mały biały domek 12.07.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Jednouchwytowe retro masz LANZADO seria retro oraz GIULINI GIOVANNI HARMONY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 12.07.2016 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 ŁAŁ! Espresowa ta Wasza wykończeniówka, ale przy tym naprawdę z klasą. Dziewczyny tu Ci super doradzają. Twoj dziennik posłuży mi za inspiracje... w przyszłości. Wchodzicie koniec lipca? SUper! Zazdroszczę )) Co do kolorystyki pokoju dziecięcego - nasz był w błękicie i bardzo sobie chwalę. Chociaż to niby chłodny kolor. Teraz dzieciaki przeniosły się do większego z białymi ścianami... Były białe przez parę dni. Lepiej nie mówić jakiego koloru są teraz... "Mamo, to są słoneczka" - rzecze córka. No to ma te słoneczka na wszystkich ścianach... we wszystkich kolorach tęczy. Mam nadzieję, że wchodzimy... Dzięki za miłe słowa Mam nadzieję, że jak zaprezentuję efekt końcowy to dalej będzie się podobało Co do koloru w dziecięcym, zrobimy taki myk, że... będzie co zostanie W mieszkaniu są 4 kolory: biały, Cotton Candy, Cleopatra i Silver Pearl. Chłopaki malują resztę i po zakończeniu zobaczymy, czego zostało najwięcej Nie wierzę, że pokój dziecięcy wytrzyma więcej niż 2 lata bez potrzeby gruntownego odmalowania... Mały biały domku, Dziękuję, też ta arabeska jest dla mnie cudowna Ja nie tyle kombinuję z ozdobnymi bateriami, co raczej zwracam uwagę na funkcjonalność... Ta, którą wrzuciłam ma "wajchy", dzięki którym nawet wybitnie namydloną ręką przekręcę bez problemu Teściowie mają termostatyczną z jakąś wypustką, ale to dla mnie się nie sprawdziło: walczę z ich baterią, kiedy mam umydlone łapki xD Nie znalazłam nic innego, co będzie mi odpowiadać funkcjonalnością, ceną i wyglądem jednocześnie... więc pozostaje mi znaleźć pasującą baterię umywalkową. Echhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.07.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Hej Iskra, pierunem idzie wam wykonczenowka poczytałam o łazience, arabeska - mniodzio, uparłas sie na pasek pionowy - no ok, a co po bokach? tylko farba? Emi super inspiracje dała i dobrze gada, polać jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 13.07.2016 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Hej Iskra, pierunem idzie wam wykonczenowka poczytałam o łazience, arabeska - mniodzio, uparłas sie na pasek pionowy - no ok, a co po bokach? tylko farba? Emi super inspiracje dała i dobrze gada, polać jej Piorunem, bo niezdrowo jechać na melisie i trza się wreszcie wynieść na swoje Więc cisnę wszystkich: stolarzy, wykończeniowców, hurtownie... Stąd też była zmiana koncepcji łazienki - na płytki trzeba było czekać ok. 2 miesiące, więc stanęło na farbie, która będzie od ręki I tak, po bokach arabeski tylko farba. Jak się okaże, że będzie to źle wyglądać, to najpierw listwy ozdobne a potem farba. Ale założenie jest na razie takie, żeby arabeski nie docinać po bokach, a jedynie góra-dół (przy wannie i suficie). Żebym ja miała więcej czasu na wykończenie, to i koncepcję bym mocniej dopracowywała... Ale ja już się pakuję do przeprowadzki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.07.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Piorunem, bo niezdrowo jechać na melisie i trza się wreszcie wynieść na swoje Więc cisnę wszystkich: stolarzy, wykończeniowców, hurtownie... Wszyscy na tej "melisie" jada... a nie moze to byc mieta? Cisnij cisnij i jak cos, to dodawaj, ze ciezarnej sie nie odmawia, bo im myszy wszystko wp*** Żebym ja miała więcej czasu na wykończenie, to i koncepcję bym mocniej dopracowywała... Ale ja już się pakuję do przeprowadzki... Tempo macie bardzo szybkie, gdzie decyzje faktycznie musza byc podejmowane jeszcze szybciej. U nas podczas trwania budowy tez bylo kilka akcji typu : "potrzebujemy tego na wczoraj" wiec szybko wsiadalismy do auta i jazda do sklepu by wrocic z towarem. Najgorzej to bylo jednak z ustalaniem zamowienia samej kuchni Teraz czeka nas lazienka...oby poszlo to "jak po masle"... nie lubie podejmowania decyzji, zaczelo mnie to "przerastac", wiec wszystko zostawiam polowce, niech obmysla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 13.07.2016 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Mięta też się przydaje Cóż, od 21.04 do 30.07... Jeśli tak się uda to rzeczywiście będzie ekspres Znów mała zmiana wywołana czasem. Tamtej baterii nie ma po magazynach, jest nieco inna wersja, o ta: http://gnsbud.pl/images/files/thumbnails/450x450f/93730426_1.jpg Umywalkową dobiorę jak tę zobaczę na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 13.07.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 A ja znalazłam taką baterie Hansgrohe, które pan sprzedający określił jako "nowoczesne retro", właśnie na nia się zamierzam Seria Talis Classic. Mieszczą sie w 1000 zeta. Poniżej umywalkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.07.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 mam podobną z Ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 13.07.2016 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 A ja znalazłam taką baterie Hansgrohe, które pan sprzedający określił jako "nowoczesne retro", właśnie na nia się zamierzam Seria Talis Classic. Mieszczą sie w 1000 zeta. Poniżej umywalkowa. [ATTACH=CONFIG]361063[/ATTACH] Hmmm. Model poproszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.07.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/granskar-bateria-z-odp-ywem__0404527_PE309766_S4.JPG moja jest taka za 220 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 13.07.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Umywalka - Hansgrohe Talis Classic, nr.prod. 14111000. Prysznic zestaw natynkowy - 14161000. Wanna - 14140000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 15.07.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Widzieliśmy na żywo kolory w sypialni. Jest BOSKO! Do tego stopnia, że nie pozwalam Iskrze wrzucać zdjęć, zanim wszystko nie będzie gotowe, żeby pierwszego wrażenia nie zepsuć Przyszła arabeska. Mina naszego wykończeniowca na jej widok... bezcenna Powiedzmy delikatnie, że nie przepada za takim typem płytek (inna rzecz, że z tego, co rozmawiałem z ludźmi, nie lubi ich absolutnie żaden ). A jak usłyszał, że na pozostałych ścianach już tylko farba, to tylko ciężko westchnął, że takiej łazienki jeszcze nie robił Hmmmm... Może mu zaproponować, że w takim razie zamiast wypłaty będzie miał świetny nowy wpis w portfolio? Z nerwów zapomniałem zrobić zdjęcie mojego oczka w głowie, czyli ściany RTV Czemu z nerwów? Bo się szanownej ekipie serwer z routerem pomylił A jak się nie rozumie co się robi, to się robi bez sensu Założenie jest takie: Router (wiszący za TV) rozprowadza internet na kablu do HTPC i dwóch stacjonarek, reszta korzysta bezprzewodowo. Czyli trzeba doprowadzić do niego kabel od providera (w skrócie i dla uproszczenia nazwijmy ten kabel WAN), a potem wyprowadzić 3 kable LAN. HTPC nie ma własnego monitora, bo jest podłączony do TV. Oprócz tego TV jest spięty kablem HDMI z moją stacjonarką (po co komu konsola, skoro do kompa można podłączyć TV i pada? ). A co zrobiła szanowna ekipa? Tunel w ścianie zrobili szeroki i porządny, bo miało być bardzo gęsto od kabli (4x skrętka, 2x HDMI, antena). Do tego WAN pociągnęli odpowiedniej długości (czyli dość długi, żeby router podwiesić za TV), ale już kable LAN, które miały iść do stacjonarek zrobili króciutkie i... dwa zamiast trzech. "Panie, bo po co tu kable ciągać, jak jest takie coś, takie 4 literki: W-I-F-I A w ogóle to router to przecież za duży jest, żeby to wieszać za TV i grzać się będzie i on od początku miał tu, na szafce RTV stać". No chyba jednak nie A jako bonus sam zapomniałem, żeby dopilnować kanału dla kabla antenowego i HDMI (a bydle grube i sztywne jest, więc w listwie przy podłodze może być ciężko schować). Pewnie skończy się kuciem i paroma straconymi godzinami, które można byłoby przeznaczyć na coś pożyteczniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 15.07.2016 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Tak jak Tern pisał - Cleopatra w połączeniu z Cotton Candy wygląda zawaliście Fotki po wykończeniu Byliśmy wczoraj na mieszkanku z synkiem. Pokazuję mu gdzie będzie jego pokój... Wszedł, rozejrzał się i... usiadł na tej pełnej pyłu podłodze No co, jego pokój, nie? xD Bardzo interesowały go narzędzia ekipy, które można było wszędzie znaleźć Mam nadzieję, że elektrykę na ścianie TV ogarniemy jakoś żwawo, bo sami mamy już tego dość i chcielibyśmy tę ścianę pomalować i mieć z głowy Nie jestem techniczna noga, ale sama ledwo ogarniam co na tej ścianie ma być i jak Zdaję się tutaj na Terna w zupełności (tak, jak on mi pozostawił wybór AGD ). Przyszła bateria wannowa. Wygląda świetnie Teraz umywalkową dobiorę (Dzięki, Gaju, za modele!). Może znajdę podobną, ale tańszą, bo Hansgrohe się ceni xD Fakt, że ta od Gai najbardziej pasuje, ale ciągle liczę, że znajdę coś tańszego... Czas też szukać umywalki i szafki. Szafka niepodwieszana, stojąca. Myślę o drewnianej, ale lakierowanej na biało. Jakieś pomysły? I żyrandole!!! Po jednym do sypialni, dziecięcego i kuchni, dwa w salonie, jeden w dolnym korytarzu i jeden w przejściu między salonem a kuchnią. W łazience kinkiet nad drzwiami wejściowymi + dwa kinkiety po obu stronach lustra. Do sypialni, dziecięcego, łazienki i korytarza dolnego nie mam w ogóle pomysłu... Jeśli chodzi o górną strefę dzienną, myślałam o delikatnych żyrandolach z tkaniny, raczej w białym kolorze. Tylko - znowu - mam problem ze znalezieniem odpowiednich (znaczy, znalazłam, ale żarówka 9W to trochę słabo...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.07.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 my mieszkamy 2 lata bez żyrandoli. Julce tylko zrobiłam zyrandol - DIY i ma już gotowy szafki i umywalki polecam nadal Ikea miałam w poprzednim domu cersanitu i badziew straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 15.07.2016 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Kupowanie w Ikei jest dla nas lekko kłopotliwe, choć zawsze bierzemy pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 15.07.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 hej Dziś czytałam Michałowi mojemu Wasze doświadczenia ze ścianką tv... Też będzie poprawiał ;p Szafkę pod umywalkę sami zrobimy. Tzn Misiek zrobił w dolnej łazience blat i wszystko jest ekstra tylko z żywicą mu nie do końca poszło i jakby to powiedzieć jest czepliwa. Więc jeszcze raz będzie malowane. W górnej łazience mam bardzo dużą umywalkę kamienną kupioną - z trawertynu i wazy ok 70 kg. Michał prosił bym zaprojektowała jak ma wyglądać szafka, bo powiedziałam, że trzeba stojącą zrobic. Generalnie wszystko mi jedno byle była czarna i miała szuflady lub drzwiczki żeby można było fanty chować. Coś tam nabazgroliłam, ciekawa jestem jak wyjdzie i kiedy... My też mieszkamy dwa lata i mnie się płakać chce, na to, że na dole oświetlenie, to żarówki na kablach. Więc mój kochany Misiek któregoś dnia z przyczajki zrobił takie diy na szybciora z papieru śmiechowe osłonki. Rozbawił mnie ale też rozczulił. Czuję, że długo będą w takim stanie jeszcze Bo z tymi lampami, to jest najgorzej. Oświetlenie, to najtrudniejszy z wyborów, bo nadaje końcowego szlifu i źle dobrana lampa może popsuć cały efekt ;p Ja się gubię jeśli chodzi o dobór lamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 15.07.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Chętnie się podepnę pod szafkę umywalkową białą stojącą - a jak coś znajdę, to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.07.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 mam tak samo z lampami, a najgorsze jest to, że potrzebuje np, żyrandola na 5 żarówek, a wisi mi tylko jedna i jest ciemno jak w d... murzyna ale prowizorki żadnej nie kupię, żeby była, będę na starociach polować na wymarzone i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 15.07.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 teraz ikea jest wysyłkowa ale cena dostawy zależy z pewnością od odległości. W początkach istnienia Ikea była katalogiem wysyłkowym i tylko tak działali, fajnie, że do tego wracają, chociaż w Polsce to akurat nowość u nich. Wysyłają od 139 zł na terenie całego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.07.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 o nie wiedziałam, muszę sprawdzić. czytałam, że właśnie ich ideą jest coś innego - sklepy stacjonarne, gdzie można chodzić, inspirować się itp, dlatego wysyłanie towaru odpada, bo nie będzie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts