Iscra 04.07.2016 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 No, jak się rzadko zagląda przy szybkiej wykończeniówce to tak jest xD W końcu planujemy wejść pod koniec lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.07.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 wymyśliłaś coś dla dzieciaków??? pomaluj na błękitnie, ładnie będą pasować do niego różowe dodatki jeżeli okaże się, że będzie to Mała Iskierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 04.07.2016 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Myślę, czy nie pomalować na błękit ścianę do wysokości kolankowej (czyli ok. metr od podłogi), a wyżej rzucić zwykły biały. To dziecięcy, nie łudzę się, że kolor długo będzie ładny... Co do odcienia: podoba mi się Satin Blue z Beckersa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.07.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 może pomaluj ceramiczna albo kredową farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 04.07.2016 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Zapłacę sporo więcej, a za 2 lata i tak będę przemalowywać, bo nie przewidziałam, że dzieciaki będą mieć TAKIE pomysły... xD (Młody właśnie uczy się szermierki od Terna, więc teges... Tak, ma 17 miesięcy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.07.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 to poszukaj najtańszej, byleby ekologicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.07.2016 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Co do odcienia: podoba mi się Satin Blue z Beckersa. Beckers jest dobrym pomysłem. Wczoraj drylowaliśmy czereśnie mim mężem, tak zapryskał ścianę w kuchni, myślałam, że zejdę na zwał. - ale ściereczka z płynem do naczyń, minuta osiem i po plamach (Młody właśnie uczy się szermierki od Terna, więc teges... Tak, ma 17 miesięcy...) No po raz kolejny jestem pod wielkim wrażeniem talentów Terna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.07.2016 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Beckers jest dobrym pomysłem. Wczoraj drylowaliśmy czereśnie mim mężem, tak zapryskał ścianę w kuchni, myślałam, że zejdę na zwał. - ale ściereczka z płynem do naczyń, minuta osiem i po plamach O! To jest dobra rekomendacja. Podobnych kataklizmów spodziewam się przy maluchach... No po raz kolejny jestem pod wielkim wrażeniem talentów Terna Swego czasu oboje bawiliśmy się w rekonstrukcję historyczną, tylko od paru lat czasu nie ma... Ale łuki tradycyjne ciągle mamy i czekają, aż zrobimy sobie strzelnicę z prawdziwego zdarzenia (a ja jeszcze dokupię sobie wiatrówkę! ) Czy ja już pisałam, że będziemy się budować, bo blokowe życie to nie dla nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.07.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Czy ja już pisałam, że będziemy się budować, bo blokowe życie to nie dla nas? Przecież wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.07.2016 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Wiem, że wiecie Dobra, chwilowy powrót do kuchni, wybieram AGD. Lodówkę - mamy. Taką malutką, BEKO, wolnostojącą. Ma 136 cm wysokości, ale zamrażalnik się zmieścił I ją musimy sobie przetransportować 600 km z poprzedniego mieszkanka Kolor: biały. (jak nie zdążymy do przeprowadzki to mamy taką mikro lodóweczkę hotelową da radę przez chwilę) Mikrofala - też mamy. Jakaś zwykła, tania Zelmera, również biała. Ją będziemy transportować od teściów na mieszkanie, więc rzut beretem Zakupy: - Zmywarka do zabudowy - Piekarnik - Płyta Co wybrałam. Zmywarka albo SIEMENS SR65M091EU albo BOSCH SPV69T90EU. Różnica w cenie: 200 zł, Siemens tańszy. Obie mają szufladę na sztućce, połowę załadunku, inne bajery. Różnią się dwiema rzeczami: 1. Bosch ma o 1 program więcej, ale jakieś takie dziwne te programy (3x auto w różnych temperaturach, eco, skrócony, mycie wstępne). Siemens ma programy: garnki, auto, eco, szkło, szybki). 2. Bosch ma dodatkowo funkcję "higiena plus", czyli suszenia w wysokiej temperaturze, co podobnoż dobre jest dla dzieciakowych butelek, itp. Tylko nie wiem czy warto za to dopłacać aż 200 zł... Szczególnie, że przy Pierworodnym nigdy jakoś nie przykładałam szczególniejszej wagi do wyparzania wszystkiego, co jest w zasięgu małych łapek (jak wyparzyć psa? ) Co byście powiedziały? Piekarnik. Spodobał mi się BOSCH HBG34B520. Wygląda tak: http://www.neo24.pl/karty/pliki/zdjecia/fullhd/50/4242002675459F1.jpg Zabezpieczenia okołodzieckowe, chłodzona obudowa, biały 1300 zł za niego chcą, pi razy oko. I płyta... Tu mam zagwozdkę. Chcę białą płytę (taki kaprys, ale jak nic sensownego nie będzie, to czarną wezmę... chociaż pozostałe AGD białe, meh). I teraz tak. Z indukcji mam Amicę PI6108LWU w cenie ok. 1400 zł. Ze zwykłych ceramicznych mam ładnego Boscha PKF659C17E za ok. 1100 zł. Tak wyglądają: Amica http://www.amica.pl/img/imagecache/56625a2e3b65aba5eb8d476510b26a30.jpg Bosch http://media3.bsh-group.com/Product_Shots/1100x1100/MCSA00504701_118043_PKF659C17E_def.jpg?1467702214435 Powiem szczerze, że wyglądem bardziej przemawia do mnie Bosch. Ma też jedną dużą zaletę dla Terna: gałki zamiast dotykowego panelu, który przy kuchenkach irytuje go straszliwie (dziwne, bo smartfonów bez dotykowego ekranu sobie nie wyobraża ). Teraz tak: co jest takiego w indukcji, że przeważa nad elektryczną ceramiczną? Oszczędność energii - to wiem. Coś poza tym? Bo jeśli chodzi o kwestie użytkowe, to u moich rodziców jest ceramiczna, u teściów indukcja. Nie widzę wielkiej różnicy, naprawdę, a korzystałam z obu... Chyba, że to ja na coś nie zwracam uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.07.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 przyjaciółka ma indukcje Amicii podobno dziwnie grzeje, takimi falami - kilka sekund podgrzewa a kilka nie. strasznie ją to w wkurwia, pierwsze kotlety smażone na niej musiała wywalić. Nie wiem czy wszystkie indukcje tak mają czy tylko ta amici. indukcje są zimne w dotyku, nawet jak grzeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.07.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Iscierko ja mam indukcję Boscha, jest cudowna, tylko wybacz, ale bez tych okropnych gałek.Nie trzeba nie wiadomo jakich cudów, osobne sterowanie do każdego pola, osobny timer do każdego pola, zabezpieczenie p/kotom lub jak u Was dzieciom.Smażę wszystko od kotletów po naleśniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.07.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Też mam indukcję, ale Teka. I tak to działa, że im niższy stopień, tym dłuższe przerwy między podgrzewaniem. Nie wiem czemu koleżanka Emilki wywaliła kotlety? Jak chciała bardziej przypieczone, wystarczyło dać na 9 albo turbo i szybciutko by były ładne węgielki Ja już nie zamienię indukcji na nic innego. Żadnych wystajców, gałek czy innych! Nawet w trakcie gotowania jak czymś sobie zachlapię płytę, to wycieram i jest błysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.07.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 aha, no to poza tym jest ok ale indukcja jest tragiczna przede wszystkim sposob w jaki dziala ja nie wiedzialam ze to tak dziala, a może ten model tylko tak dziala moze wszystkie indkcje tak działają ale to jest chore wiesz o co chodzi? np jak mam nastawioną ją na nr 5 z 9 to nie jest tak że ona grzeje równomiernie na numerze 5 ona emituje wiązkę elektryczną pewnej długości i przestaje na 8 emituje tę wiązkę dłuższą na 9 już bardzo długa, ale są tez przerwy w emicji emisji i np wyobraz sobie jak się gotują ziemniaki są bulbonki i nagle zero, bo nie ma wiazki energii potem znów jest i znow nie ma i tak co 5 sekund my myśleliśmy, ze to jest zepsute ale nie tak jest no powiem ci , ze to był szok nie wiem czy wszystkie, włąsnie nie wiem czy to indukcja na ttej zasadzie działa kazda czy tylko ta nasza i inne tego typu modele w zyciu bym tego nie kupila gdybym wiedziala nie mam pewności, że tak jest w każdym modelu ale wierz mi, to jest mega deprymujące pierwsze kotlety poszły do kosza teraz sie juz jakos nauczylismy ale jest to nadal wkurwiające bo albo kipi, albo się przypala, albo nic sie nie dzieje najlepszy jest gaz ewentualnie elektryczna, ceramiczna ale indukcja, przynajmniej tak działająca jak u mnie to syf dodatkowo, szerg garnków poszło się jebać, bo nie wszystkie nadawały się do uzytku na indukcji ale oszczedosc na pradzie duza moja przyjaciółka o indukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.07.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 dziewczyny gotowałyście na indukcji krem angielski czy syrop cukrowy do bezy włoskiej, gdzie trzeba gotować do ściśle określonej temperatury?? skoro indukcja tak strzela tą energią, to może być ciężko wychwycić moment kiedy mieszanka osiągnie daną temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.07.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 He he he czyli kwestia przyzwyczajenia Tak to działa i mi absolutnie nie przeszkadza a wręcz cieszy, bo to jest oszczędność energii a wszystko gotuje się znacznie szybciej niż na gazie. Faktycznie nie wszystkie garnki się nadają Od czasu kiedy się budujemy, korzystam z gazu u babci i ten gaz to jest jakaś masakra, podpaliłam już ścierkę, uszy garnków od razu gorące... Jak czymś chlapnę, to nie da się zetrzeć, póki te ruszty nie ostygną. W życiu gazu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.07.2016 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Gratuluję przyszłej dzidzi:) Ja korzystam dopiero co z indukcji miałam ceramiczną ,ale my z doskoku jeszcze jesteśmy pichciłam mało a raczej podgrzewałam ,dla mnie super jest funkcja power chyba chodzi o szybkie podgrzewanie woda na makaron to moment a w starej tak nie było no i jest ciepła nie gorąca szybko stygnie. Mam jeszcze możliwość połączenia dwoch pol w jedno np brytfanna,no nie mam kolek tylko gdzie postawię tam grzeje byle takiego małego krzyżyka dotykało fajne bo obok siebie wygodnie się rożnej wielkości garnki stawia.http://i.wp.pl/a/f/jpeg/29555/electrolux_ehd8740fok_plyta2-indukcyjna2-mat-pras-640.jpeg Mam wiekszą znaczy szerszą ale myslę ze mozna spokojnie znaleźć 60 tkę z ineej firmy z takimi opcjami. http://i.wp.pl/a/f/jpeg/29555/electrolux_ehd8740fok_plyta2-indukcyjna2-mat-pras-640.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.07.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Ja nie zauważylam przerw jeszcze ale buczy a garnki do wymiany choć jeden komplet dziala taki za punkty w Almie i patelnie za punkty za paliwo na start mam stary tefal ta seria z zdejmowana raczka też działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.07.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 mnie się podobają takie płyty, które imitują płonienie na garnkach, widać jaką ma moc palnik i ogólnie jak brać indukcje, to taką najbardziej wypas, gdzie można programować, precyzyjnie ustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.07.2016 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Ja już nie zamienię indukcji na nic innego. Żadnych wystajców, gałek czy innych! Nawet w trakcie gotowania jak czymś sobie zachlapię płytę, to wycieram i jest błysk Mam tak samo. To nasza druga indukcja. W starym domu też mieliśmy, ale dużo starszy model. I wiedziałam, że w nowym domu tylko indukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts