Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak ja uwielbiam to mieszkanie i sprzęty, jakie w nim mam... :)

Maniek sprawdza się absolutnie fantastycznie. Ogarniam podłogę z większych zawalidróg, puszczam małego i mam posprzątane. Żadnego biegania z rurą (syn na normalny odkurzacz mówi "taki inny Maniek" xD), sama wygoda.

W sobotę mieliśmy gości. Raz-dwa stół rozłożony, wszyscy zmieszczeni, dzieciaki - sztuk łącznie 5 - szaleją w pokoju (syn znów skomentował, że "demolkę mi robią"). Po imprezie nakruszone wszędzie od przekąsek, Maniuś wziął się do roboty, migiem stół z powrotem złożyliśmy i voila - czysto! Jakby żadnej imprezy nie było!

No a ja wciąż się spotykam z opiniami, że te odkurzacze g. warte ;) Widać zależy od firmy i modelu.

A ile z tych opinodawców ma taki odkurzacz (a nie jego tania podróbę z biedronki) i używa go prawidłowo??

Niektórzy mieli te odkurzacze. A niektórzy nie mieli i mimo to się wypowiadali :lol2:

Co by nie gadali, ja swoją opinię mam ugruntowaną: skończę się wykańczać, to kupuję odkurzacz :D

Ok, czas wreszcie zamówić szafę gospodarczą. Może na rocznicę przeprowadzki akurat będzie... xD

Łapcie projekt. Wymiary szafy po zewnętrznej stronie: 250 wysokości, 120 szerokości.

IMG_20170623_092700.jpg

Zastanawiamy się teraz, jak wykończyć ją na froncie.

Opcja 1:

szafa 1.jpg

Opcja 2 (z szufladą):

szafa 2.jpg

Co radzicie?

Gratis dorzucam Wam jeszcze mega-prosty projekt regału na książki. Ostatnio wzbogaciliśmy się o dodatkowe 177 sztuk i trzeba gdzieś to pomieścić ;)

IMG_20170623_092718.jpg

Nie na ciuchy. Ręczniki, środki czystości, odkurzacz, ozdoby choinkowe - te klimaty ;)

Plan jest taki, że szuflada ma pomieścić najszybciej schodzącą chemię - można tam dużo zapakować i łatwo sięgnąć bez obawy, że dorwą się do tego dzieci (i bez konieczności wstawiania zamka na klucz).

Nie na ciuchy. Ręczniki, środki czystości, odkurzacz, ozdoby choinkowe - te klimaty ;)

Plan jest taki, że szuflada ma pomieścić najszybciej schodzącą chemię - można tam dużo zapakować i łatwo sięgnąć bez obawy, że dorwą się do tego dzieci (i bez konieczności wstawiania zamka na klucz).

Ręczników nie trzymałabym w takiej szafie, no ale to mój widzimiś :)

A mopy gdzie będą wisiały?
Mamy bardzo kompaktowy sprzęt Viledy, więc zmieści się spokojnie w tej dużej sekcji na dole. Ewentualnie wyjmie się półkę w sekcji po lewej stronie, a górną półeczkę trochę podniesie, to będzie akurat na zapasowe "ścierki" do mopa i odkurzacza ;)

Ręczników nie trzymałabym w takiej szafie, no ale to mój widzimiś :)
A w sumie czemu? ;)

U nas to konieczność, bo w łazience praktycznie nie mamy szafek. No i w łazience, gdzie jest duża wilgotność, błyskawicznie traciłyby świeżość.

_________

Pusiu, Twoje pytanie niespodziewanie zaowocowało pomysłem, żeby do lewej górnej sekcji jednak wpakować kurtki. Szafa ma ok 40 cm głębokości, więc normalne wieszaki odpadają, ale i tak da się tam conieco upchać, robiąc miejsce w szafie w sypialni :)

Też mam viledę, ale nigdy mi się nie chce składać mopa po pracy, tylko go wieszam w takiej długości, jak używałam.

Co do ręczników, to ja mam takie skrzywienie, że muszą być osobno, z dala od wydzielającej swoje zapachy chemii czy rzeczy używanych do sprzątania. Nic nie poradzę, tak mam ;) Jeszcze nie wiem jak to zrealizuję w swojej malutkiej łazience, bo dysponując prawie 50 m2 łazienki i pomieszczenia gospodarczego to nie ma z tym problemu.

A ręczniki trzymam w łazience w drewnianej szafce i są zawsze świeże odkąd przestałam używać płynów do płukania i w zamian wlewam ocet z olejkiem eterycznym.

Nie tylko z ręcznikami, całe pranie w ten sposób jest płukane - pościel, ubrania, no wszystko.

Przestałam mieć problem z brzydkim zapachem z szaf czy z utratą świeżości.

Też lubię zapach suszonego na polu :) I są to zapachy naturalnych olejków eterycznych, nie syntetycznego płynu. Polecam :D