gosc3233 21.04.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Nie raz juz zdążyła mi sie potrzeba zdemontowania kranu ale to jakiś dramat. Kran jest ruski z pochodzenia i łącznik jest niestandardowy. Tzn. Łącznik do instalacji/ściany nie ma gwintu ma natomiast nakrętkę do której mocowany jest kran.. Tak, gwint jest na krainie. Brak tam jakiejkolwiek możliwości demontażu łącznika. Czy spotkał sie ktoś kiedys z czymś takim. Jak go wykręciĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 21.04.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Tam jest krzywka tylko właśnie z nakrętką, wykręcić musi się dać bo to jest osobny element. Podejść faktycznie może być ciężko bo ta nakrętka zawadza, ale jakieś metody siłowe w postaci łapania morsem albo użycia jakiegoś kwadratu wbitego do środka może zadziałać. Przy "normalnym" kranie tego elementu i tak już nie wykorzystasz. Nie na temat ale tu jest coś o ruskim kranie https://www.youtube.com/watch?v=qM-5vmOG_R0 Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez maxb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosc3233 21.04.2016 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Myslałam coby uciąć tę nakrętkę i wówczas próbować na siłę, ale boje sie ze jak sie nie uda za pierwszym razem to zostaje bez wody ( mam jeden zawór do budynku) a o zaślepienie bedzie jeszcze trudniej. Jakoś to musieli zamontować, pewnie jest jakiś klucz czy .. Fajny patent z piciem wody, przetestuje mojego ruska w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts