gaja2 08.07.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Dopiero dzisiaj poczytałam o łazience. Ale cieszę się, że chyba przejdzie wersja z arabeską w ramce, bo taka mi się najbardziej podoba. I w ogóle arabeska piękna! Aż sama nabrałam ochoty U mnie na razie stanęło na mozaice, ale chyba będzie na wannie, nie nad nią. Za to nad wanną zdecydowanie robię płytki tylko do wysokości okna, a wyżej farba - i to uwaga - granatowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 granatową łazienkę ma Vesi - na dole biała cegiełka, wyżej ciemny granat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 08.07.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 granatową łazienkę ma Vesi - na dole biała cegiełka, wyżej ciemny granat O, muszę popatrzeć!. U mnie będzie bardzo, bardzo jasny szary nad wanną, taki perłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 08.07.2016 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Ramka wyglądałaby prześlicznie przy prysznicu, jak Emi wrzuciła. Przy wannie skłaniam się bardziej ku pasowi metrowej szerokości od wanny do sufitu. Narysowałam na kartce i wydaje mi się, że pełna wysokość będzie ładniej wyglądać. Czasem się zastanawiam czy mój wykończeniowiec mnie zadusi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 08.07.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 [ATTACH=CONFIG]360254[/ATTACH] lub [ATTACH=CONFIG]360255[/ATTACH] Uwielbiam swoje umiejętności w paincie faktycznie!! pełna profeska!! Zastanawiałam się, w którym watku widziałam te piękne prysznice z arabeską już wiem! w Twoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 08.07.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 zakochałam się .... muszę zapisać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 nie wiem czy w casto nie ma takich cegiełek szarych, były kiedyś szare takie jak ja mam 10x30, ale widziałam też takie 20x10, własnie w takim stylu, różne kolory były, nie jestem pewna czy szare też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 08.07.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 a myślisz, że między cegiełkami to fuga? bo wydaje się być wypukła... czy może to element cegiełek? hmm Żeby pójść do casto muszę spisać, co chcę zobaczyć hurtowo wyjście z małym wymaga grubszej organizacji.. Może coś na stronie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 wiesz wydaje mi się, że te płytki mogą być szklane, dlatego jest takie wrazenie, bo tam gdzie pada światło widać, ze fuga jest normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 10.07.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Iskierko nie wiem gdzie ja byłam, że przeoczyłam. Myślę sobie - czas się wynieść z dziennika budowy i nie zaśmiecać budującym, założę nowy wątek na galerii domów, to przy okazji pooglądałam wykańczanie wnętrz innych ludziów. Czytam, czytam, a tu proszę mieszkanie super jest Nie ma tego złego Gratuluję może trochę po niewczasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.07.2016 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Iskierko nie wiem gdzie ja byłam, że przeoczyłam. Nie zaglądałaś na moją stopkę Dzięki 30.07 chcemy się przenieść, więc trzymaj kciuki Panele zamówione, farby są, wyposażenie łazienki prawie też. Dziś domawiam płytki do łazienki i okap do kuchni. Płytki jak wyżej wspomniane - arabeski w kolorze "Adriatyk", a okap zwykły, biały, teleskopowy: ma być jak najmniej widoczny. Ciągle brakuje mi umywalki (tę wybiorę jak zobaczę ile miejsca zajmuje wc) i baterii. Nie mam pojęcia jakie baterie do łazienki. Znaczy umywalkowa to jeszcze pół biedny, problem jest z wannową. Echhhh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 11.07.2016 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 czy arabeskę do łazienki będziesz zamawiać z tej firmy co wrzuciłaś zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.07.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 tylko tam można kupić arabeski ceramiczne Iscra co za problem z ta baterią, czy chcesz z termostatem? takich retro nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 11.07.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Jeśli mogę swoje trzy groszę wtrącić, to ja bym nie robiła z arabeski takiego pionowego paska a zrobiła wersje z ułożeniem jej na całej długości wanny do pewnej wysokości. Nie wykańczałabym też żadnymi listwami a już na pewno nie styropianowymi a zostawiła taki naturalny (nie docinany) brzeg w całe arabeski. One maja bardzo ładne, całe szkliwione ranty. Coś takiego jak tu: http://asubtlerevelry.com/shiplap-the-prettiest-tile-in-our-guest-bathroom Trzymam kciuki za przeprowadzkę w terminie (my już mieszkamy w naszym „Dworze” ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.07.2016 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 czy arabeskę do łazienki będziesz zamawiać z tej firmy co wrzuciłaś zdjęcie? Jak Emi pisała - tylko tam można tylko tam można kupić arabeski ceramiczne Iscra co za problem z ta baterią, czy chcesz z termostatem? takich retro nie znajdziesz Myślę o termostacie, ale zabija mnie cena, a i wygląd nie powala... Jeszcze do 1000 przełknę pełen zestaw natryskowo-wannowy z termostatem, ale takich (ładnych) ni ma A więcej na baterię nie wydam, blokada w głowie Nie chcę 100% retro, bo kurki są irytujące jeśli chodzi o dopasowanie odpowiedniej temperatury przy zmniejszaniu strumienia wody Ale coś nawiązującego do klasyki jak najbardziej. No i żeby nie przekroczyło maksimum cenowego... Jak wybiorę baterię do wanny, to potem do niej trzeba dobrać pasującą umywalkową. Jeśli mogę swoje trzy groszę wtrącić, to ja bym nie robiła z arabeski takiego pionowego paska a zrobiła wersje z ułożeniem jej na całej długości wanny do pewnej wysokości. Nie wykańczałabym też żadnymi listwami a już na pewno nie styropianowymi a zostawiła taki naturalny (nie docinany) brzeg w całe arabeski. One maja bardzo ładne, całe szkliwione ranty. Coś takiego jak tu: http://asubtlerevelry.com/shiplap-the-prettiest-tile-in-our-guest-bathroom Trzymam kciuki za przeprowadzkę w terminie (my już mieszkamy w naszym „Dworze” ). W sumie... Niezły pomysł z zostawieniem arabeski bez docinek. To może być fajne Ale zostanie pas pionowy, wysmukli łazienkę. Gratuluję przeprowadzki! Cieszę się bardzo, że już mieszkacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.07.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 gałek też nie znoszę, wszędzie mam wajchę - np porcelanową. U mnie baterię tylko retro wchodzą w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.07.2016 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 U Ciebie też nic innego sobie nie wyobrażam jak tylko retro Dobra, coś znalazłam. HANSGROHE ECOSTAT COMFORT CARE z termostatem, chrom 13115000. I jak? Można wyrwać za ok. 900 zł. No i... jaką umywalkową do tego znaleźć? Bo jest ich masa, ale pasującej nie widzę ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 11.07.2016 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 ŁAŁ! Espresowa ta Wasza wykończeniówka, ale przy tym naprawdę z klasą. Dziewczyny tu Ci super doradzają. Twoj dziennik posłuży mi za inspiracje... w przyszłości. Wchodzicie koniec lipca? SUper! Zazdroszczę )) Co do kolorystyki pokoju dziecięcego - nasz był w błękicie i bardzo sobie chwalę. Chociaż to niby chłodny kolor. Teraz dzieciaki przeniosły się do większego z białymi ścianami... Były białe przez parę dni. Lepiej nie mówić jakiego koloru są teraz... "Mamo, to są słoneczka" - rzecze córka. No to ma te słoneczka na wszystkich ścianach... we wszystkich kolorach tęczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.07.2016 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 ŁAŁ! Espresowa ta Wasza wykończeniówka, ale przy tym naprawdę z klasą. Dziewczyny tu Ci super doradzają. Twoj dziennik posłuży mi za inspiracje... w przyszłości. Wchodzicie koniec lipca? SUper! Zazdroszczę )) Co do kolorystyki pokoju dziecięcego - nasz był w błękicie i bardzo sobie chwalę. Chociaż to niby chłodny kolor. Teraz dzieciaki przeniosły się do większego z białymi ścianami... Były białe przez parę dni. Lepiej nie mówić jakiego koloru są teraz... "Mamo, to są słoneczka" - rzecze córka. No to ma te słoneczka na wszystkich ścianach... we wszystkich kolorach tęczy. ważne, że się córce podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 12.07.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 (edytowane) Arabeska w dodatku w tym kolorze jest urzekająca cudeńko po prostu. Przy takich płytkach ja bym nie kombinowała za bardzo z ozdobnymi bateriami, bo chyba te płytki powinny grać pierwsze skrzypce? Ja mam z termostatem prysznicową deante, jakąś tanią chyba około 400-500 zł dawałam i jest super, póki co bynajmniej. Baterii właśnie nie mam wyszukanych, choć pierwotnie chciałam retro, ciemne, ale przeważyła użytkowość, czyli klasa przepływu wody ( żeby np. w prysznicu spływało mniej litrów na sekundę, a wanna żeby się szybko napełniała) oraz brak pokręteł, zakamarków, czyli łatwiejsze utrzymanie czystości. to moje baterie, gdybyś chciała napiszę Ci modele: prysznicowa http://zmniejszacz.pl/zdjecie/455/5597402_bateriaprysznic.jpg umywalkowa http://zmniejszacz.pl/zdjecie/455/5597404_bateriaumywalka.jpg wannowa http://zmniejszacz.pl/zdjecie/455/5597403_logoneowannowakludi.jpg Początkowo myślałam, że będą mnie kłuć po oczach, bo nie są najpiękniejsze, ale mieszkamy półtora miesiąca i nie zwracam wcale na nie uwagi W prysznicu i umywalce leci woda z temperaturą, jaką chcę, a wanna szybciutko jest napełniona Za termin trzymam kciuki Edytowane 12 Lipca 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts