie jest castoramowy badziew takze powinno dobrze dzialac. Ja mam dwie deszczownie i w kazdej dziala to inaczej, w jednej mam przelocznik ktory jest sztywno, dam na deszczownie to ciagle leci deszczownia, nawet jak zakrece wode, to samo ze sluchawka. W drugiej lazience mam taki sam zestaw ale dziala tak ze odkrecam wode leci sluchawka, wyciagam przelacznik leci deszczownia, jak spadnie cisnienie to pstryk i przekakuje na sluchawke. Ale nie ma tak ze troche z tego troche z tego. Takze albo cos masz zle podlaczone, chociaz tam chyba nie ma co zle podlaczyc albo jednak cisnienie za male, albo jakas wadliwa sztuka sie trafifa i musiakbys reklamowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shield22 21.04.2016 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Ciśnienie jest ok będę wzywał serwisanta bo działanie jest tragiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talisman 16.02.2017 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 mam podobny problem - zamontowaliśmy zestaw podtynkowy prysznic + deszczownica, deszczownica wychodzi z sufitu i jest oddalona od ściany o ok. 70 cm bo przy ścianie mam siedzisko, wysokość to ok. 2,15m, długość ramienia sufitowego 20cm. zestaw jest od firmy TRES. i przycisk przełączający deszczownicę nie działa, tzn. nie blokuje się i muszę go trzymać wciśniętego żeby woda leciała z deszczownicy, inaczej odskakuje czy to wina ciśnienia, czy macie jakieś inne pomysły? jestem załamany:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 16.02.2017 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 mam podobny problem - zamontowaliśmy zestaw podtynkowy prysznic + deszczownica, deszczownica wychodzi z sufitu i jest oddalona od ściany o ok. 70 cm bo przy ścianie mam siedzisko, wysokość to ok. 2,15m, długość ramienia sufitowego 20cm. zestaw jest od firmy TRES. i przycisk przełączający deszczownicę nie działa, tzn. nie blokuje się i muszę go trzymać wciśniętego żeby woda leciała z deszczownicy, inaczej odskakuje czy to wina ciśnienia, czy macie jakieś inne pomysły? jestem załamany:-( Też mam tres. działa dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek151986 19.03.2018 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 mam podobny problem - zamontowaliśmy zestaw podtynkowy prysznic + deszczownica, deszczownica wychodzi z sufitu i jest oddalona od ściany o ok. 70 cm bo przy ścianie mam siedzisko, wysokość to ok. 2,15m, długość ramienia sufitowego 20cm. zestaw jest od firmy TRES. i przycisk przełączający deszczownicę nie działa, tzn. nie blokuje się i muszę go trzymać wciśniętego żeby woda leciała z deszczownicy, inaczej odskakuje czy to wina ciśnienia, czy macie jakieś inne pomysły? jestem załamany:-( Mam obecnie podobny problem z zestawem podtynkowym GROHE EUROCUBE 23409000. Włącznik deszczownicy po włączeniu z czasem sam mi odskakuje i nie wiem czy za słabo go dokręciłem, czy też to wina ciśnienia (nie wydaje mi się) czy coś innego... Ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 07.06.2020 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Witam, Czy w baterii termostatycznej również może dochodzić do takiego przeskakiwania przełącznika słuchawka-deszczownica? Rozważam natrysk natynkowy z baterią mieszaczową jednouchwytową albo termostatyczną .... Ma ktoś doswiadczenie w temacie i co polecacie aktualnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts