Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nareszcie u siebie, czyli mieszkanie po przygodach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki.

Będzie miał nowe zabawki i nie będzie mi się wpierniczal w urządzanie :)

widzę, że znalazłaś alternatywę dla utrucia i rozpuszczenia w kwasie w wannie :rotfl:

Tych Waszych biurek ani trochę nie kumam :no: dopracujcie je trochę, żeby nie wyglądały jak zbudowane z przypadtkowych pierwszych lepszych elementów

Emi, kwas juz dawno przestał być na topie.

Mój mąż ma szczególny typ urody...taką Syryjską.

Wsadze go w beczkę, przymocuje wiosła, włożę plecak z prowiantem, wsadze w kieszeń kartkę z Allah Agbar!!!, puszcze na Wisłę i z bańki.

Jestem pewna że policja to kupi.

Edytowane przez marimag

Chwilę mnie nie ma a tu już rozmowa na gry zeszła :lol2: Ale ja nie gorsza, ja też gram :p

Jak widać, oboje jesteśmy mistrzami painta :) Postaram się potem trochę poprawić Ternowe rysunki, może będzie jaśniej o co nam chodzi :lol2:

Schody.

Brakuje bodajże 3 czy 4 stopni :) Aaaaaaale się zrobił problem. Bo może się okazać, że przez słupek przy dolnej partii schodów nie będzie się dało władować kanapy... Jutro będę rozmawiać ze stolarzem. Serce mnie boli na mysl o ścięciu słupka, by potem go przymocować z powrotem na śrubie, ale może się okazać, że nie będzie innego wyjścia, by móc wnieść większe gabarytowo rzeczy :(

Tern ma trochę zdjęć, więc powinien potem wrzucić.

kanapa powinna przejść przez standardowe drzwi, nie wierzę, że ktoś wyprodukował jakąś większą, którą tylko do hali przez bramę można wnosić :p

:hug:

Ależ ona przez drzwi przejdzie. Tylko potem dalej już nigdzie, a fajnie byłoby jednak wnieść ją do salonu ;) Rzecz jest w tym, że schody są BARDZO wąskie. Czyli trzeba by dwumetrowy element zawrócić o 180 stopni na odcinku szerokości ok 160 cm. Słowem: brakuje miejsca na manewry. Przyczyną braku miejsca jest słupek, który widać na zdjęciu.

20160727_172229~01~01.jpg

Edytowane przez Tern

Nad stopniem widocznym po lewej na dole jest ok 186 cm do stropu. W praktyce słupek 186x60x60 cm dało się jeszcze znośnie wmanewrować, ale cokolwiek większego czy cięższego naprawdę nie byłoby którędy.

EDIT: Potwierdzone przez tragarzy ze sklepu i samego stolarza, że kanapa o tych wymiarach by nie weszła. Słupek ścięty.

Dziewczyny, uwierzcie, niezależnie od kombinacji alpejskich - narożnik by nie wszedł i koniec.

Ze słupkiem dolnym:

20160727_172229~01~01.jpg

Bez słupka:

20160728_1807462.jpg

Ze słupkiem górnym:

20160728_122638.jpg

Bez słupka:

20160728_182731.jpg

Inne ujęcie:

20160728_164537.jpg

Teraz możemy zamontować zdejmowane tralki na schodach :) Montowane do tego wypustu na suficie (i to o nim pisaliśmy kiedyś-tam, jak były rozkminy gdzie dać stół jadalniany ;) )

Edytowane przez Iscra