Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nareszcie u siebie, czyli mieszkanie po przygodach

Recommended Posts

Bo to jest tak, że te linki działają jakieś 5 minut po ich poprawieniu... :mad: i tylko 2 zdjęcia się wykrzaczają: arabeski i naszej sypialni, reszta w normie. A wszystkie wrzucam w ten sam sposób :mad:

Poprawione znów i koniecznie dawajcie znać jak coś nie działa.

Jutro montaż schodów zaczynamy :)

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorosłem w końcu do popełnienia szkiców biurek. Założenia były takie:

1. Przepływ powietrza. Obie maszyny zaciągają zimne powietrze z przodu i wyrzucają je do tyłu i do góry. Nie mogę całkiem ich zabudować, bo się usmażą (obie to mocne stacje, używane również do grania).

2. Część biurka wzdłuż ściany po lewej stronie będzie znacznie węższa (ok 35-40 cm, reszta 60-70 cm), więc nie da się tam komputera ustawić "po bożemu", czyli prostopadle do ściany.

3. Nieprzesadnie utrudniony dostęp do obudów w razie potrzeby. Zdarza mi się w nich grzebać "troszkę" częściej niż przeciętnemu zjadaczowi Facebooka, a nic tak nie wkurza, jak podpinanie przykrótkich kabli po omacku ;)

4. Ukrycie kabli, żeby nie lazły w oczy przynajmniej na pierwszy rzut oka.

Żaden ze mnie grafik (delikatnie mówiąc :p), więc legenda:

1. Szuflada

2. Drzwi szafki

3. Komputer

Uprzedzając pytania:

1. Komp Iskry obrócony jest frontem w prawą stronę szkicu (tył schowany za drzwiczkami).

2. Proporcjami rzutu nie przejmujcie się za bardzo. Ale tak, Iscra zgarnia zdecydowaną większość powierzchni roboczej. Taka praca, niech ma :p

Pytanie brzmi: będzie to jakoś wyglądać?

Iscra.jpg

Rzut z góry.jpg

Tern.jpg

Godzina 13, słońce wreszcie przestaje zaglądać do naszej sypialni. Przypominam, że jest ona od północy :p

Fotki z placu boju:

[ATTACH=CONFIG]362404[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]362405[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]362406[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]362407[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]362408[/ATTACH]

Udzieliło mi się od Mari, znaczy zapłon mi wysiadł, bo zrozumiałam, że te płytki to na podłodze będą :lol2:

Bardzo fajnie to wygląda.

Czekam z niecierpliwością na turkusowe schody.

Wygląda na sporo blatu (szkic nr 2).

A w co grasz??

Sporo, bo Iscra - delikatnie mówiąc - ma spore potrzeby :p Stąd do niej należy cała ściana po lewej (212 cm) i kawał biurka na ścianie RTV. Mojego będzie tam pewnie coś koło 120 cm ;)

Głównie FPSy (UT, Battlefield), trochę RPG (Baldur's Gate, Mass Effect, a teraz czekam na trochę luzu żeby Wiedźmina w końcu ograć), a okazjonalnie jakieś wyścigi (Burnout, NFS).

Czy to prototyp nowego pistoletu?

[ATTACH=CONFIG]362409[/ATTACH]

Biorąc pod uwagę brak języka spustu i komory naboju, to chyba laserowy sterowany myślą. Ale nawet wtedy powinien po prawej powinien mieć napis "lufa" a nie "Tern" :lol2: Edytowane przez Tern