Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nareszcie u siebie, czyli mieszkanie po przygodach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może pod schodami zrób norę Ternowi? nie będzie Ci szpecił salonu a i dzieciak tam nie wlezie, bo chyba planujecie zabezpieczanie na schody???

Ternowi to Ternowi, a ja to co? :D Mój komputer ma być wystawiony na działanie dziecięcych łapek? :D

Tern wie jak to ma działać i to on ze stolarzem będzie na ten temat rozmawiał :) Dla mnie ma być kontenerek z szufladami i miejsce na segregatory.

U nas dzieci nie ma a nie mamy ani pół kabla na wierzchu, wszystko schowane zabudowane.

I to też chcemy uzyskać - schowane kable i budy nieszpecące salonu.

Zaraz zdjęcia poprawię :)

A myślisz, że Iscra jest lepsza ode mnie? :p Zgadnij, kto wczoraj siedział do 23.30 nad Tropico 4 i kupił przedpremierowe kolekcjonerskie wydanie Wiedźmina 3? :p

:p

Linki do zdjęć poprawione. Jak znów nie będą działać to dajcie znać, bo te akurat wrzucam z innego folderu niż zwykle.

Przy wymiarach nory, to choćbym i nie chciał, w parę lat stałbym się szefem sporego przedszkola :p I tylko by ludzie pomstowali, żem pazerny na pińcet :p

Do mnie pijesz?

Do Mnie?:evil:

Chyba troszkę namieszałam w ustaleniach.

Sorki

Luz... :p Okazało się, że kosza na pranie nie ma i nie będzie :p

Natomiast zgodnie z telefoniczną zapowiedzią Terna: "Sam nie wierzę, że to mówię, ale na żywo ten ciemny brąz wcale tak dobrze nie wygląda".

Kupiliśmy szafkę z serii Godmorgon w kolorze jasnego dębu :lol2:

Proszę, tu rysunek. Nawet dokładnie ta umywalka, bo kupiliśmy Odensvik xD Bateria też się zgadza.

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/godmorgon-odensvik-szafka-pod-umywalke-z-szufladami__0382215_PE556638_S4.JPG

Jak nie będzie wyglądało to wtedy nawet i przemaluję, ale teraz... CHCIAŁAM WRESZCIE MIEĆ SZAFKĘ! :p

No po prostu dzisiejszy wypad Terna do Ikei to była non-stop gorąca linia na telefonie.... :lol2:

- Bo wiesz co... nie ma tego białego Hemnesa...

- COOO?

- No znaczy, że może nie być, bo jest "spytaj sprzedawcę", więc myśl nad planem B!

- Dobra, Hemnes jednak jest, ale mam inną złą wiadomość. Kosza na pranie nie ma i nie będzie.

- Urwał... Dlatego miał być biały Hemnes, bo ten kosz na pranie innego koloru nie ma... Daj pomyśleć teraz, co?

- Te uchwyty do szafek na żywo są strasznie brzydkie.

- Jak to brzydkie? Pic or didn't happen!

- No to leci.

- Faktycznie brzydkie. A jak się prezentują te, co na zdjęciu są tu i tu?

- No te wyglądają nieźle.

- To bierz! A co do łazienki - sprawdź jak wygląda ciemny brąz z serii Godmorgon i jasny dąb.

- Nie wierzę, że to mówię, ale ten ciemny brąz w ogóle nie wygląda...

- Ja pierniczę... A jasny dąb?

- Nieźle.

- Dawaj fotę. Dobra, może być, bierz. ALE.... zaraz... UMYWALKA NIE PASUJE!

- E?

- No ta seria jest bardziej nowoczesna, ta umywalka którą wziąłeś ZUPEŁNIE nie podejdzie... Moment... Bierz Odensvik!

- To się muszę wrócić...

- Trudno xD

- Tęskniłaś za mną?

- Co znowu?

- Drzwi do szafy małego nie wejdą nam do samochodu, co robimy? :D

- ...... Chwila.

- No i?

- Ugadałam z gościem od transportu, będzie się dało podjechać do Ikei żeby te drzwi zabrać. Najwyżej za nadwyżkę kilometrów coś trzeba będzie dodatkowo odpalić.

I do tego mnóstwo, mnóstwo innych drobnych i mniej drobnych rzeczy... KOCIOKWIK :D Mam nadzieję, ze w efekcie będzie ta łazienka chociaż JAKOŚ wyglądała... W każdym razie będę mieć umywalkę i szafki od razu na przeprowadzkę, więc jak stwierdzę, że do chrzanu, to na spokojnie już wymyślę inne. Ufff jej...

Na podrasowanych zdjęciach wszystko dobrze wygląda, a w realu niekoniecznie. Z drugiej strony kiepską fotografią można zepsuć najpiękniejszą rzecz.

Prawda. I to dlatego ostatecznie wybór padł na coś zupełnie innego niż w pierwotnych zamierzeniach :D

Mi tam wystarczy, żeby ściany i armatura nieźle wyglądały. Meble to łatwo wymienię w razie czego... Po tym kociokwiku to naprawdę, aby cokolwiek było, bo musi być na już. A jeśli przy okazji faktycznie będzie pasować - to tym lepiej! ;)

Szaleni! :) Będziecie mili jak my. Chociaż zyczę Wam zebyście jednak szybko wszystko skończyli. My oboje strasznie leniwi jestesmy a szczególnie ja. I niby zapał do pracy jest ale sił nie starcza po całym tygodniu w fabryce. I tak mieszkamy na placu budowy juz ponad 2 lata. Ale nie marudzimy, zawsze mogło być gorzej :D