Emila3000 20.07.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 zabudowy już macie gotowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 20.07.2016 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Mówisz o kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.07.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 hmm chyba głownie o kuchni jak za tydzień przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 20.07.2016 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Montaż kuchni przewidziany jest na 27.07 Trzymaj więc kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.07.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 będę wiec trzymać mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.07.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 będę wiec trzymać mocno Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 20.07.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 (edytowane) zabudowy już macie gotowe???Nie tylko nie gotowe, ale nawet do końca nie zaplanowane :/ A jest tego trochę: 1. Nasza sypialnia 2. Korytarz koło sypialni dzieci 3. Pod schodami Do tego biurko i biblioteczka nad nim i szafka RTV Jakiś plan mamy na sypialnię i korytarz. Zabudowę pod schodami będziemy obmyślać jak zobaczymy schody. Jeśli o biurka chodzi, to wiem mniej więcej, co chcę osiągnąć, ale jak to sensownie "ubrać"? Słowem, może we wrześniu mieszkanie zacznie wyglądać tak, jako powinno... I oby tak szybko. Edytowane 20 Lipca 2016 przez Tern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.07.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Nie tylko nie gotowe, ale nawet do końca nie zaplanowane :/ A jest tego trochę: 1. Nasza sypialnia 2. Korytarz koło sypialni dzieci 3. Pod schodami Do tego biurko i biblioteczka nad nim i szafka RTV Jakiś plan mamy na sypialnię i korytarz. Zabudowę pod schodami będziemy obmyślać jak zobaczymy schody. Jeśli o biurka chodzi, to wiem mniej więcej, co chcę osiągnąć, ale jak to sensownie "ubrać"? Słowem, może we wrześniu mieszkanie zacznie wyglądać tak, jako powinno... I oby tak szybko. spoko, ja mieszkam prawie 2 lata i też prawie nic nie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 20.07.2016 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Mnie tam grozą napełnia mieszkanie z 18-miesięcznym skrzatem w mieszkaniu pełnym książek i komputerów Tzn. to samo w sobie nie jest złe, ale już to, że to wszystko będzie w zasięgu jego małych łapek - bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.07.2016 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 (edytowane) książki na razie szczelnie w kartony, a biurek żadnych nie macie pod kompa? teraz chyba jakoś sobie radzicie?????? Edytowane 20 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 20.07.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Korzystamy z biurek, które były na miejscu, bo własnych nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.07.2016 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 ikeę patrzyliście, czy nie maja tam biurek odpowiednich??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 20.07.2016 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 ikeę patrzyliście, czy nie maja tam biurek odpowiednich??? Jeśli chodzi o biurka, to wiesz... Blat kuchenny przy ścianie + kontenerek + fronty w miejscu, gdzie są budy komputerów i w zasadzie voila. Nie znajdę takich biurek Musimy tylko dograć jeszcze szczegóły wyglądu. Natomiast całkiem zacnie wygląda taki stolik RTV z Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ramsatra-szafka-pod-tv-bia-y__0242620_PE381908_S4.JPG Model RAMSÄTRA. Ale obawiam się teleskopowej szafki. Synek lubi się opierać na takich wynalazkach i jeden już nie wytrzymał jego entuzjazmu (a mówimy o opieraniu się, nie skakaniu przecież). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.07.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 no przecież w Ikea są włąśnie taki biurka - osobno kupuje się blaty a osobno kontenerki/nogi/kozły do wyboru do koloru http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/workspaces/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 20.07.2016 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Ja to chyba jeszcze ciągle Ikei nie ogarnęłam Przejrzałam, ale... Nie podejdzie Budy komputerów muszą być z jednej strony zabezpieczone przed dziećmi, ale z drugiej strony mieć przestrzeń, żeby się nie przegrzewały. Ale to już Tern ogarnia jak to ma działać W każdym razie Ikea na takie coś nie pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.07.2016 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 a co za problem plecków nie montować??? albo wyciąć dziurę w pleckach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.07.2016 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Czy Wy trochę nie przesadzacie ?Rozumiem ze macie i znacie jedno swoje ziółko i wiecie na co go stać, ale dajcie szanse drugiemu.Moze bedzie królewna artystka i bedzie miała w nosie komputery za to cudnie bedzie dekorowała tak misternie malowane przez rodziców sciany. Tak sobie myslę, ze taniej będzie kupic małemu pod choinke elektrycznego pastucha. A tak na powaznie...Niech tern uzyje swojego ojcowskiego głosu i przemówi małemu do rozsadku.Dzieci trzeba uczyć ze nu nu nu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.07.2016 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Hihihi, Wy takie zabezpieczenia przed dzieckiem wymyślacie jak my przed kotami, a raczej kotem. Nasz komputer stacjonarny wylądował póki co na podłodze, bo tylko stamtąd nie można go zrzucić Docelowo planujemy komputer zabudować elfą razem z książkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 21.07.2016 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 (edytowane) a co za problem plecków nie montować??? albo wyciąć dziurę w pleckach? A myślałem, że dałem się już poznać jako człowiek o dość... specyficznych wymaganiach jeśli chodzi o komputery Zamknięta szafka nie pozwala na taki przepływ powietrza, jakiego te maszyny potrzebują (a przecież nie będę wiercił otworów z przodu ). A że nie chcę mimo wszystko ich eksponować w salonie, to opcja z otwartym frontem też niezbyt pasuje. Po drugie szafka robi za pudło rezonansowe: przenosi i wzmacnia wibracje obudowy, co mnie drażni niesamowicie. Stąd wymóg, żeby maszyny stały na podłodze. Po trzecie: biurka z Ikei to osobne meble. Nie da się ich zaaranżować w jeden ciąg roboczy z blatami, a przynajmniej nie widziałem takiej opcji w wypadku biurek narożnych. Kombinowaliśmy ze sprawdzonym w biurze systemem od ML Meble (system biurowy mają IMHO dużo lepsze niż IKEA), ale też nie mają odpowiedniego zestawu rozmiarów. A tak na powaznie... Niech tern uzyje swojego ojcowskiego głosu i przemówi małemu do rozsadku. Dzieci trzeba uczyć ze nu nu nu !On doskonale wie, że komputerów nie wolno nawet dotykać, a książki z półek tylko z mamą lub tatą. Ale ciekawość w tym wieku jest silniejsza niż jakiekolwiek zakazy, a w bajzlu, który przez pierwsze tygodnie będzie w mieszkaniu nie zabraknie okazji do pakowania się w kłopoty. Tylko tyle i aż tyle Hihihi, Wy takie zabezpieczenia przed dzieckiem wymyślacie jak my przed kotami, a raczej kotem. Nasz komputer stacjonarny wylądował póki co na podłodze, bo tylko stamtąd nie można go zrzucić Docelowo planujemy komputer zabudować elfą razem z książkami.No właśnie u nas zabudowa w grę nie wchodzi, choć wiele by ułatwiła. Te wszystkie kombinacje to próba znalezienia równowagi między sensownym wyglądem salonu (gdzie wielkie czarne pudła z milionem plączących się za nimi kabli zwyczajnie nie pasują), a wymogami i bezpieczeństwem sprzętu. Sam nie wiem, czy mój pomysł się sprawdzi, ale póki co lepszego nie mam, więc co mi zostaje? Edytowane 21 Lipca 2016 przez Tern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 21.07.2016 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Czy Wy trochę nie przesadzacie ? Rozumiem ze macie i znacie jedno swoje ziółko i wiecie na co go stać, ale dajcie szanse drugiemu. Moze bedzie królewna artystka i bedzie miała w nosie komputery za to cudnie bedzie dekorowała tak misternie malowane przez rodziców sciany. Tak sobie myslę, ze taniej będzie kupic małemu pod choinke elektrycznego pastucha. A tak na powaznie... Niech tern uzyje swojego ojcowskiego głosu i przemówi małemu do rozsadku. Dzieci trzeba uczyć ze nu nu nu ! Dziecio wie, że nie wolno, ale raz - jak Tern pisał - ciekawość, a dwa: niedługo otrzyma nowe łóżeczko, z którego będzie mógł w każdej chwili wyjść. Chcę jak najmocniej zabezpieczyć trasę między jego pokojem a naszą sypialnią dla bezpieczeństwa tak samo dzieciaka jak i sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts