Adamus 24.07.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Witam ! Mam pytanie, w ogrodzie mojej ciotki rośnie czereśnia oraz wiśnia obie rodzą DOSKONAŁE i OLBRZYMIE owoce BARDZO bym chciał mieć podobne drzewka w moim przyszłym ogrodzie, jak to zrobić ??? szczepić ??? szukać odrostów a może z pestki .... ????? nie musze dodawać że interesują mnie tylko te dwa drzewka żadne inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 24.07.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Zasadź wiosna podkładki--np czereśnie ptasia lub natypkę Latem pobierz zrazy i zaszczep je na tych podkładkach Będziesz miał w ten sposób dokładnie te same drzewka co ciocia czy babcia-zapomniałem u kogo rosły Ale jak nigdy nie robiłes takich zabiegów to raczej marnie to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.07.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Zasadź wiosna podkładki--np czereśnie ptasia lub natypkę Latem pobierz zrazy i zaszczep je na tych podkładkach Będziesz miał w ten sposób dokładnie te same drzewka co ciocia czy babcia-zapomniałem u kogo rosły Ale jak nigdy nie robiłes takich zabiegów to raczej marnie to widzę antypkę ... ale to tylko literówka udaje sie czasem równiez na wisni ... "szklance" szczepienie dobrze jest wykonac w odpowiedniej fazie ksiezyca tzn. ksiezyc "rosnacy" a miejsce szczepienia powinno byc zabezpieczone dobrze przed przesuszeniem nie tylko maścia ale i folia ... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.07.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Adamus weź sobie zaszczep na jednym pniu kilka odmian czereśni i najlepiej o różnej porze dojrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts