Iscra 09.08.2016 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Przymierzaliśmy się do niższego modelu (865 lub 886). Początkowo gdzieś na Boże Narodzenie, ale coś czuję, że kupimy szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.08.2016 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Przymierzaliśmy się do niższego modelu (865 lub 886). Początkowo gdzieś na Boże Narodzenie, ale coś czuję, że kupimy szybciej Cały czas mam dylemat, bo żadna Iroomba, nawet ta najnowsza nie ma opcji samodzielnego opróżniania zbiornika. Tę funkcje posiada samsung, którego mieliśmy. I się wahamy. Ale jeszcze trochę czasu na przemyślenia mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 09.08.2016 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Roomba kusi mnie tymi magicznymi szczotkami, co to nie mają problemów z włosami. Stacjonarny odkurzacz regularnie zapycha się moim długim włosiem ;P Ciekawe, jak by sobie Samsung poradził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.08.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Z moimi kudłami sobie radził i z persiastych też, oczywiście bez ściemniania - okresowo trzeba było szczotki czyścić, ale bez przesady. Robot ma odkurzać codziennie a nie raz na tydzień, więc z tym codziennym daje sobie radę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.08.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 dziewczyny jakie zasięg ma odkurzacz i jaką wydajność? daleko moze odjechać od bazy? ciekawa jestem jakby sobie u mnie poradził na 200 metrach parteru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.08.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 dziewczyny jakie zasięg ma odkurzacz i jaką wydajność? daleko moze odjechać od bazy? ciekawa jestem jakby sobie u mnie poradził na 200 metrach parteru? Trzeba poczytać w instrukcji, ale zasięg raczej nie ma nic do rzeczy. Odkurzacz wyjeżdża naładowany i pracuje ileś tam czasu, jak mu mało to wraca do stacji i się znowu ładuje. To nie jest tak jak z telefonem stacjonarnym i jego matką - że do iluś tam metrów jest w zasięgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.08.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 no własnie nie chodzi mi o zasięg radiowy, a o to czy odkurzacz da radę dojechać do końca domu na jednym załadunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 10.08.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Na jednym ładowaniu jest w stanie posprzątać kilkadziesiąt mkw, a przejeżdża przy tym pewnie kilkaset, więc dwadzieścia parę nie ma prawa być wyzwaniem... ... Chyba, że po schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.08.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 ... Chyba, że po schodach Na schody jest wirtualna ściana Tern widziałeś tę najnowsza Iroombę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 10.08.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Na żywo? Nie. Tyle, co parametry techniczne i jakiś test na blogu dla nerdów Jak masz konkretne pytania, to wal, zwrócę uwagę szukając informacji dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.08.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Na żywo? Nie. Tyle, co parametry techniczne i jakiś test na blogu dla nerdów Jak masz konkretne pytania, to wal, zwrócę uwagę szukając informacji dla siebie Nie mam pytań, tylko ostatnio z mężem oglądaliśmy film z prezentacji no i te wszystkie bajery ze sterowaniem z ifona itp. Mąż stwierdził, że po co nam samoopróżniający się samsung jak nie można go sterować telefonem No cóż lubimy zabaweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.08.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) no tak schody byłyby wyzwaniem dla robocika :lol2:na parterze nie ma większych progów wyzwaniem jest 200 metrów powierzchni na piętro chyba drugi byłby potrzebny? tam mam ze 150 metrów. głośno to to ustrojstwo chodzi? jak odkurzacz tradycyjny? da się tego w nocy używać? Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 10.08.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 wyzwaniem jest 200 metrów powierzchni na piętro chyba drugi byłby potrzebny? tam mam ze 150 metrów. Biorąc za średnią ok 30-40 mkw odkurzonych na godzinę, to chyba by się przydał głośno to to ustrojstwo chodzi? jak odkurzacz tradycyjny? da się tego w nocy używać? Z tego, co kojarzę (bodaj na Antyweb o tym pisali, nie mogę artykułu znaleźć), to jest za głośny, żeby przy nim spać, ale nie tak, jak zwykły odkurzacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 10.08.2016 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Wybaczcie, że wtryniam się w dyskusję o odkurzaczach (ale spoko, wrócimy do nich, tylko muszę się uzewnętrznić ). No po prostu co ta firma od drzwi wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie... Zamówienie poszło 28 maja. Jest umowa - mamy czekać 4 tygodnie. Wydzwaniam od połowy lipca "kiedy będą drzwi". Co słyszę? "No postaramy się, ale nie obiecujemy, bo to od producenta zależy. Ale jak tylko do nas przyjdą to wysyłamy od razu na montaż!". Mamy początek sierpnia, początek tamtego tygodnia. Mąż idzie się grzecznie aż stanowczo spytać "co do cholery?". Słyszy, że mają dużo pracy, dużo montaży, że drzwi już przyszły, ale rąk do pracy brakuje. No kuźwa, gdzie "od razu wysyłamy na montaż", które wcześniej było? Właściciel mówi, że gdzieś we wtorek-środę będzie montaż, ale będzie dzwonił jeszcze w pon. Poniedziałek, 8 sierpnia, godzina 15.30 (firma do 16). Cisza. Mąż dzwoni: czemu pan nie zadzwonił? Kiedy montaż? - "no bo to chyba jasne, że jak nie zadzwonimy dziś to znaczy, że montaż w środę". I zdziwienie wielkie dlaczego jesteśmy wkurzeni. Dziś montaż. Od jednego z montażystów zalatuje %. Do drugiego zastrzeżeń nie mam i potem tylko ten drugi robił, pierwszy się zmył. I wszystko byłoby spoko, ale... drzwi do łazienki nie te. Zamówione były DRE Fano 30s, przyszły DRE Fano 30. Chwytam za telefon i dzwonię. Kobita się tłumaczy, że "Ona ma w zamówieniu Fano 30". No to nie moja wina, że któreś z nich źle przepisało z kartki z naszą rozmową przy zamawianiu, że ma być 30s, a nie 30. "To trzeba pana Tomka pytać" (właściciela). No chwila moment, dzwonię na numer ogólnofirmowy i oczekuję wyjaśnień, a nie odsyłania. "Przekażę i pan Tomek oddzwoni". Oczekuję kontaktu dzisiaj. "Nie mogę obiecać bo jest na pomiarach". No państwo są niepoważni... Zamówienie poszło w maju, mamy połowę sierpnia. Zostało spartolone i jeszcze mam dłużej czekać? Oczekuję kontaktu dzisiaj, a teraz życzę miłego dnia i do widzenia. Mają w tej firmie w ofercie rolety i moskitiery Veluxa. Ale z nas klientów już mieć nie będą. I wracamy do odkurzaczy... Nie ufam rzeczom, które łączą się z zewnętrznymi serwerami Gdyby to było tylko z domowym WiFi to spoko, ale najnowsza roomba łączy się również z serwerem producenta, a ja tego nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 10.08.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Nie ufam rzeczom, które łączą się z zewnętrznymi serwerami Gdyby to było tylko z domowym WiFi to spoko, ale najnowsza roomba łączy się również z serwerem producenta, a ja tego nie lubię Przecież spokojnie mogę to zablokować na routerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 10.08.2016 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Przecież spokojnie mogę to zablokować na routerze Ok To nie ma problemu xD Tylko ta cena tego robota powala... Aktualizacja odnośnie drzwi. Po 16 przyszedł sam właściciel. Sprawdził montaż ościeżnic (nie miał uwag, my też nie), przyniósł papiery. I co się okazało? Że gdybyśmy dali głowę sobie uciąć, że był model 30s, to byśmy byli bez głowy, bo na zamówieniu (podpisanym przez nas!) i na szkicu zamówienia jest model 30... Jest absolutnie i stuprocentowo pewne, że wybraliśmy na początku model 30s, co do tego żadnych wątpliwości nie mamy. Z dokumentów natomiast wynika, że dosłownie w ostatniej chwili musieliśmy zmienić zdanie. I widocznie właśnie dlatego, że było to na ostatnią chwilę, to żadne z nas tego faktu nie zapamiętało. Niemniej, zgłosiliśmy pozostałe zastrzeżenia, jak brak kontaktu mimo obietnic, duże opóźnienie zamówienia i pomocnik montażysty na procencie. Suma summarum, otrzymaliśmy wyjaśnienia wszystkich zastrzeżeń, przeprosiny za niedociągnięcia i rozstaliśmy się w zgodzie. Ale jednak jakiś niesmak na te niedociągnięcia pozostał i nie bardzo chcemy zamawiać tam rolety i moskitiery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2016 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 On i Ona: - Nie ufam rzeczom, które łączą się z zewnętrznymi serwerami - Przecież spokojnie mogę to zablokować na routerze - Ok To nie ma problemu xD Czy Wy się czasem widujecie ??? Dwa razy na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.08.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 On i Ona: - Nie ufam rzeczom, które łączą się z zewnętrznymi serwerami - Przecież spokojnie mogę to zablokować na routerze - Ok To nie ma problemu xD Czy Wy się czasem widujecie ??? Dwa razy na pewno... też mnie to zastanawiało :jawdrop: nie jarze czym się różną drzwi 30 od 30s?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Literką "s" po liczbie, ale cicho siedź bo z ciężarnymi sie nie zadziera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.08.2016 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 ok już chyba wiem, fano 30 nie ma dziwnych niesymetrycznych szprosików http://www.dre.pl/images/dre/plytowe/FANO/30s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts