Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nareszcie u siebie, czyli mieszkanie po przygodach

Recommended Posts

Jeszcze jedno zdjęcie schodów:

20160728_122648.jpg

I łazienka:

Przed montażem umywalki:

20160728_110643.jpg

Po montażu:

20160728_180210_Richtone(HDR).jpg

Arabeska (ciągle bez fugi):

20160728_180616_Richtone(HDR).jpg

Grzejnik i stelaż. Po zamontowaniu wiszącej szafki będzie to lepiej wyglądać :)

20160728_182843.jpg

Arabeska będzie miała jasną fugę, w jej górnym lewym rogu widać jak to będzie się prezentować, bo tam trochę jasnej szpachli zostało :)

Edytowane przez Iscra

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ooooo.... a dlaczego nie przysunęliście szafki i umywalki bliżej wanny? Bo były takie porady, pamiętam.

W związku z tym mam pytanie, czy sprawdzał już ktoś, czy na kibelku będzie można spokojnie usiąść bez kolan pod brodą?

Ponieważ nie sięgnęłabym do baterii. A już na pewno nie za jakieś 2 miesiące.

Tak, sprawdzał. Jest na styk. Trzeba było zrobić po skosie, jak mieliśmy pierwotnie w planach, ale trudno.

Czy arabeska nie miała być w kolorze szmaragdowym? A może coś pomieszałam ;)
Nasze aparaty maja skłonność do pozbywania się zielonego ze zdjęć, stąd wszystko jest nieco bardziej niebieskie niż w rzeczywistości (co szczególnie widać na zdjęciach sypialni i pokoju dzieci). Do tego beznadziejne światło i efekt jest jaki jest.

Co ze schodami po wniesieniu kanapy? Znaczy z uciętym słupkiem??
Słupek już nie wróci. Nawet Iscra się przekonuje, że bez niego schody są po prostu wygodniejsze ;)

Co do reszty, to kuchnia w zasadzie gotowa. Trzeba przyznać, że stolarz, choć niezbyt pomocny przy aranżacji, to przy wykonaniu o detale dba :yes:

W łazience brakuje lustra, gniazdek i parawanu i też będzie gotowa. Iscra wrzuci zdjęcia w wolnej chwili ;)

Ciągle nie wiadomo co z drzwiami wewnętrznymi. Miały być dawno temu, potem miały być w zeszłym tygodniu, zobaczymy co dziś usłyszę:mad:

Dziś-jutro-pojutrze będziemy zamawiać szafę do naszej sypialni, biurka, szafkę RTV i biblioteczkę. Czekają nas rozmowy ze stolarzami i pewnie podzielimy robotę pomiędzy dwóch, żeby było szybciej. W salonie planujemy zostawić kolory "kuchenne" czyli dąb lancelot na blatach, biała reszta. Musimy tylko dobrać jakieś fajne fronty. Jak przekonacie Iscrę, to wrzuci też szkice na papierze milimetrowym. Zeszła nam na nie cała niedziela, bo okazało się, że jest parę detali, co do których mamy odmienne zdanie. Delikatnie mówiąc :p

Też myślałam, że już na swoim jesteście ;). Co prawda prace Wam idą jak szalone, ale sami nierealny termin przeprowadzki sobie założyliście ;). Niemniej już prawie na finiszu jesteście :) .

Mam próbki tych arabesek i uwierzcie kolor jest piękny jak i one same :) , ale nieoczywisty i niewyrazisty, dlatego nigdy na zdjęciu nie wyjdzie dobrze. Ale powiem szczerze nie najlepiej położono Wam tą arabeskę, czemu ona taka na brzegach wciśnięta w zaprawę (czy klej nie wiem?)? Brzegi prawie utopione w tynku? To powinno odstawać, gdzie wejdzie fuga w tych już zapchanych rowkach? Po za tym brzegi po obu stronach powinny być takie same, czyli jeden rządek arabesek powinien być odcięty. Teraz jest nie równo i nie symetrycznie.

Schody bez słupka ładniejsze i praktyczniejsze.

Ogromnie jestem ciekawa jak Wam to wyjdzie w całości po wykończeniu. Czekam niecierpliwie na fotki.

Po za tym brzegi po obu stronach powinny być takie same, czyli jeden rządek arabesek powinien być odcięty. Teraz jest nie równo i nie symetrycznie.
Grrr... Nie zauważyłem tego wcześniej, ale masz rację, że powinno być odcięte.

Fotki... Mam parę :p Przedstawiają pomysły na ramę do lustra (60x90 cm). Która ładniejsza?

20160802_101949.jpg

20160802_102013.jpg

20160802_102023.jpg

20160802_102036.jpg