Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nareszcie u siebie, czyli mieszkanie po przygodach

Recommended Posts

Dopiero dzisiaj poczytałam o łazience. Ale cieszę się, że chyba przejdzie wersja z arabeską w ramce, bo taka mi się najbardziej podoba.

I w ogóle arabeska piękna! Aż sama nabrałam ochoty :)

U mnie na razie stanęło na mozaice, ale chyba będzie na wannie, nie nad nią. Za to nad wanną zdecydowanie robię płytki tylko do wysokości okna, a wyżej farba - i to uwaga - granatowa :)

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ramka wyglądałaby prześlicznie przy prysznicu, jak Emi wrzuciła. Przy wannie skłaniam się bardziej ku pasowi metrowej szerokości od wanny do sufitu. Narysowałam na kartce i wydaje mi się, że pełna wysokość będzie ładniej wyglądać.

Czasem się zastanawiam czy mój wykończeniowiec mnie zadusi... :D

Iskierko nie wiem gdzie ja byłam, że przeoczyłam.

Myślę sobie - czas się wynieść z dziennika budowy i nie zaśmiecać budującym, założę nowy wątek na galerii domów, to przy okazji pooglądałam wykańczanie wnętrz innych ludziów.

Czytam, czytam, a tu proszę mieszkanie super jest :lol2: Nie ma tego złego :) Gratuluję może trochę po niewczasie :)

Iskierko nie wiem gdzie ja byłam, że przeoczyłam.

Nie zaglądałaś na moją stopkę :lol2:

Dzięki :) 30.07 chcemy się przenieść, więc trzymaj kciuki :D

Panele zamówione, farby są, wyposażenie łazienki prawie też. Dziś domawiam płytki do łazienki i okap do kuchni. Płytki jak wyżej wspomniane - arabeski w kolorze "Adriatyk", a okap zwykły, biały, teleskopowy: ma być jak najmniej widoczny.

Ciągle brakuje mi umywalki (tę wybiorę jak zobaczę ile miejsca zajmuje wc) i baterii. Nie mam pojęcia jakie baterie do łazienki. Znaczy umywalkowa to jeszcze pół biedny, problem jest z wannową. Echhhh.

Jeśli mogę swoje trzy groszę wtrącić, to ja bym nie robiła z arabeski takiego pionowego paska a zrobiła wersje z ułożeniem jej na całej długości wanny do pewnej wysokości. Nie wykańczałabym też żadnymi listwami a już na pewno nie styropianowymi a zostawiła taki naturalny (nie docinany) brzeg w całe arabeski. One maja bardzo ładne, całe szkliwione ranty. Coś takiego jak tu: http://asubtlerevelry.com/shiplap-the-prettiest-tile-in-our-guest-bathroom

Trzymam kciuki za przeprowadzkę w terminie (my już mieszkamy w naszym „Dworze” ;) ).

czy arabeskę do łazienki będziesz zamawiać z tej firmy co wrzuciłaś zdjęcie?

Jak Emi pisała - tylko tam można :)

tylko tam można kupić arabeski ceramiczne :)

Iscra co za problem z ta baterią, czy chcesz z termostatem? takich retro nie znajdziesz

Myślę o termostacie, ale zabija mnie cena, a i wygląd nie powala...

Jeszcze do 1000 przełknę pełen zestaw natryskowo-wannowy z termostatem, ale takich (ładnych) ni ma :p A więcej na baterię nie wydam, blokada w głowie :D

Nie chcę 100% retro, bo kurki są irytujące jeśli chodzi o dopasowanie odpowiedniej temperatury przy zmniejszaniu strumienia wody ;) Ale coś nawiązującego do klasyki jak najbardziej. No i żeby nie przekroczyło maksimum cenowego... Jak wybiorę baterię do wanny, to potem do niej trzeba dobrać pasującą umywalkową.

Jeśli mogę swoje trzy groszę wtrącić, to ja bym nie robiła z arabeski takiego pionowego paska a zrobiła wersje z ułożeniem jej na całej długości wanny do pewnej wysokości. Nie wykańczałabym też żadnymi listwami a już na pewno nie styropianowymi a zostawiła taki naturalny (nie docinany) brzeg w całe arabeski. One maja bardzo ładne, całe szkliwione ranty. Coś takiego jak tu: http://asubtlerevelry.com/shiplap-the-prettiest-tile-in-our-guest-bathroom

Trzymam kciuki za przeprowadzkę w terminie (my już mieszkamy w naszym „Dworze” ;) ).

W sumie... Niezły pomysł z zostawieniem arabeski bez docinek. To może być fajne :) Ale zostanie pas pionowy, wysmukli łazienkę.

Gratuluję przeprowadzki! Cieszę się bardzo, że już mieszkacie :)

U Ciebie też nic innego sobie nie wyobrażam jak tylko retro :)

Dobra, coś znalazłam.

HANSGROHE ECOSTAT COMFORT CARE z termostatem, chrom 13115000.

0_0_productGfx_900d1dbcc437e6487f0b9291abfbd248.jpg

I jak? Można wyrwać za ok. 900 zł.

No i... jaką umywalkową do tego znaleźć? Bo jest ich masa, ale pasującej nie widzę ;/

ŁAŁ! Espresowa ta Wasza wykończeniówka, ale przy tym naprawdę z klasą. Dziewczyny tu Ci super doradzają. :) Twoj dziennik posłuży mi za inspiracje... w przyszłości. :) Wchodzicie koniec lipca? SUper! Zazdroszczę :)))

Co do kolorystyki pokoju dziecięcego - nasz był w błękicie i bardzo sobie chwalę. Chociaż to niby chłodny kolor. Teraz dzieciaki przeniosły się do większego z białymi ścianami... Były białe przez parę dni. Lepiej nie mówić jakiego koloru są teraz... :p

"Mamo, to są słoneczka" - rzecze córka. No to ma te słoneczka na wszystkich ścianach... we wszystkich kolorach tęczy. ;)

ŁAŁ! Espresowa ta Wasza wykończeniówka, ale przy tym naprawdę z klasą. Dziewczyny tu Ci super doradzają. :) Twoj dziennik posłuży mi za inspiracje... w przyszłości. :) Wchodzicie koniec lipca? SUper! Zazdroszczę :)))

Co do kolorystyki pokoju dziecięcego - nasz był w błękicie i bardzo sobie chwalę. Chociaż to niby chłodny kolor. Teraz dzieciaki przeniosły się do większego z białymi ścianami... Były białe przez parę dni. Lepiej nie mówić jakiego koloru są teraz... :p

"Mamo, to są słoneczka" - rzecze córka. No to ma te słoneczka na wszystkich ścianach... we wszystkich kolorach tęczy. ;)

ważne, że się córce podobają :)

Arabeska w dodatku w tym kolorze jest urzekająca :jawdrop: cudeńko po prostu.

Przy takich płytkach ja bym nie kombinowała za bardzo z ozdobnymi bateriami, bo chyba te płytki powinny grać pierwsze skrzypce? :)

Ja mam z termostatem prysznicową deante, jakąś tanią chyba około 400-500 zł dawałam i jest super, póki co bynajmniej.

Baterii właśnie nie mam wyszukanych, choć pierwotnie chciałam retro, ciemne, ale przeważyła użytkowość, czyli klasa przepływu wody ( żeby np. w prysznicu spływało mniej litrów na sekundę, a wanna żeby się szybko napełniała) oraz brak pokręteł, zakamarków, czyli łatwiejsze utrzymanie czystości.

to moje baterie, gdybyś chciała napiszę Ci modele:

prysznicowa

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/455/5597402_bateriaprysznic.jpg

umywalkowa

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/455/5597404_bateriaumywalka.jpg

wannowa

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/455/5597403_logoneowannowakludi.jpg

Początkowo myślałam, że będą mnie kłuć po oczach, bo nie są najpiękniejsze, ale mieszkamy półtora miesiąca i nie zwracam wcale na nie uwagi :)

W prysznicu i umywalce leci woda z temperaturą, jaką chcę, a wanna szybciutko jest napełniona :)

Za termin trzymam kciuki :popcorn:

Edytowane przez mały biały domek