Iscra 14.09.2016 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Ja dopiero zaczynam przygodę z piekarnikiem (wreszcie mam własny ), więc każda wskazówka jest na wagę złota Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.09.2016 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Z piekarnikiem czy z pieczeniem bo to różnica:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 15.09.2016 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Wcześniej miałam jedynie epizody z pieczeniem, bo nie lubię korzystać z czyjegoś sprzętu Dlatego można tego nie liczyć i stwierdzić, że z pieczeniem też dopiero zaczynam. Ale spoko, jestem jeszcze przed 30-tką, a to babcie słyną zawsze z wypieków - mam więc czas na wyrobienie sobie babcinej renomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.09.2016 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 16.09.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 mother_nature dzięki za przepisja rozczyn robię zazwyczaj w osobnej misce - drożdże+cukier+ciepłe mlekodokładnie mieszam, aż się rozpuszczą (a idzie to szybko) - pięknie rośną i dopiero to daję do mąki i reszty składnikówTy jak rozumiem robisz to w misce na mące ? jak w tej sytuacji rozpuszczasz drożdże ? pokruszenie ich wystarcza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.09.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Suszone drożdże są fajne, ale od dłuższego czasu nie mogę dotrzeć do większego sklepu więc kupuje żywe i mam wrażenie, że ciasto lepiej na nich wyrasta. Rozczyn też robię w osobnej miseczce. Ciasto drożdżowe zawsze wyrabiam mikserem z hakiem. Nie ma znaczenia jaka ma konsystencję, mikserowi nic nie klei się do rąk a leje zawsze więcej płynów, bo mąka razowa więcej je chlonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 16.09.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Emila ja też wolę swieże drożdże - suszone w ostateczności Wyrabiam też mikserem z hakiem ale uważam, że konsystencja ma znaczenie, bo ciasto musi odchodzić od miski i od haka jak się klei, to znaczy, że czegoś jest za dużo, albo czegoś brakuje często wyrabiam ciasto na pizze (na 3 duże sztuki), więc jest go sporo i jest naprawdę idealnie gładkie i miękkie natomiast przepis bułeczkowy mi nie wyszedł spróbuję z przepisu mother_nature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.09.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 mother_nature dzięki za przepis ja rozczyn robię zazwyczaj w osobnej misce - drożdże+cukier+ciepłe mleko dokładnie mieszam, aż się rozpuszczą (a idzie to szybko) - pięknie rośną i dopiero to daję do mąki i reszty składników Ty jak rozumiem robisz to w misce na mące ? jak w tej sytuacji rozpuszczasz drożdże ? pokruszenie ich wystarcza ? Tak, tylko kruszę je na mąkę do dołka, posypuję cukrem i leję ciepłe mleko. Przykrywam ściereczką miskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marshi 16.09.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 też prawda! dla nas te 36 m2 to wielka powierzchnia 36 m2 - marzy mi się. Mieszkmy na 25m2 we trójkę, mały ma 6 lat i nadmiar energii. Brak balkonu, jedyny oddzielny pokój - łazienka:cool: Marzy mi się dodatkowe 10 m2 ale nic, budujemy domek już tyle lat co ma mały bo bez kredytu...może jeszcze max 2 lata się wprowadzimy chociażbym miała spać na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.09.2016 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Ja na burżuja - zaczyn i wyrabianie ciasta w Thermomiksie Czyste łapki, ładnie wyrobione ciasto, szybka robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.09.2016 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 36 m2 - marzy mi się. Mieszkmy na 25m2 we trójkę, mały ma 6 lat i nadmiar energii. Brak balkonu, jedyny oddzielny pokój - łazienka:cool: Marzy mi się dodatkowe 10 m2 ale nic, budujemy domek już tyle lat co ma mały bo bez kredytu...może jeszcze max 2 lata się wprowadzimy chociażbym miała spać na podłodze. Łojej! Mieszkałam na 40 mkw z psem, małym dzieckiem i firmą (no i mężem, no ). Tragedia z masakrą to mało powiedziane.Tym bardziej więc trzymam za Was kciuki, szczególnie przy energicznym 6-latku I witam w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marshi 16.09.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Iscra dzięki za powitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 16.09.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 (no i mężem, no )Miło, że pamiętałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.09.2016 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Miło, że pamiętałaś Dokładnie to samo pomyślałam, cała Iskierka - pełen Wersal Myśmy przez 10 lat mieszkali w 13 m (słownie trzynasto metrowym) pokoju u mamusi, wspólna łazienka, kuchnia, i jej ukochany synuś. Potem przeprowadziliśmy się do 300 m domu, który 2 lata temu zburzyliśmy i zbudowaliśmy 100 metrowy - szaleństwo metrażowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.09.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 upiekłam te bułeczki szwedzkie. Korzystałam z przepisu z Moich wypieków. Mąka pełnoziarnista pszenna z lidla, drożdze żywe z biedry, mleka dałam z 20 ml więcej. Ciasto super się wyrobiło, ani troszkę się nie lepiło, wałkowałam na szkle wałkiem kamiennym - nic się nie przyklejało, nic nie musiałam podsypywać. Bułeczki wyrastały 2x po 40 min w piekarniku. Wyszły mega puchate i mega mięciutkie. Julka jutro do szkoły weźmie, bo chleb cały zjedli rano... zdjęcie jednej bułeczki, bo reszta schowana od razu do pojemnika, żeby nie obeschły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marshi 19.09.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Dokładnie to samo pomyślałam, cała Iskierka - pełen Wersal Myśmy przez 10 lat mieszkali w 13 m (słownie trzynasto metrowym) pokoju u mamusi, wspólna łazienka, kuchnia, i jej ukochany synuś. Potem przeprowadziliśmy się do 300 m domu, który 2 lata temu zburzyliśmy i zbudowaliśmy 100 metrowy - szaleństwo metrażowe Faktycznie szaleństwo metrażowe Ładny domek macie i naturalnie piękny ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 19.09.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Ładny domek macie i naturalnie piękny ogródI jeszcze bardzo... interesujący dziennik budowy :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.09.2016 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Faktycznie szaleństwo metrażowe Ładny domek macie i naturalnie piękny ogród Bardzo to miłe I jeszcze bardzo... interesujący dziennik budowy :lol2: ooooooo Tern niegrzeczny chłopaku Jestem gościnną gospodynią i cieszę się, ze ludzie u mnie piszą na różne tematy, od samego budowania można zwariować. A że dziennik założyłam w zasadzie po budowie - to jest jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 19.09.2016 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Emi, nie widzę fotki ooooooo Tern niegrzeczny chłopaku Jestem gościnną gospodynią i cieszę się, ze ludzie u mnie piszą na różne tematy, od samego budowania można zwariować. A że dziennik założyłam w zasadzie po budowie - to jest jak jest Zdaje się, że to w sumie miał być komplement z jego strony Już mam zakaz podrzucania mu co ciekawszych wątków z Twojego tematu kiedy jest w pracy, bo głupio wygląda szczerząc się do monitora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.09.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Emi, nie widzę fotki Nic nie pisałam, bo myślałam że tylko u mnie nie widać. Zdaje się, że to w sumie miał być komplement z jego strony Już mam zakaz podrzucania mu co ciekawszych wątków z Twojego tematu kiedy jest w pracy, bo głupio wygląda szczerząc się do monitora No pięknie :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.