Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nareszcie u siebie, czyli mieszkanie po przygodach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sorki ale do tej łazienki żadna nie pasuje.

Jeszcze fajnie z arabeską gra to którą na zdjęciu ma arabeską właśnie ale już do szafek i reszty nie pasuje wcale a przecież ma wisieć nad umywalka.

Szukajcie czegoś prostego, symbolicznego a nie ram jak do bitwy pod Grunwaldem. :)

Jako, że Iscra ma jakieś problemy z dostaniem się na forum, wrzucam w jej imieniu:

"Kolory na zdjęciach się strasznie pochrzaniły, ta cienka ramka raz wygląda na srebrną a raz na beżową, a jest bardziej srebrna. Ta druga natomiast też jest srebrna, ale nieco w cieplejszym odcieniu. Czerń przy niej uwypukli lustro. W każdym razie "złoto" to nie jest na pewno. Do takiej ramy będzie można dobrać ciemne kinkiety, co powinno dodać łazience pazura

Nie widzę zupełnie cienkiej prostej ramki przy lustrze o wymiarach 60 x 90, bo to po prostu zginie".

Ło matko, nadrobiłam w końcu dzienniki...

Internet już na mieszkaniu, a komp dalej u teściów i tak trochę słabo z siedzeniem na forum. Dziś się dorwałam i przeczytałam dzienniki, a do swojego tematu tylko na chwilkę wpadam. Mam dla Was trochę zdjęć różnych rzeczy, ale muszą poczekać aż się przeniosę i w spokoju je załaduję.

1. Jutro planujemy wejść. Tak planowaliśmy w tamtą sobotę, potem we wtorek, potem w czwartek i znów planujemy :p Zobaczymy co będzie :p

2. Drzwi mają być na wtorek/środę :p Muszę mówić, jak mocno wyrażaliśmy swoje niezadowolenie? Zamówienie poszło 28 maja.

3. Lustro zamówiłam. Z jeszcze inną ramką, ale nie zrobiłam jej zdjęcia :oops:

4. W kuchni brakuje 4 frontów, ale poza tym wszystko jest. Jest cudnie :)

5. Nie ma słupków, ścięte. Ale jest barierka, zdejmowana na 3 wkręty. Wygląda to świetnie. Ten stolarz to ma łeb!

6. Mąż kończy skręcać szafę z ikei do dziecięcego, ufff.

7. Zamówiliśmy szafę do naszej sypialni i biurka + stolik rtv + biblioteczkę do salonu.

8. Myślę o kinkietach do łazienki. Jakie mają być? Czarne. Tyle wiem :lol2:

9. "Cichy domyk" na wszystkich kuchennych szafkach i szufladach sprawia, że zaczynam trzaskać innymi szafkami :lol2:

10. Ja chcę do siebie!

9. "Cichy domyk" na wszystkich kuchennych szafkach i szufladach sprawia, że zaczynam trzaskać innymi szafkami :lol2:

hahahahahahahaha mam to sam o, w pracy już patrzeć na mnie nie mogą tak dowalam szufladami, a u mojej mamy na imieninach co poszłam do kuchni to w pokoju zapadała cisza i wszyscy patrzyli na kuchnię :rotfl:

A i po kilku tygodniach mieszkania w nowym domu i posiadania łazienki z deską wolnopadającą moja mama u siebie też wymieniła, bo powiedziała, że umiera ze strachu ile razy idę do łazienki :rotfl:

Iscierko już niedługo, to już finisz :hug:

Gratulacje!

http://media4.popsugar-assets.com/files/thumbor/aqYdpKI3W_0GElGto6pV0RXs5vc/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2014/07/28/928/n/1922283/0d43e35d24a0c868_lisa-kudrow-jumps-for-joy-friends-phoebe-buffay-gif/i/When-She-Literally-Jumps-Joy.gif

piękne schody i arabeska! Ramkę brałabym dużą, bogatą i przesadzoną, żeby była mrugnięciem oka do arabeski :)

Gratuluje. Życzę samych szczęśliwych chwil we własnych ścianach :).

Co za piękny widok z za okna :). Szafki i blat w kuchni fajnie się prezentują.

Pokaż całą ścianę z arabeską, ciekawa jestem jak to wygląda w tym układzie w Waszej łazience. Niestety (dla oglądaczy zdjęć ;) ) w tym specyficznym kolorze tylko widok na żywo oddaje jej urok.

Jeszcze raz dobrego „zamieszkiwania” :)

Myślę sobie nad takim kinkietem (a raczej dwoma, w obu górnych rogach lustra) do łazienki:

Rabalux Athen 7811

http://planetalamp.com/gfx/big/1390850476.26.jpg

Widok z okna piękny, ale niedługo częściowo będzie zasłonięty nowym blokiem, który budują. Osiedle ciągle w rozbudowie :) Na razie najpiękniejsze widoki bez gróźb zabudowy mają mieszkańcy zachodniej strony bloku. Ale ale, niedaleko pola, las i święty spokój, więc też dobrze :)

Pokażę całą ścianę jak ją posprzątam :D Niemniej: perłowa fuga z Sopro, arabeska Adriatyk, półka z płytek Mattina Sabbia (te co na podłodze xD) i wokół łazienkowa tapeta z fakturą... Wygląda to obłędnie, tylko na zdjęciach nie jestem w stanie tego oddać.

Zmywara ostatnie 2 dni chodzi jak nakręcona. Wszystkie nasze naczynia trzeba było umyć po przeprowadzce. Szuflada na sztućce to ABSOLUTNIE GENIALNY wynalazek i warto za niego dopłacić. Bardzo przydatnym bajerem jest też wyświetlanie na podłodze czasu trwania programu. Myślałam, że w dzień nie będzie widać, ale widać pięknie i wyraźnie. Jest też bardzo cicha: mój komputer głośniej od niej chodzi... xD

Wysuwana szafka narożna to tak świetna sprawa, że nie ma co dalej się rozpisywać. Warto, tak bardzo warto za to zapłacić :)

Indukcja cichutka! Delikatny szum słychać na najwyższych stopniach gotowania, a i to jest on bardzo dyskretny. Super.

Piekarnika jeszcze nie testowałam xD

Ława jeszcze u stolarza się wybiela. Zasadniczo nie mamy gdzie jeść posiłków, bo ławy niet, a stół zajęty na kompy, dopóki biurek nie ma :D Jeszcze tak z miesiąc partyzantki i będzie domowo. Teraz myślę nad szafą "gospodarczą" przy łazience na proszki do prania, mopy, odkurzacz, chemię i masę innych rzeczy... :)

W niedzielę, po pierwszej przespanej w domu nocy, synek przyszedł do męża na kanapę. Wywalił się i patrzy w okna dachowe... "Oooo! Chmurki lecą!" :D Ten czysty dziecięcy zachwyt był najlepszą nagrodą :)

Dziękujemy za życzenia, chociaż do końca ciągle trochę zostało :)

Gratuluję POSTAWIENIA NA SWOIM !!!

Uwineliscie się w dosłownie chwilę :)

Ponieważ umkneło mi zaproszenie na parapetówkę :sick: i nie ma szans na wręczenie prezentu osobiście, pozwalam sobie na wirtualne obdarowanie Was skromnym drobiazgiem :)

Myslę, ze do arabeski, bedzie idealnie pasował.

http://www.cheaphookahsforsale.com/wp-content/uploads/2012/11/Storm__15__Single_Hose_Hookah.png