Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Napęd do bramy garażowej Somfy vs Nice

Recommended Posts

Witam,

W przyszłym tygodniu będę zamawiał bramę garażową segmentową o rozmiarach 2500x2375 .

Przeszedłem się po lokalnych sklepach z bramami i w swoich wycenach stosowali 3 rodzaj automatów:

MIDI - dawali w najtańszych wersjach ale z góry odradzali

w jednym sklepie wycenili z automatem Somfy

w dwóch innych wycenili z automatem Nice.

Cena Somfy i Nice są bardzo zbliżone.

Nice jest tańszy 60 zł od Somfy także różnica załóżmy że żadna. Który napęd powinien być lepszy Somfy czy Nice?

• 2 weeks później...
Ja mam od BFT i jak dobrze poszukasz w parametrach wcale nie różni się za wiele od takiego Somfy, a mają bardzo dobre warunki gwarancji. Więc tak naprawdę nie wiem czy to dobrze, ze wybierasz spośród tylko tych dwóch, bo producentów nie jest znowu tak dużo, a można mieć szerszy ogląd na ofertę.

• 3 years później...
  • 2 weeks później...

Nice i Somfy to jak miałbyś wybrać czy Skoda czy Seat. Co nie weźmiesz to będziesz zadowolony. Będzie robić co ma robić. A który pierwszy padnie - to loteria. W tej branży nie ma wielkich różnic.

Nasza firma jest serwisantem napędów marki SOMMER i na naszym terenie oferuję te napędy (swoją droga bardzo dobre) ale nie przekonuję cię to tej marki. Weź napęd tej firmy która ma w twojej okolicy dobrego dealera który jest autoryzowanym serwisantem marki. Kiedy trzeba coś podregulować lub wymienić część za 20pln to łatwiej się to robi po sąsiedzku niż 100km dalej.